Gebelikte Şekerin Yüksek Çıkması
89 görüntüleme
M
Merve C.
16 Temmuz 2025 18:34
Gebelik şekeriniizin birazcık sınırın üstünde olduğunu öğrendiniz mi ne gibi tedaviler uygulandı
H
Habibe S.
16 Temmuz 2025 18:37
Diyetle dengelemeye çalışabilirsiniz. Ölçüm cihazı alıp evde takip sağlayabilirsiniz
B
Bengü Ç.
16 Temmuz 2025 18:56
Eczaneden şeker ölçüm cihazı aldım.açken açlık kan şekerimi ve yemek yerken de ilk lokmadan bir saat sonra tokluk kan şekerime baktım hep.açlıkta bir sorunum yoktu ama tokluk 120nin üzerinde çıkıyordu.tatlı yememeye çalıştım,ekmekte falan da şekerim çıkıyodu.yani şekerimi yükselten şeyleri biliyodum artık ona göre yemeye başlamıştım.ama arada istediğimi yiyodum.birde şekerim yükselince hem susuyordum hem de ağzımın tadı çok kötü oluyodu.son zamanlarda sıkıldığım için çoğu zaman diyeti bozdum.dahiliyeye gitmiştim endokrine de git dedi.gittim ama bir numarası yoktu.dahiliyede ölçüm için iğne falan yazıyo doktor,şeker için rapor çıkartıyo o rapor ile eczaneden ölçüm cihazı dışındakiler alınabiliyor, ölçüm cihazı ücretliydi.pahalı birşey değil ama.dahiliye diyetisyene de yönlendiriyor.genel bir diyet listesi veriliyo.internette çok var zaten.ben kendi kafama göre yaptım diyeti,bebek de sağlıklı doğdu çok şükür

Yeter O. ..
16 Temmuz 2025 19:00
Benim bebeğimede iri bebek denildi dikkat et denildi ben her istediğimi yedim çok şükür kızım doğdu ve iyi ama tabi fazla kaçırmamak şartıyla bol su için ben günde iki buçuk litre su içiyordum sizde için faydası var çok geçmiş olsun
G
Gamze K.
17 Temmuz 2025 16:09
Açlık tokluk(1.saat) seker takibi
Diyetisyen ve diyet uygulanması (diyet zayıflama diyeti degil, kalori azaltilmiyor sadece karbonhidrat yag protein dengesine önem veriliyor ve glisemik indeksi yüksek yani sekeri hızlı yukselten gidalardan uzak duruluyor yani diyet yaparken ac kalmıyorsun nadiren can cekmesi dışında kolay uygulanıyor)
Bol su tuketimi ve Yürüyüş (cok onemli sekeri düzene sokuyor.)
Seker takipleri iyi gidiyorsa ek bir tedaviye genelde ihtiyaç olmuyor.
Diyetisyen ve diyet uygulanması (diyet zayıflama diyeti degil, kalori azaltilmiyor sadece karbonhidrat yag protein dengesine önem veriliyor ve glisemik indeksi yüksek yani sekeri hızlı yukselten gidalardan uzak duruluyor yani diyet yaparken ac kalmıyorsun nadiren can cekmesi dışında kolay uygulanıyor)
Bol su tuketimi ve Yürüyüş (cok onemli sekeri düzene sokuyor.)
Seker takipleri iyi gidiyorsa ek bir tedaviye genelde ihtiyaç olmuyor.

Gülcan A.
18 Temmuz 2025 03:54
Gebelik şekerim vardı öğrendikten sonra doğuma kadar bir diyetisyenle diyet uyguladım. Özellikle ilk bir ay her sabah aç karnına ve kahvaltı sonrası ve akşam yemeği sonrası ölçüm yaptım. Diyetle kontrol altına aldıgımı görünce sürekli ölçümü bıraktım. Ama belli bir diyet programıyla ve rafine şekersiz bir gebelik geçirdim. Plesenta previa olduğum için erken doğum riskim zaten vardı gebelik şekeri de çıkınca riske hiç atmadım. Evde ölçüm yapıp şekerli gıda paketli ürün ve unlu yiyeceklerden uzak durarak da belki kontrol edebilirsiniz kendiniz, çok yüksek değilse. Bir de bol su tüketin hareketsiz kalmamaya özen gösterin. Özellikle yemek yedikten sonra