Gebelikte Ense Kalınlığı

308 görüntüleme
H

Hatice N.

20 Mayıs 2026 22:55
Kuzenimin eşi hamile hala olacağım iki farklı dr ye gitmişler biri devlet biri özel ikisi de ense kalınlığı büyük demiş 2.6 ve 10 haftalık başına gelen var mı norml mi bu durum dr ler gebelği sonlandırma teklif etmiş
N

Nur A.

20 Mayıs 2026 23:38
Merhabalar 2 li 4 lu tarama tesleri bir nevi tarama testi. Fetal dna testi yaptırmaları daha net sonuc verebilir. 11. Haftada doktorumuz bizi fetal dna testine yönlendirmisti. Dogruluk orani daha yuksek oldugu icin. Cok basit bir test sizden bir tup kan aliyorlar ustelik hemsire ayaginiza geliyor. Bu bir tup kan icinden bebegin dna si ayiklaniyor ve tum genetik hastaliklar olabilecek down sendromu gibi rahatsizliklarin hepsi taraniyor. Perinatoloji doktorumuzda en iyisini yaptığımızı soylemisti. Fetal dna olunca 2 li ve 4lü taramayada gerek kalmiyor.
Afranur K.

Afranur K.

20 Mayıs 2026 23:40
Nur hanıma katılıyorum, bi de bu tip değerlendirmelerin bir perinatoloji uzmanı ile değerlendirilmesi bence daha doğru olur.

Fetal dna da oldukça basit bir işlem, rutinde uygulanmıyor ama riskli gebelere öneriliyor.
E

Eda D.

20 Mayıs 2026 23:45
Ense kalınlığı ölçümü için [10.hafta](10.hafta) erken degilmi 11-13 haftası arası yapılıyordu bildiğim kadarıyla 18 aylık kızım var hamileyken her defasında çok kötü şeyler söyleyip durdular yaşımda 38 di yokriskli yok kafası küçük bilmem ne 9 ay haftanın 3 günü hastanedeydim hergün ultrason stres sonunda bu strese dayanamayıp 6 hafta erken doğum yaptım doğdu bu seferde erken doğum takibinden 1 yıl hastaneden çıkamadım şükür yürüyüp konuştuda kurtulduk geneli o ölçümleri doğru düzgün yapmıyor
E

Eda D.

20 Mayıs 2026 23:48
Fetal dna özellerde bayaaa bir pahalı her devlette yapmıyor sanırım eskişehir osmangazi üniversitesi hastanesi uygun bir fiyata yapıyordu hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama biz Ankaradan gidip orda yaptirmıştık geniş panel içim rahat etmişti
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir