Gece Beslenmesi
87 görüntüleme
İ
İrem B.
26 Temmuz 2025 05:55
Bebeğim 45 günlük geceleri uyanıp emmek istemiyor sadece 1 kere besleyebiliyorum napmam gerekiyor

Fatma N. Ç.
Emzirme Danışmanı
26 Temmuz 2025 06:15
Merhabalar bebeğiniz henüz çok küçük ve gece beslenmesi hem bebeğin besin karşılaması hem anne sütünün artışı için çok önemlidir. Özellikle süt artışınız için oldukça önemlidir . Geceleri daha gazla süt salınımı sağlayan hormonlar aktifleşir ve uyaran vermeniz süt artışınıza katkı sağlar. Topuklarıyla oynayarak hafif uyanır hale getirmeyi deneyin memeye yakın tutun, yanaklarını okşayın, çenesiyle oynayın… tüm bunları yaptınız ama bebeğiniz uyanmadı bezini değiştirebilirsiniz. Eğer uyusun uyandırmayayım ya da ne yaparsam uyanmıyor ise cevap. Siz mutlaka 3 saat arayla süt sağımı yapın. Böylece memeye süt ihtiyacı uyarısı gitmiş olur . Gece beslenmesi olmayan bebeklerde veya süt sağımı yapmayan annelerde bazen süt azalması problemi önümüze çıkabiliyor . Kendi bebeğimle geçirdiğim süreci paylaştığım instagram hesabımda soru cevaplar yapıyoruz öneriler veriyorum her alanla ilgili @annevehemsiree takip edebilirsiniz
B
Burçak K.
26 Temmuz 2025 06:33
Benim oğlumda da uzun süre gece uyandırmak işkence gibiydi asla uyanmıyordu uyansa bile emene kadar tekrar uyuyordu bende geceleri sütümü sağıp biberonla içiriyordum uyurken şekeri düşmesin diye hiç önerilmeyen bir şey ama yapacak başka bir şey bulamamıştım sonra düzeldi 4 saatte bir kendi uyanıyor. Birde sırtını avuçlamayı deneyin en işe yarayan yöntem o