Gebelikte Demir İlacı Kullanımı
477 görüntüleme
G
Gamze .. A. ..
19 Haziran 2026 08:37
Merhaba 15 haftlaik hamileyim demir ilacı kullanmaya başladım tablet olandan ancak aşırı midemi bulandırıyor ve agzima alir almaz kusuyorum acaba kullanabileceğim baska formu varmıdir
R
Rabia Ş. ..
19 Haziran 2026 08:43
Ağzınıza alır almaz kusmanız ilacın etkisi olamaz belki psikolojik olabilir belki gebelikte diş fırçalarken kusmalar gibi bir tiksintiden/hormonal olabilir ama yuttuktan belirli bir zaman sonraki bulantı ve rahatsızlık hissi için ilacı değiştirip takviye edici gıda sınıfındakilerden kullanabilirsiniz. Hem mide yan etkiler hem kabızlık yapma riski düşük hem de emilimleri daha iyi.
Z
Zeynep N. İ.
19 Haziran 2026 09:21
Gamze Hanım merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Hamilelikte bana kadın doğum doktorum 'ırozınc' yazmıştı, ama her yuttuğumda mide bulantım katlandı hep kustum. Doğumdan sonra da devam etmeye çalıştım ama sorun geçmedi, aile hekimimden değiştirmesini farklı bir ilaç yazmasını rica ettim. O da 'gyno ferro sanol' yazdı, onda hiç sorun yaşamadım. Aile hekiminize sorabilirsiniz sizde, emzirmede kullandığım için hamilelikte de sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Birde demir C vitaminini çok sever, yanında 1 dilim limon, birkaç damla limon suyu falan alabilirsiniz emilim artar, ilacın tadını da hissetmezsiniz.
G
Gamze .. A. ..
19 Haziran 2026 10:04
Evet kesinlikle psikolojik önceki hamileliğimden kalan birşey
G
Gamze .. A. ..
19 Haziran 2026 10:08
Merhaba çok teşekkür ederim şöyle ben ay n gyno Ferro kullanıyorum diğer hamileliğim de kullanmıştım o beni böyle yaptı aşıri duyarlı oldum

Afranur K.
19 Haziran 2026 10:13
Ocean gummys iron var, jelibon formunda. Ben ilk 3 ay hem zorlanmıştım hem de demir değerim bir türlü yükselmediği için doktor günde 2-3 doz demir planlamıştı. Bu dozlardan 1 tanesini bu formda alıyordum.
Araştırıp deneyebilirsiniz belki. Ama içerik olarak yeterli gelir mi ne kadar tüketmelisiniz Araştırmanızı öneririm.
Araştırıp deneyebilirsiniz belki. Ama içerik olarak yeterli gelir mi ne kadar tüketmelisiniz Araştırmanızı öneririm.
G
Gamze .. A. ..
19 Haziran 2026 10:44
@Afranur Keskin teşekkür ederim araştırayım
Yükleniyor...