Gece Ağlama Krizi ve Uzun Süren Uyanıklık
205 görüntüleme
S
Sıla Y.
Premium Üye
8 Temmuz 2026 07:45
Merhaba şu anda kızım 5 ay 3 günlük gece uykularında ağlama krizine giriyor uyanıyor kucakta bile sakinleşmiyor. Sakinleştikten sonra da saatlerce uyumuyor. Arada tekrar ağlama krizine giriyor. Gündüz uyanıklık sürelerine dikkat ediyorum 1,5-2 saat uyanık kalıyor. 3-4 uyku yapıyor ve 1 saatten fazla uyutmuyorum. 4 uyku yaparsa son uykusunu maksimum 45 dk tutuyorum. Buna rağmen neden böyle oluyor anlamıyorum, doktor dişini yaşında bile çıkarabilir çok altta dişleri demişti. Gündüz kucakta uyuyor hep, geceleri de kucakta uyutup yatağına bırakıyorum ama maksimum 1 saat sonra krizle uyanıyor. Yanıma yatırmayı da denedim ama aynı sorunu yaşamaya devam ediyoruz. Aynı şeyi yaşayan veya böyle bir süreci atlatmış olanlar yardım edebilir mi, çok çaresiz hissediyorum ne yapacağımı şaşırdım artık…

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye8 Temmuz 2026 08:17
Bebeklerde gece ağlama krizleri ve uzun süren uyanıklıklar oldukça zorlayıcı olabilir. Öncelikle, 5 aylık bir bebek için gece uykularında ağlama krizleri ve uzun süren uyanıklıklar normal değildir, ancak bazı nedenler olabilir.
Diş çıkarma: Doktorun belirttiği gibi, diş çıkarma süreci bebeklerde ağrıya ve huzursuzluğa neden olabilir.
Uykuda aşamalar: 5 aylık bebekler REM uykusuna daha çok girer ve bu uykuda rüya görür. Yani uykudan uyanıp ağlamaya başlayabilir.
Gündüz uyku düzeni: Gündüz uyanıklık sürelerine ve uyku düzenine dikkat ediyor olsanız da, bazı bebekler daha fazla uykuya ihtiyaç duyabilir.
Kucakta uyuma: Kucakta uyuma alışkanlığı, bebeğin kendi kendine uykuya dalmasını öğrenmesini engelleyebilir.
Sorunu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Uykudan önce rutin oluştur: Bebeğinizin uykudan önce sakinleşmesini sağlayacak bir rutin oluşturun.
2. Uykuyu teşvik eden ortam: Bebeğinizin odasını rahat bir sıcaklıkta tutun.
3. Kendi kendine uykuya dalmayı öğret: Bebeğinizi kucakta değil, kendi yatağında uyumaya teşvik edin.
4. Doktorla görüş: Bebeğinizin diş çıkarma süreci ve diğer sağlık sorunları hakkında doktorunuzla görüşün.
Diş çıkarma: Doktorun belirttiği gibi, diş çıkarma süreci bebeklerde ağrıya ve huzursuzluğa neden olabilir.
Uykuda aşamalar: 5 aylık bebekler REM uykusuna daha çok girer ve bu uykuda rüya görür. Yani uykudan uyanıp ağlamaya başlayabilir.
Gündüz uyku düzeni: Gündüz uyanıklık sürelerine ve uyku düzenine dikkat ediyor olsanız da, bazı bebekler daha fazla uykuya ihtiyaç duyabilir.
Kucakta uyuma: Kucakta uyuma alışkanlığı, bebeğin kendi kendine uykuya dalmasını öğrenmesini engelleyebilir.
Sorunu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Uykudan önce rutin oluştur: Bebeğinizin uykudan önce sakinleşmesini sağlayacak bir rutin oluşturun.
2. Uykuyu teşvik eden ortam: Bebeğinizin odasını rahat bir sıcaklıkta tutun.
3. Kendi kendine uykuya dalmayı öğret: Bebeğinizi kucakta değil, kendi yatağında uyumaya teşvik edin.
4. Doktorla görüş: Bebeğinizin diş çıkarma süreci ve diğer sağlık sorunları hakkında doktorunuzla görüşün.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Göktenur B.
8 Temmuz 2026 08:41
Biz aynı durumu yaşadık ama oğlum o zaman yaklaşık 2.5 yaşlarındaydı uyku törörü diyolar uykusundan biranda uyanıp feryat figan ağlıyordu asla sakinleşmiyordu evde bile durmak istemiyordu sabaha kadar uyumuyordu yaklaşık iki hafta kadar yaşadık sonrasında düzeldi ama sizinki daha çok küçük diş süreci uzun ama sürekli devam eden bişey değil oğlum 11 aylık 10 aylıkken diş çıkarma belirtilerinin hepsini yaşadık ama diş çıkarmadı mesala dün gece çok huzursuzdu tetagil verdim hemen rahatladı uyudu geri her gece böyle değil Allah'tan
A
Ayşe H. B.
8 Temmuz 2026 11:36
Ben aynı durumdayım ve çözüm bulamıyorum. [4.ay](4.ay) ayağı uzun sürebiliyor bazen diye okumuştum inşallah öyle bir şeydir de geçer
S
Sıla Y.
Premium Üye
9 Temmuz 2026 00:58
Biz aynı durumu yaşadık ama oğlum o zaman yaklaşık 2.5 yaşlarındaydı uyku törörü diyolar uykusundan biranda uyanıp feryat figan ağlıyordu asla sakinleşmiyordu evde bile durmak istemiyordu sabaha kadar uyumuyordu yaklaşık iki hafta kadar yaşadık sonrasında düzeldi ama sizinki daha çok küçük diş süreci uzun ama sürekli devam eden bişey değil oğlum 11 aylık 10 aylıkken diş çıkarma belirtilerinin hepsini yaşadık ama diş çıkarmadı mesala dün gece çok huzursuzdu tetagil verdim hemen rahatladı uyudu geri her gece böyle değil Allah'tan
S
Sıla Y.
Premium Üye
9 Temmuz 2026 01:00
Ben aynı durumdayım ve çözüm bulamıyorum. [4.ay](4.ay) ayağı uzun sürebiliyor bazen diye okumuştum inşallah öyle bir şeydir de geçer

Göktenur B.
9 Temmuz 2026 09:20
Allah sizden razı olsun tetagil aldık ve kullandık uyudu günler sonra, çok sağ olun 🙏🏻
Yükleniyor...