Gebelikte Sırt Üstü Uyumak

716 görüntüleme
İ

İpek Y. ..

8 Haziran 2026 08:08
32 haftalık hamileyim sırt üstü uyumamaya dikkat ediyorum ama gece ne zaman uyansam sırt üstü olmuş oluyorum bu konu hakkında ne yapabilirim ve bebeğe nasıl bir zararı var
Kübra E. .

Kübra E. ..

8 Haziran 2026 08:19
Merhaba İpek hanım bildiğim kadarıyla bebeğe bir zararı yok. Sırt üstü yattığınızda bebek pozisyonu gereği damarlara baskı yaptığı için annenin tansiyonu düşebilir ama zaten onu da siz hissediyorsunuz kalp çarpıntısı falan oluyor. Ama bir arkadaşım gebeliği boyunca sırtüstü uyuyabilmişti ben uyuyamadım sırtüstü yattığım anda nefesim kesiliyor gibi olmuştu zaten rahatsız olup dönme ihtiyacı hissediyorsunuz.
Damla B.

Damla B.

8 Haziran 2026 08:35
Yüzüstü yatmadığınız sürece bir sorun yok. Sırt üstü yatıldığında bebek damarlara baskı yapıyor bu da annenin tansiyonunu oynatıyor ama endişe etmeyin. Vücudunuz bebeğe zarar verecek bir şey yapmaz. Zaten isteseniz de yatamayacaksınız vücut sizi bu şekilde uyandırıp uyaracak ve pozisyon değiştireceksiniz ☺
S

Selin A.

8 Haziran 2026 09:09
Bir süre sonra zaten yatılmıyor sırt üstü İpek hanım, bilinen bir zararı yok rahat olun ☺️
İ

İpek Y. ..

12 Haziran 2026 19:29
Ben rahatsız olmuyorum ama Bebekte oksijen ve kan akışı azalması oluyormuş sanırım o yüzden tereddüt ettim
D

Deniz A.

13 Haziran 2026 18:03
Ben de bu konuyu hep merak ediyordum doktorum hiçbir zararı olmadığını söyledi yalnızca 30-32. haftalardan sonra zor olabilir ama yine de güvenli dedi onun dışında tamamen arkadaşların söylediği şekilde yorum yaptı.
B

Banu ..

13 Haziran 2026 20:12
Yastıklarla destekleyebilirsiniz kendinizi. Ben sağım solum her tarafım yastık yine de yarı da olsa sırt üstü dönmüş buluyordum kendimi tabi ama uyanınca dönüyordum tekrar :D Zaten rahatsızlık duyduğunuz için uyanıyorsunuz uyandığınızda sola veya sağa dönmeniz yeterli olacaktır endişelenmeyin :)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir