Gebelikte Şeker
321 görüntüleme
R
Rukiye Ş.
2 Temmuz 2026 01:03
13 haftalık hamileyim 2. Hamileliğim açlık şekerin 120 çıkıyor yani yüksek ilk hamileliğimde böyle bi durum yaşamamıştım aranızda yaşayan var mı nasıl bi yol izlediniz
Ç
Çağla y.
2 Temmuz 2026 02:30
bendede gestasyonel diyabet çıktı, hamileliğin 6.ayından itibaren insüline başlattılar şeker takibiyle birlikte katı bir diyet uyguladım çok zor bir süreçti ve beraberinde mantar ve kaşınmayı getirdi.Diyete sadık kaldığımda bir sorun oluşmuyordu ama ben ara ara kaçamak yaptığım için çok kaşıntım oluyordu.%50 oranında doğumdan sonra geçiyormuş.Bizim ailede her birey şeker hastası olduğu için genetik bende kalıcı tip 2 diyabet başladı bir sene oldu doğum yapalı ama geçmedi insüline devam ediyorum.Açlık en önemlisi hiç aç kalmadan sağlıklı gıdalar tükettim, suyu arttırdım,tatlı ihtiyacımı eritratölle tatlı yaparak giderdim kefir ve meyveden dondurma yapıyordum, asrın tandırı markadan çavdar lavaşı alıp öğlen yemeği için ya da dışarıda yemek için sandviç yapıyordum.Zor gibi gözüksede her şey yoluna giriyor ☺️
E
Ece ..
2 Temmuz 2026 03:04
Bende de gestasyonel diyabet vardı , endokronoloji ve kadın doğum doktorum ile birlikte takip ettik düzenli olarak açlık ve tokluk şekerlerimi not aldım son haftaya kadar diyet uyguladım kaçamaklarım oldu tabi ama gebeliğim boyunca kontrol altında seyretti, doktorunuz daha iyi bilir tabi ama bu tip durumlarda bebeğin kilosu fazlalığı olabiliyor 38.haftada genelde doğum önerilebiliyor bunlar hep genel yargılar ben 40.haftaya kadar beklemeyi tercih ettim bebeğimde 3775 gr doğdu öyle aman aman bir kilosu yoktu çok şükür

Afranur K.
2 Temmuz 2026 08:07
Bu sizin beslenmenizle doğrudan orantılı, ben risk grubundaydım aile üyelerimde şeker vardı bundan dolayı en başından itibaren diyetisyen ile çalıştım 9 at boyunca. Allaha şükür şeker problemi yaşamadan süreci atlattım.
13 hafta erken bir süreç bence hüzel bir beslenme programı ile süreci yönetebileceğinizi düşünüyorum.
13 hafta erken bir süreç bence hüzel bir beslenme programı ile süreci yönetebileceğinizi düşünüyorum.

Duygu B. B.
2 Temmuz 2026 09:58
Bende de günde 6 kez kan şekeri takibi yapıyordum. Ara ara 100-110-120 oluyordu ama kaçamak zamanında. Bence önce bir diyetisyenle görüşmelisiniz. Birde dahiliye ya da varsa endokrinolojiye görünseniz fena olmaz. Önce diyeti düzenleyin. Ardından şeker aletiniz varsa 3 gün açlık tokluk takibi yapıp doktora girek onunla gidin ki elinizde veri olur, test isteyebilir onlar da çıkınca nasıl bir yol izleneceği belli olur.
Kan şekeri sadece gıdalarla değil maalesef sinir stresle de doğru orantılı. Biraz hayatınızı yapabiliyorsanız sadeleştirin. Yemeklerden belli bir süre sonra yürüyüşlere çıkın. Sabah kahvaltı yaptın mesela çok sıcak dışarısı evde 10 dk yürü. Kesintisiz odaları gez. Ben ilaç falan kullanmadım takiple ve diyetle gittik ama her beslenme sonrası yarım saat sonra bu yürüyüşleri yaptım. Mevsime göre yapabildiğin kadarını yap olur mu?
Kan şekeri sadece gıdalarla değil maalesef sinir stresle de doğru orantılı. Biraz hayatınızı yapabiliyorsanız sadeleştirin. Yemeklerden belli bir süre sonra yürüyüşlere çıkın. Sabah kahvaltı yaptın mesela çok sıcak dışarısı evde 10 dk yürü. Kesintisiz odaları gez. Ben ilaç falan kullanmadım takiple ve diyetle gittik ama her beslenme sonrası yarım saat sonra bu yürüyüşleri yaptım. Mevsime göre yapabildiğin kadarını yap olur mu?
R
Rukiye Ş.
2 Temmuz 2026 10:23
Çok teşekkür ederimm söylediklerinizi dikkate alacağım ☺️

Hatice E.
Premium Üye
2 Temmuz 2026 11:10
Benimde hamileliğimde kan şekerim yüksekti, annem şeker hastası olduğundan eve cihaz alarak takip ettim ve 4. Ayımdan itibaren diyetisyenle ilerledim şeker yüklemesinde şekerim çıkmadı ancak bundaki en büyük etken diyetisyenimle bu yönelik beskenme programı idi. Çalıştığım için ek spor yapamadım ancak gidebileceğim yerlere sürekli yürüyerek gittim.
Yükleniyor...