Gaz Sorunu ve Uzamış Sarılık
116 görüntüleme
F
Fatma S.
4 Temmuz 2025 15:10
Bebeğim 35 haftalık doğdu şu an 43 günlük.2760 gram doğdu şu an 3825 gram sadece anne sütü alıyor.Solunum sıkıntısı sebebiyle 22 gün yoğun bakımda yattı 23. Gün taburce edildi.Şu an uzamış sarılığı var kan ve idrar tahlilleri temiz çıktı sadece valin kuru kan değeri 41.11 çıktı onun dışında değerleri normal.Bu sarılık Neyden kaynaklanıyor olabilir?Ancak çıktığından beri gaz problemi var iki büklüm oluyor tuvaletini yapmakta çok zorlanıyor ıkınırken kıpkırmızı oluyor uykularından uyanıyor kolik bir bebek değil ancak kakasını yaparken çok çok zorlanıyor.Gaz sancısı ve uzamış sarılık için ne yapabiliriz
F
Fatma S.
4 Temmuz 2025 15:12
Sarılık değeri 2 hafta önce 7 idi 2 gün önce 9 çıktı
B
Burcu Ü. ..
5 Temmuz 2025 08:57
38 haftadan önce doğan bebeklerde uzamış sarılık olabiliyormuş benim oğlum 37. Haftada doğdu 41. Günde sarılık değerimiz 12,46ydı aynı dertten muzdaribiz geçmiyor

Senem İ.
Hemşire
5 Temmuz 2025 09:21
Benim oğlum 36+5 te doğdu kan uyuşmazlığı da var. Doğumundan dört beş gün sonra sarılık oldu kanda 11 çıkmıştı. Sonra bir ayda 9’a anca düştü. Şu an üç buçuk aylık oldu anca normal aralığa girdi. Ama karaciğer enzimlerinde biraz yükseklik olduğu için gastro takipliyiz. Anne sütü sarılığı dedi doktorumuz bize. Uzun sürdü ama en azından sarılık geçti
G
Gizem S.
23 Temmuz 2025 20:16
Kakasını yaparken ıkınması çok normal bağırsakları geliştiği için zorşanıyolarmıs gibi yapıyorlar benim bebeğim de 39 haftalık doğdu şuan 1 aylık sarılığımız var geçmiyor kan verdik kanda 13 çıktı 13 yüksek ama risk içermiyor dedi doktorumuz başka bir doktor da benim maydonoz yememi önerdi maydonoz süte iyi geliyormuş sarılık 1 hafta 10 gün içerisinde geçiyormuş bende daha denemedim bu hafta başlıycam denemeye
E
Emine T. ..
24 Temmuz 2025 22:18
Benim bebeğim 34+6 da doğdu ve 5. Gün kontrolde 12.7 geldi sarılığı bir gece mavi ışık tedavisi aldık sabah toparladı 7yle taburcu ettiler bie hafta sonra 11e çıkmıştı yaklaşık 1 ay 10un altına düşmedi kilo takibi yapıldı kilosu iyi geldikçe takibi bırakılar 2. Ayında kendiliğinden geçti herhangi bir test de yaptırmadım ekstra. Gaz konusuna gelince ıkınması da zamanla geçebilir eğer alt ve üst gazını çıkarabiliyorsa. Ben üst gazını alıyordum ancak çok ıkınırsa masajla destekleyip yardım ediyodum şu an 3 aylık daha kolay kendisi halledebiliyor. Şu an endişelenmeniz normal ben hemşire olmama rağmen başlarda sarılık oldu diye çok ağlamıştım sonra farkettim ki ben kendimi üzüp strese soktukça bebeğim daha huzursuz önce kendimi düzeltmeye başladım öneririm mutlu ve sağlıklı bebekler için önce biz anneler iyi olmamız gerekiyor.