Geç Prematüre Gelişim Takibi

171 görüntüleme
H

Hadra Ö.

24 Haziran 2025 06:53
Merhaba hocam .oğlum 8 mayısta 34+3 dünyaya geldi normalde beklenen doğum tarihi 16 hazirandı. Düzeltilmiş haftaya göre şuan 1 buçuk haftalık doğum tarihine göre ise yaklaşık 6 haftalık.gelişimini neye göre takip etmeliyim
E

Ebru T.

25 Haziran 2025 12:47
34+1de doğum yapmıştım ben. Hekimimiz gelişimini düzeltilmişe göre takip ederiz demişti. 3. Ay gibi göz teması sosyal gülümsemesi başlamıştı. Tabi bu dediğim takvim yaşına goreydi. Büyüdükçe örnek vereyim 8 aylık olduğunda bazı gelişimleri düz. Bazısı ise takvime göre olmaya başladı. Suan 17 buçuk aylık ve neredeyse 18 aylık bebek gelişiminde gidiyor. Cok çok fazla ilgilendim ben. Elimi gozumu hiiic ayırmadım üstünden. Daima konuştum herseyi anlattım. Canına zararı olmayan herseyle oynattim. Ek gıda sonrasi da beden ve zihin gelişimi için uygun gıdaları düzenli vermeye gayret ettim. En son 1 yaşta kontrole gitmistik. 18. Ayda yeniden kontrole gittiğimiz de gelişimi konusunda yeni bi edinicem. Yani suan ne asamadayiz objektif bakamiyorum. Sadece zamana ihtiyaciniz var. Büyüdükçe gelişimi de olacaktır. Bide ben şöyle yapıyorum. Takvime göre ilerlemedi bide düzeltilmiş yaşı bekliyorum eğer düzeltilmişe göre de gelişim olmazsa o zaman doktoruma sorup danisiyordum. Sizde böyle bekleyin. İlk 9 ay kadar zor geciyo ama sonra oturuyor çoğu şey.
H

Hadra Ö.

25 Haziran 2025 12:49
Teşekkür ederim ebru hanım bir şey daha sorabilir miyim şuan göz teması yada sosyal gülümseme yok mesela daha erken dimi bizim ayımıza göre
E

Ebru T.

27 Haziran 2025 05:33
Rica ederim. Suan ortalama 1 buçuk aylık ve daha erken. Kızımda göz teması başladığında 3. Aydaydi ve uzun süreli de olmadi kısa kısa süreler idi. Gec prematureler daha hızlı yakalıyor takvim zamanını. İlgi alakayı eksik etmeyin. Kaygilarinizi yönetmeye çalışın. Bide dediğim gibi takvime göre olması bide düzeltilmiş yaşı bekleyip takip edin gelişimini. Duruma göre o zaman aaa sorun var bi doktora gostereyim danışayım yapın. Ben aşırı kaygılı stresli geçirmiştim ve bunu tecrübe ederek öğrendim. Ha bide şöyle bi sey daha ekliyim. Takvim olarak 1 ay ama duzeltilmise göre hemen hemen aynı zamanli bi bebek daha var arkadaşımın kızı. Gelişimlerini birlikte takip ediyoruz ne yaptı yapmıyor gibi. Ve şunu fark ettik. Birimizin kızı örnek veriyorum 10. Ayın başında bi gelişim gösterirken bir diğeri 10. Ayın sonlarında o gelişimi göstermeye başlamıştı. Yani bunu şu sebeple anlatiyorum 3 aylık oldu niye bakmadı niye gülmedi 4 aylık oldu niye dönmedi diye kaygilanmayin. Belki o Ayın başında belki sonunda gelişim gösterir. Gözlemci dikkatli olun ama gene diyorum çok çok kaygılı stresli olmayın benim gibi 🫂🫂

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir