Gebelikte Aşı

138 görüntüleme
T

Tuğçe A.

20 Ocak 2026 12:25
Merhaba 21 haftalık hamileyim Tetenoz aşım 2021 yılında 1 tane vardı sağlık ocağım 1 doz daha vurucaz dedi. Kendi doktorum asi takvimi değişti 1 Ocak ihtibariyle 27 haftada tek doz tetonoz boğmaca difteriyi eklediler onu vurdurcaksın dedi. ebem tek doz yeterli değil 2 doz ol 4 hafta arayla dedi. Bu konu hakkında bilgisi olan varmi????
S

Sılasu Ö.

20 Ocak 2026 12:28
Benim de 2022de tek doz vardı. Hamileyken de tek doz o üçlü aşıdan yaptırdım 23 haftalıktı galiba
Afranur K.

Afranur K.

20 Ocak 2026 13:41
Yok aksine ben doktor olarak düzenli aşı yaptıran (tetanox vs.) biri olmama rağmen,

Son aşım da 2024 deydi

karma aşımı ve 2. Doz tekrar aşımı yaptırdı doktorum. İkisi arası da 1 ay süre oluyır.

Artık sadece kendinizi korumuyoruz, bir de bebek söz konusu olduğu için Rapel dozunuzu da mutlaka yaptırın
T

Tuğçe A.

20 Ocak 2026 13:50
Karma aşı dediginiz ( tetenoz difteri ve boğmaca)mı?? Aklımı karıştıran nokta şu ben 21 haftalık hamileyim bana Tetenozdifteri bogmaca vurulcak ocakta aşı takvimi değişti diye ama suan 30 haftadaki arkadaşlalarıma sadece Tetenoz vurmuşlar
Afranur K.

Afranur K.

20 Ocak 2026 20:18
Ocakta değişmiş olamaz 😂 benim bebeğim 4 aylık oldu, geçen sene bu zamanlar hamileliğim söz konusuydu, aşımı da ya haziranda ya da temmuzda vuruldum.

Bir de aşı takvimi değişikliği kavramını yanlış değerlendiriyorsunuz. Bu şu demek artık bu aşıyı parasız devlet aşısı olarak yapıyoruz.

Önceden de bu seçenek mevcuttu ama paralı olarak. Eczaneden satın alıp yaptırıyordunuz.

Yani ortada yeni bir şey yok, sadece devletin sağladığı yeni bir ücretsiz sağlık hizmeti oldu
T

Tuğçe A.

20 Ocak 2026 20:46
1 Ocak 2026 dan bahsediyorum geçen sene sizin vurulduğunuz tarihten değil aşı takvimi gebeler için değişmiş 4 aylık çocuğunuz için değil.

Aşı takviminin değiştiğini doktorum ve ebem söyledi benim kendi söylediğim bir durum da değil.

Devletin önerdiği doz şeklini de aşşagida paylasicam benim gibi merak eden arkadaşlar devlet bu şekilde vurulmamizi öneriyormuş
T

Tuğçe A.

20 Ocak 2026 20:48
Aşı takviminde Tetenoz aşışı güncel uygulama

• 20–32. gebelik haftaları arasında yapılmaktadır.

• 1. doz olarak boğmaca + difteri + tetanoz (Tdap) içeren aşı uygulanır.

• 2. doz, ilk aşıdan 4 hafta sonra yalnızca tetanoz aşısı şeklinde yapılır.
Afranur K.

Afranur K.

20 Ocak 2026 21:04
Tuğçe hanım ben hamileyken vuruldum diyorum, bebeklerin özel aşısından bahsetmiyorum.

Bebeğim şu an 4 aylık deme sebebim haziran-Temmuz 2025 de hamileydim ve 1 doz karma 2. Doz sadece tetanoz aşısu oldum demek istiyorum.

Bunu sağlık ocağında ebem vurdu, eczaneden alıp vurdurtmadım yani.

Demek istediğim yeni bir aşı eklenmedi, yeni üretilmiş bi aşı yok. Zaten uygulaması mevcut olan ama devletin ödemesini sağlamadığı bir durumdu.

Devlet önceden sadece 2 doz tetanozu karşılıyordu, sağlık ocakları da düzenli olarak bunu yapıyordu .
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir