Gebelikte Tansiyon
85 görüntüleme
H
Hatice K. Y. ..
16 Temmuz 2025 20:00
Arkadaşlar merhaba öncelikle bunu okuyan bütün annelerin sağlıkla güvenle bebeğini kucağına almasını dilerim 30 haftadan beri belirli aralıklarla tansiyonum yükseliyor ama hemen geri düşüyor tansiyona yatkınlığın olsa yarım saat içinde tekrar düşüremeyiz diye herhangi bir ilaç başlamadı doktorum ama 35 haftaya kadar ecopirin kullandım normal doğum yapmak istiyorum fakat tansiyondan dolayı endişelerim var deneyimli olanlar benimle bilgilerini paylaşabilir mi
N
Nur E. ..
16 Temmuz 2025 20:17
Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı canı gönülden diliyorum. Ben tansiyonumun yükseldiğinin bile farkında bile değildim. Doktor kontrolümde nst öncesi ölçülen rutin tansiyon ölçümünde tansiyonum yüksek çıktı ve doğuma alındım. Benim bebeğim makat gelişli olduğu için sezeryana yönlendirildim doğum kanalına girmiş olsaydı normal doğum olabileceğini söylemişti doktorlar. Demem o ki gönlünüzü ferah tutun, tevekkül edip, sonucun güzel olacağına inanın. Bebeklerin dünyaya gelişlerini kendilerinin seçtiğine inananlardanım; Rabbim güzel günler göstersin sizlere💕
N
Nursena K. ..
16 Temmuz 2025 20:27
Bende yüksek tansiyon ve bebeğimin kanala inmeyili dolayısıyla sezeryan doğum yaptım bebeğim şu an 6 aylık önemli olan bebeğinizin ve sizin sağlığınız bebek dünyaya nasıl geleceğini kendi seçiyor
E
Eda A.
16 Temmuz 2025 20:35
41 nci haftaya girmiştim doktor kontrol için çağırmıştı o zamana kadar tansiyon problemi hiç yaşamamıştım sadece son hafta çıktı hemen düştü kontrol için gidince 18 tansiyonla hemen doğuma alındım 8 saat sürdü suni sancı verildi bebeğim doğum pozisyonundaydı normal doğurdum gebelik zehirlenmesi dediler ama çok şükür ikimizde gayet iyiyiz sadece hastanede 6 güncük yattık o kadar ona göre hazırlıklı gitmek lazm 😇
N
Necla E.
16 Temmuz 2025 20:41
Benim de aynı şekil olmuştu ecoprin hamileliğin başından beri kullanıyordum ama son 2 ay da bırakmıştım doktorumun bilgisiyle ben tansiyon hapı kullanmıştım protein kaçağı falan yoktu çok şükür ama tansiyonumu sürekli kontrol ediyordum zaten yükseldiğinde belli ediyordu kendini 37. Hafta da iyice yükselmeye başladı 15-10 u gördük 5 tane ilaç aldım o gün ertesi gün kontörlüm vardı protein kaçağı çıksaydı hemen sezseyan dı ama bişey çıkmadı doktorum da 38 i tamamlayacak şekilde sszseyan günü verdi çok şükür sağ sağlim kavuştuk size tavsiyem bu süreçte stres yapmamanız ve kendinizi şartlandırmamınız normal doğum için sizin ve bebeğiniz için en hayırlısı neyse o şekilde olsun sağlıkla kavuşun inşallah 🤲
A
Arife U.
16 Temmuz 2025 21:03
Yüksek tansiyon ve protein kaçağı nedeniyle 28. Haftada hastaneye yattım 34+2 haftalık olana kadar anca tutabildi doktorlar yemek yerken bi anda acil ameliyat da buldum kendimi bebeğim 29 gün küvezde kaldı şuanda 12 aylık ve ben tansiyon ilacını bırakılı 1 hafta oldu diyetime çok dikkat ettim tuzsuz besleniyorum ve kalabalık ve sıcak ortamlardan uzak duruyorum yani anlayacağınız o zamanlar hiç geçmeyecek bitmeyecek gibiydi ama geçti çok şükür önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlıklı olması sezeryan da olsa normal doğum da olsa önce sağlık🌺