Gaz Sancısı

102 görüntüleme
G

Gizem S.

13 Temmuz 2025 21:54
Bebeğim 24 günlük oldu gaz sancısı çok oluyor gazı olduğu için sürekli emmek istiyor emzirincede kusuyor miğde doluluğundan gaz masajı rolonu yenidoğan için uygunmu kullanan varmı?
S

Saziye G.

13 Temmuz 2025 22:13
Merhaba benim oğlum 7 aylık hala az da olsa arada gaz sancısı yaşıyoruz. İlk başlarda bende emzirdim uzun süreler fakat bir süre sonra memede de sancılanıyor yarım saat kırk dk fazla emzirmeyin. Ilık duş aldırın gaz hareketlerini öğrenip yapın baya rahatlatıyor bide yüzüstü yatırın arabayla gezintiye çıkarın. Bunları yapamıyorsanız gaz ilacı alın benim bebeğim hergun aynı saatlerde ağlardı bazen sabah 4 e kadar yapacak birsey yok malesef
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

13 Temmuz 2025 22:20
Sütünüzün akışını kontrol edin. Hızlı akıyorsa veya fışkırıyorsa buna yönelik önlemler alın öncelikle, bu durum aşırı gaz sancısı yapıyor. Her şey yolunda ve gaz sancısı devam ediyorsa masaj, duş vs geçici rahatlama sağlayacak ancak 3aydan sonra bağırsak kasları gelişmeye başladığı için azalacak veya bitecek
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

13 Temmuz 2025 22:22
Her beslenmeden sonra mutlaka mide gazını çıkarın, bebekler memede uyumayı sevdikleri için bazen o mide gazları çıkmıyor ve bağırsağa iniyor. Bağırsaktan çıkışı konusunda ilk aylarda zorlanıyorlar
N

Nurcan B. O. ..

13 Temmuz 2025 23:37
Hergün sabahın çok erken saatlerinde 57 günlük bebeğine gaz masajı yapan bir anne olarak söyleyebilirim ki. Masaj gerçekten çok etkili.
Birkaç önerim olacak
Yediklerinize dikkat edin
Sütünüz hızlı tazyikli vs geliyorsa öncesinde sağım yapabilirsiniz gazını çıkarmayı sona bırakmayın lütfen hava yutuşunu fark edersiniz o sırada omuza alıp gaz çıkarın
Biz 10- 20 dk lık beslenmelerde kimi zaman 4 5 kere gazını çıkartıyoruz çünkü midedeyken çıkarmak bağırsağa inince çıkarmaktan daha kolay.
Ayak altlarına ve göbek çevresine zeytinyağının içine bir iki damla acı elma yağı damlatıp günde iki kere sürüyorum.
Gaz masajını gün içerisinde birkaç kere yapıyorum YouTube da çok iyi videolar var
Her zaman çıkmıyor bir pırt için yarım saat uğraşıyoruz kimi zaman. Kimi zamand çok iyi boşalıyor bağırsağı yılmadan yapın
Havalar şuan çok sıcak ama masaj öncesi karnaa ılık-sıcak havlu uygulaması iyi oluyor.
Bebişin ayaklarını üşütmemeye özen gösterin
Bununla birlikte bitkisel içerikli gaz damlası da kullanıyoruz.
M

Müjde C.

14 Temmuz 2025 01:59
Gaz sancısından göbek fıtığımız çıkmaya başlamıştı, karın masajı, ılık duş ve hafif bisiklet sürme hareketi baya rahatlatıyordu, şimdi nereyedeyse 5 aylık ara ara gene oluyor ama geçiyor, bizde 7. Haftada pik yapıp 3. Ayın ortalarında baya azalmıştı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir