Gaz Sancısı
134 görüntüleme
M
Merve U.
4 Ağustos 2025 00:16
2 haftalık bebeğimde gaz sancıları başladı. Ne yaparsam yapayım gazını yapmada zorlanıyor ve uykuya dalamıyor. Bu kadar erken başlaması normal mi? Kolik bir bebek mi? Ne önerirsiniz?
F
Figen A.
4 Ağustos 2025 00:33
gaz damlaları çok işe yaramıyor ben denemiştim ama çare olmamıştı, probiyotik kullanıp geçen çok insan gördüm burda bir de maalesef bolca karnına masaj yapmanız lazım her emzirmeden sonra gazını çıkarmanız lazım, gaz çıkarmadan yatırmayın
M
Merve N. K.
4 Ağustos 2025 03:55
Ilık duş çok iyi geliyor, bence mutlaka duş aldırın akşamları kucağınızdayken karnı dışarı bakacak şekilde zıpladığınızda çok iyi geliyor bunlar benim denediklerim. Ayaklarına dahi masaj yapın yatırınca durmuyosa emzirirken yapın
B
Begüm B.
4 Ağustos 2025 04:50
Merhaba ben de aynı şekilde ikinci hafta itibariyle gaz sancısını deneyimledim. Özellikle akşam 19:00-22:00 arası ağlama krizlerine giriyor çeşitli çözümler ile anlık rahatlıyor ama tekrar ağlamaya başlıyordu. Araba ile gezdirmek, bebek arabası ile gezdirmek ve emzik çözüm olmuştu. Ben de kolik mi diye o kadar araştırdım ki ruh sağlığımı bozmak üzereydim. Öncelikle kolik ya da değil kendinizi lütfen üzmemeye çalışın. Ben de probiyotik kullandım. Gaz damlası bence işe yaradı 5 gün kullandım. Ancak içinde koruyucu olduğu için uzun süre vermek istemedim. Kestim o sıra da 40’ına yaklaşmıştı. 40’ından sonra akşam bu krizleri yaşamadım. Gaz konusunda da rahatladık. Her şeyin geçici olduğunu bilin :)
Z
Zelal K. ..
4 Ağustos 2025 04:58
10 gün sonra başlar ve bana göre hiçbiri ise yaramiyo sen kendi yemeklerine kimyon kullan o sanciya etki ediyo
H
Hatice B. K. ..
8 Ağustos 2025 14:31
Benim bebeğim 2 aylık oldu 3 haftalıkken başladı sancılarımız sabah 5 te çığlıklarla uyanıyor her gün masaj yapıyoruz duş aldırıyoruz biraz rahatlasada tam etkili değil asla gaz damlaları biz de hiçbir işe yaramadı ilk iki gün çok iyi geliyor sonra yine aynı döngüye başlıyoruz bir sürü denedik en sonunda pes ettim şimdi sadece probiyotik veriyorum o da bağırsakları düzene girsin diye sancılar hala aynı geçmeyecek gibi duruyor kolik mi bilmiyorum ama en azından bu duruma kendimi alıştırdım o yüzden siz de çok takmayın kafanıza akışına bırakın biliyorum çok zor bir süreç çünkü şuan aynı şeyleri yaşıyorum ama bebeğim için daha sakin ve stressiz olmaya çalışıyorum siz de öyle yapın Rabbim evlatlarımızı korusun sağlıklı bir ömür nasip etsin
D
Damla G. ..
8 Ağustos 2025 14:41
40 ından sonra geçiyor diyorlardı inanmadım geçti 😀😀😀 en azından gaz masajları ile 40 ından sonra daha çok rahatlıyor hem üsten hem Altan çıkartıyorum Altan kendi çıkartıyor gğn içinde ama akşam saatlerinde çıkaetamıyor onu da kendim hallediyorum çocuk ne kadar çok haraket halinde olursa o kadar gaz sorunu olmuyor kucağında dolaştır ritmik hareketler yap koluma doğru yatır
A
Ayşegül G.
8 Ağustos 2025 15:03
Probiyotikli gaz damlalarını bırakınca benim bebeğim de rahatladı, onlar daha çok rahatsız ediyormuş. İçeriği daha iyi olan bir damla kullanıyorum sadece, bir de pilates topunda küçük küçük zıplıyorum, yüzü dışarı dönük bir şekilde, sonra masaj yapıyorum daha kolay gaz çıkıyor
H
Hatice B. K. ..
8 Ağustos 2025 15:24
Ayşegül hanım siz hangi probiyotiği kullanıyorsunuz bizimki muhtemelen probiyotikli gaz damlalarından
E
Eliff
10 Ağustos 2025 09:58
Benim bebeğimin de 2. Haftasında başladı gaz problemleri . Gerçekten o kadar çaresiz kalıyorum ki… sürekli karnına masaj yapıyorum . İnşallah tez vakitte geçer 🙏
B
Busem K. ..
10 Ağustos 2025 10:08
Bana doktorum hem ayrı probiyotik hem de ayrı gaz damlası verdi, gerçekten faydasını gördüm. Her besleme sonrası üstten gazını çıkarın, beslenirken mikirdaniyorsa bilin ki üst gaz sıkıştı, hemen kaldırıp üst gaz deneyin. Ben ayrıca i love you masajı ve bisiklet hareketi ve ayakları ileri ittirme döngüsü ile cok rahatlatmistim.
Ş
Şeyda B.
10 Ağustos 2025 10:08
Symbiosis bıfıdrop probiyotik damla bizde o dönem çok çok işe yaramıştı birde nurse Harvey’s Colex şurubunu da kullanıyorduk eş zamanlı her gün günde 5-6kez masaj yapıyorduk bu şekilde hem azaldı hemde kolay gaz çıkarmasını sağladı