Gaz ve Karın Agrısı
45 görüntüleme
E
Esra Ö.
1 Ağustos 2025 17:10
34 haftalık ikizlerim oldu şuan 35 günlükler ama erkek cocugumda durduk yere uykusundan uyanıp bagırma var sürekli mama istiyor vermezsem susmuyor ve elini karnına hafifçe bastırınca rahatlıyor doktor gaz problemi olduğunu söyledi ama son 2 haftadır bu sekildeyiz. Bir yeri agrıyor gibi bağırıyor

İlsu O.
1 Ağustos 2025 21:41
Merhaba; 31 haftalık doğdu oğlum yoğun bakımdada bağırsak sorunumuz ve gaz sorunumuz vardı. Hastanede probiyotik başladılar hala kullanıyoruz şuan düzeltilmiş 3 aylık. İlk 2 ay oldukça zor geçti bizimde sürekli ayaklarına ve göbeğine zeytinyağ ile masaj yapardık bazen işe yarardı bazende saatlerde her gün aynı saatte keçi gibi eee ee diye bağırır ağlardı. Osman hocam gaz damlası pek önermiyor ama biz yoğunbakımdada kullandığımız için 2 ay geceleri devam ettik. Sorun gaz ise yani kaka yapabiliyor karında sertlik ve ciddi şişlik yoksa gazı aşağı indirmeden çözmek gerek. Mutlaka beslenme sonrası gaz çıkarılmalı biberon kullanımında hava yutmamasına dikkat edilmeli, yanlış emzirme pozisyonuda memede hava yutmasına sebep olabiliyor. Formül mama ile besleniyorsa gaz genelde olur
Her gün düzenli karın ve ayak tabanlarına masaj her fırsatta :) ( elma yağı ve kantaron kullanan demişlerdi ama açıkcası bana güven vermedi ben hep zeytinyağ ile yaptım)
Mümkünse her gün ılık duş
Yüz üstü gözetiminizdeyken yatırabilirsiniz iyi gelir
Hafif sıcak bir havlu karın bölgesine
Tabi doktorunuz uygun görürse gaz damlası
35 günlük için gaz oldukça normal annesi bebeğinizin bağırsak sistemi gelişiyor 2 aylık olduğunda biraz daha azalacak 3-4 aylarda artık bol bol pırtlayacak inşallah geçecek. Kontrollerinizi ihmal etmeyin sağlıkla büyüsünler
Her gün düzenli karın ve ayak tabanlarına masaj her fırsatta :) ( elma yağı ve kantaron kullanan demişlerdi ama açıkcası bana güven vermedi ben hep zeytinyağ ile yaptım)
Mümkünse her gün ılık duş
Yüz üstü gözetiminizdeyken yatırabilirsiniz iyi gelir
Hafif sıcak bir havlu karın bölgesine
Tabi doktorunuz uygun görürse gaz damlası
35 günlük için gaz oldukça normal annesi bebeğinizin bağırsak sistemi gelişiyor 2 aylık olduğunda biraz daha azalacak 3-4 aylarda artık bol bol pırtlayacak inşallah geçecek. Kontrollerinizi ihmal etmeyin sağlıkla büyüsünler