Gece Beslenmesi

133 görüntüleme
F

Fatma S. D. ..

2 Haziran 2026 22:39
Kızım 14 aylık, gece beslenmesini kademeli olarak azalttım sadece 1 kere emziriyorum. Bıraktırmayı düşünüyorum ama gündüz emzirmeye devam etmek istiyorum. Sizce doğru zaman ne zamandır?
L

Lale

3 Haziran 2026 12:42
Bebişiniz büyümüş durumda bildiğim kadarıyla kendisi kalkıp istemezse anne sütü vermemeniz. Öyle ki ben yaklaşık 2,5 aylıkken gece emzirmesini bıraktım gece uykusunu uzun yapması için tam doyumunu sağladım ve uzun uykuya başlattım şuan 4aylık. Gece beslenmesi bana yıpratıcı geliyor kendimide düşünmek zorundayım ona yetebilmek için. Şuanda akşam 10-11de anca uyuyor hala uyku problemimiz var (zaten [4.ay](4.ay) uykunun tam olarak artık oturmaya başladığı ve en çok uyanışların olduğu ay) ancak gece uykusuna başladığında uyanmadan 7-8 saat uyuyor. En büyük sebebi gece emzirmeyi kesmiş olmam. Yani ben 2,5 ayda kestğim için sizede belki katkım olur. Kilo alımı bez sayısı vs iyiyse uyutmak en iyisi. Doktorlarda bunu öneriyor. Yani gece ağladığında yataktan almıyosunuz sallamaya veya pışpışlamaya devam ediyosunuz. Bence kesmelisiniz ancak siz bilirsiniz. Doğru zaman tamamen size bağlı 🫶🏻
F

Fatma S. D. ..

3 Haziran 2026 12:45
Teşekkür ederim Şevval Hanım ben bi süre önce uyku eğitimi vererek uyku düzeni oturtturdum. Ama çoğu kişi 18. aya kadar emzirilmesi gerek dediği için kafam karıştı. Çünkü doğduğundan beri mama vs yok sadece anne sütü elzem miktarda ek gıda
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir