Gaz Sancısı ve Uyku 6 Ay
68 görüntüleme
G
Gamze Y.
18 Haziran 2025 22:44
Bebeğim doğduğundan beri kolik. Reflüsü de vardı günde 10 kere belki daha fazla kusuyordu. Bu yüzden meme reddi oldukça fazla idi. Sarılık olduğu için mama desteğine başladık. Şimdi reflüsü daha iyi çok az kusuyor artık ama gaz sancıları gram olsun geçmedi. Gündüz uykuları 30-40 dk. Geceleri 15 dk da bir ağlayarak kalkıyor. Gaz çıkarmaya çalışıyor. Tekrar uykuya geçmesi uzun zaman alıyor. Çok yıprandım. Uykusuzluk sinir sistemimi mahfetti. Oğlumda da 5 YAŞ ına kadar gaz sancısı çektik. Her türlü tahlili temiz çıkıyordu. Şimdi kızıma da test yaptırmak istiyorum neye hassasiyeti var bilmiyorum. Gerçi her gece aynı şiddette ne bir eksik ne bir fazla sancı çekiyor. Yediklerinden olsa 1 gün rahat uyudu derim. O da yok..
K
Kübra A. ..
18 Haziran 2025 22:53
Kusma ve gaz sancısı şikayetlerine göre alerjik bir bebek olma ihtimali yüksek , beş yaşına kadar gaz sancısı beklenmez aslında alerji immün sistem ile ilgili kardesininde alerjik olabilir , klinik bulgular bağırsak tepkimeli alerji olabilir , tabiki diğer kontrolleride yapılmalı uzman bir alerji doktoruna gidip uygun tahliller neticesinde emziren anne ise anneye diyet onerilmeli , sadece mama alıyorsa uygun mama tercih edilmeli benimde bebeğim bu şekildeydi biz dördüncü ayda tahlil yaptırdım doktoralrimiz hep kolik deyip envay çeşit oisyadaki gaz damlalarını paralar harcadık ama nafile sonuç alamamistik , en yakın zamanda alerji uzmanı gosterip uygun tahliller yapılırsa katı bir diyetle çözülebilecek bir durum , meme reddi sebebi aslında bebek emmek istiyor ama anne sütündeki alerjisi olan bir madde onu huzursuz ediyor ve emmeyi red ediyor bu süreçleri hep yaşayan birisi olarak yazıyorum
K
Kübra A. ..
18 Haziran 2025 22:56
Çok geçmiş olsun , siz çok güzel ve ilgili bir annesiniz bu geçici bir süreç , uygun diyet ve tani ile tedavisi olur