Gece 100 Kere Emmek İçin Uyanması
175 görüntüleme
B
Betül A.
17 Temmuz 2025 22:58
Belki birine faydam olur diye yazmak istedim. 4.aydan 14.ayına kadar her gece 10-15-20 kere uyanan bir bebeğim vardı. Bazı geceler kafayı yiyordum. Uykusuzluk perişan etmişti beni. Bir gün kafaya koydum ve gece meme vermemeye karar verdim. Doğal olarak meme diye ağladı. O gece 3.45e kadar oturduk oyuncak gösterdim meme yok meme uyumuş uyanınca gelecek dedim. Ağladı ağladı ağladı, ben konuştum sarıldım sakinleştirdim oyuncak gösterdim her defasında ve en sonunda uyudu. Diğer gece yine aynı senaryoyu yaşadık ve bu defa 3e doğru uyudu. 3.gece daha kolaydı 1 gibi uyudu. Şimdi kızım 16 aylık ve gece uyurken bir kere mama veriyorum sonra ayağımda sallayıp uyutuyorum. 2 aydır geceleri 2-3 kere uyanıyor onda da yanıma yatırıyorum veya pışpışlayıp yanındayım diyip uyutuyordum.
Bana da çok zor geliyordu fakat başardım. 3 gün kararlı olursanız devamı gelecektir. Uyku eğitimlerine inanmıyorum. Bu zamana kadar kendime de ona da boşa eziyet etmişim. Belki birine faydası olur.
Bana da çok zor geliyordu fakat başardım. 3 gün kararlı olursanız devamı gelecektir. Uyku eğitimlerine inanmıyorum. Bu zamana kadar kendime de ona da boşa eziyet etmişim. Belki birine faydası olur.
B
Betül A.
18 Temmuz 2025 08:13
Bir gün sizde yeter artık diyip bi cesaret deneyin. 3 gün tamamen uykusuz kalsanız da sonrası düzelirse inşallah değdi dersiniz sizde :) geceleri uyandığında da ağlıyor emmek için hep meme uyumuş su var diyip durdum en son mecbur su içip geri yatmayı kabul etti. Biraz zor oluyor ama sonrası çok güzel :)
H
Hatice Ö.
18 Temmuz 2025 08:25
6 aylıktı ikizlerime uyku eğitimi verdiğim de şu an 1 yasindalar ve bir annenin kendine yapabileceği en güzel şey kesinlikle uyku eğitimi vermek. Uyku eğitimine inanıp inanmamak bu sadace sizin görüşünüz, ve sizin bebeginiz desteksiz uyumadıgi için gece de 2 3 defa uyanıyor
B
Betül A.
18 Temmuz 2025 08:36
Kendiniz verebilirsiniz buna bir şey demiyorum. Ama ben birilerinden uyku eğitimi alınmasını mantıklı bulmayan taraftayım. Ki pek çok forumda da uyku eğitimi alıp parasının vaktinin boşa gittiğini bebeğini durduk yere ağlattığını yazan anne okudum. Dediğim gibi kendiniz verdiyseniz bunu tebrik ederim, çok güzel bir yatırım.
B
Beyza ..
18 Temmuz 2025 08:42
Betül hanım çok teşekkür ederim ben kendi adıma bana umut oldunuz bebegim 8 aylik yaşını geçtiğinde bende deneyeceğim.. uyku egitimini kendin vermeyi denedim ama olmadı yani öyle agliyor ki ben dayanamıyorum yalandan mi agliyor yoksa gercekmi bilmiyorumda dayanamadim ve bıraktım uykusuzluğu cekerim dedim napiyim
B
Beyza ..
18 Temmuz 2025 08:43
Sadece gece surekli uyanmasi gelisimini önlemi diye düşüncelerden onun için yoksa başka bir düşüncem yok
B
Betül A.
18 Temmuz 2025 08:48
Rica ederim Beyza hanım. Aynı yollardan geçtik belki birisinin bebeği daha bu şekilde düzenli uykuya geçer diye kendi sürecimi anlatmak istedim ben. O gece inatlaşmasaydım şu an hala geceleri 10-15 kere kalkıyor olacaktım. Ben böyle bir yolla alıştırdım. Herkesin bebeği farklı tabi ama belki size de bir faydası olur 🙏🏻☺️🌸
B
Beyza ..
18 Temmuz 2025 08:50
İnşallah benim bebegimi yatagina alıştırmaya çalışıyorum aynı zamanda ben emzirip ayağımda sallayip sonrasinda yatagina koyuyorum belirli bir saat uyuyor fakat sonra uyandiginda emziriyorum çünkü diş cikariyor vermeyince agliyor sonra normalde uykuya dalardi ama şimdi hep memede olmak istiyor ağzında olmayınca uyaniyor hep emmek istiyor distendir diye düşünüyorum ben ama çünkü uyumadan önce ilk pirinç unu ve elme veya farklı bir meyve karışımı yapıp karnını doyuyorum üstüne emziriyorum aç olduğu için değildir umarim
B
Betül A.
18 Temmuz 2025 11:36
Aç değildir sanmıyorum. Osman bey de sürekli söylüyor zaten belli bir aydan sonra ihtiyaçları olmadığını gece emmesine. Açlıktan uyanmıyorlar yani doktor beye göre