Gaz Sorunu

158 görüntüleme
M

Merve Ö.

16 Mart 2026 22:07
Merhaba, 33 günlük yenidoğan geç prematüre bebeğim var. Son zamanlarda aşırı gaz sorunu yaşamaya başladık. Sizler yenidoğan bebeğiniz için hangi ilacı kullanıyordunuz?
F

Feyza N. Y. D. ..

16 Mart 2026 22:09
Kaçınılmaz bi gerçek gaz sorunu. Ne yerseniz yiyin ne içerseniz için çok fazla bişey değişmeyecektir. Ben kendi kızımda [4.aya](4.aya) kadar çektim. Metsil damla ve lactocol diye bi probiyotik damla var onu kullandık
Özge A.

Özge A.

16 Mart 2026 22:35
Gecmiyor ya 10 aylık hala gazı gece sıkısıyor ve yapmak için aglıyo ama hafiflemesi 6 ayı buldu biogaia damla kullandım biraz iyi geldi
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

17 Mart 2026 18:07
Acı elma yağı ile masaj yapabilirsiniz kendiniz de gaz yapacak şeyler tüketmeyin ben Nurse harveys damla kullandim ama bütün yol masajdan geçiyor
Ö

Özge Y.

22 Mart 2026 20:19

Özge Alper

Gecmiyor ya 10 aylık hala gazı gece sıkısıyor ve yapmak için aglıyo ama hafiflemesi 6 ayı buldu biogaia damla kullandım biraz iyi geldi

10 aylık ve hâlâ gaz sorunu yaşıyorsa bi gastroentolojiye gitmek gerekir ya da gittiniz mi bilmiyorum
Özge A.

Özge A.

22 Mart 2026 20:22

Özge Yenigül

10 aylık ve hâlâ gaz sorunu yaşıyorsa bi gastroentolojiye gitmek gerekir ya da gittiniz mi bilmiyorum

Hiç gitmedim yani cok uzun bi gaz cıkarcsksa ya da o gün kakasını yapmadıysa gece gene aglıyo
Ö

Özge Y.

22 Mart 2026 20:25

Özge Alper

Hiç gitmedim yani cok uzun bi gaz cıkarcsksa ya da o gün kakasını yapmadıysa gece gene aglıyo

Bence bir gidin. Gaz sorunu 4 bilemedin 6 aya kadar devam eder ama 10 ay çok uzun bir süre. Hiç probiyotik kullandınız mı?
Özge A.

Özge A.

22 Mart 2026 20:28

Özge Yenigül

Bence bir gidin. Gaz sorunu 4 bilemedin 6 aya kadar devam eder ama 10 ay çok uzun bir süre. Hiç probiyotik kullandınız mı?

Kullandık gaz damlaları vs de kullandık, bebeğim genel olarak gazlıydı hep zaten 1 yasa kadar olabilir dedi doktor da ama bi baktıracagım genede
M

Melda E.

22 Mart 2026 20:39
Biogaia kullandık ama her emzirme sonrası sürekli gaz çıkarttırmaya çalıştım her alt değiştirmede de karnına masaj yaptım.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

22 Mart 2026 22:27
Merhaba; ilk 4 ay gaz normal kabul ediliyor. Bağırsak sistemi sindirim sistemi geliştiği için [4.aydan](4.aydan) sonra uzayan ve zorlayan gaz durumu mutlaka takip edilmeli. Aslına bakardanız ilk 4 ay için çok seçeneğiniz yok (bebeğinizin gaz durumunu özellikle tetikleyen altta bir rahatsızlık yoksa. Oğlum 30 haftalık doğdu 47 kaldı yoğunbakımdan bağırsak sorunları en başından beri vardı probiyotik başlamışlardı bi ara gaz damlasıda vermişlerdi ama malesef hepsi boş) bol bol belden aşağısına ılık duş, her eliniz boşta kaldığında karın kısmına I LoVe you masajı, ayak tabanlarına bastırmadan sık sık masaj ve okşama. Az miktar zeytinyağ parmak uçlarınıza sürebilirsiniz ama öncesinde ufak bir alanda deneyin alerji oluşmasın. Hastanede kantaron yağıda kullabıyorlardı. Süte mamaya zeytinyağ kimyon açıkcası bunlarında işe yaradığı düşünmüyorum biz ilk 5 ay çok çektik. Sonra kendi pırtlamayı öğrendi :) her beslenme sonrası gaz aşağı inmeden mutlaka çıkarın, gün içinde bebeğinizin rahat gaz çıkarttığı pozisyonu bulup beslenme aralarında yapın. Zamanla geçiyor merak etmeyin
K

Kübra B.

22 Mart 2026 23:29
Gaz için muskat cevizi önermişlerdi ve 3 aylık bebeğime verdiler çok az maalesef herhangi bir sorun olur mu? Kullanan var mı?
C

Cemre T.

25 Mart 2026 13:38

Kübra Bayırbağ

Gaz için muskat cevizi önermişlerdi ve 3 aylık bebeğime verdiler çok az maalesef herhangi bir sorun olur mu? Kullanan var mı?

Muskat zararlı olabilir. Bebeklerin karaciğer enzimleri henüz olgunlaşmamış olduğu için her şeyi metabolize edemiyorlar zaten. Tek seferde az miktar sorun olmayabilir ama kullanmasanız daha iyi sanki.

Doktorunuzun önerisiyle Sab simplex gibi bir damla kullanabilirsiniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir