Gaz Problemi
172 görüntüleme
K
Kübra A.
15 Haziran 2026 10:36
Bebeğim 5.5 aylık erkek kolik bir bebekti ama hala geceleri gaz çıkaramadığı zaman nefessiz gibi kalıyor
Nir çok Dr gittik bir çok damla kullandık ama hala aynı bu süreci yaşayan bar mı me zaman nasıl geçti
Nir çok Dr gittik bir çok damla kullandık ama hala aynı bu süreci yaşayan bar mı me zaman nasıl geçti
M
Meliha T.
15 Haziran 2026 10:50
Merhaba damla vs hiç kullanmadık ama duydunuz mu hiç bilmiyorum bizim oralarda doğal yapılıyor hatta elma yağı diye bir şey var bebeklerin ayaklarının altına bir parmak birine bir parmak birine sürüyoruz gazını çok kolay çıkartıyor eczanelerde satılıyor ama ne kadar doğal içeriklidir bilemem
K
Kübra A.
15 Haziran 2026 11:25
Çok Teşekkür ederim deneyeyim bir

Selin E.
Premium Üye
15 Haziran 2026 11:28
4. Aydan sonra gazların geçmesi gerekiyor diye biliyorum. Sebebini düşündünüz mü hiç? Beslenme alışkanlığı veya kullandığınız vitamin demirle alakalı olabilir mi?

Duygu B. B.
15 Haziran 2026 11:57
Normal bebeklerde 4. Ay itibariyle gaz problemi yavaş yavaş azalır tamamen geçmez ama belirgin oranda geçmesi birkaç ayı bulur. Kolik bebeklerde sorunu çözmediğiniz sürece hiçbir şey geçmez. Gazın neden olduğunu bulmaya çalışmanız lazım. Ve ona yönelik çözüm bulmalısınız. Anne sütü alıyorsa, bir bak bakalım sütün tazyikli mi geliyor? Eğer öyleyse önden 5 dk sağ, sonra emzir. Her gün 1 bardak rezene çayı iç. Bazı doktorlar süte etkisi olmadığını söylüyor ama diğer yediklerimiz etki ediyorsa bu neden etmesin, denemekten zarar gelmez. Çocuğu çok serin ortamda mı tutuyorsun? Her emzirme öncesinde karın masajı yap. ILU masajı diye geçiyor internette. Beslenmelerde ara ver. İster Formül Süt, ister anne sütü neyle besliyorsan beslenmeleri böl ve ara gazı çıkar. Sonrasında da aynı şekilde yine gaz çıkarmaya çalış. Midedeyken kolay çıkar ama bağırsak sistemine girerse minicik gaz bile 2 gün geçmeden tüm bağırsağı dolaşmadan çıkmaz o gaz. Elma yağını ben de kullanıyorum göbek çevresi ve ayaklarına. Banyo sonrası her gün masaj yapıyorum yine. Devletin verdiği D Vitamini değil, özel bir marka kullanıyorum tamamen temiz içerikli gaz yapmıyor. Demir takviyesi daha başlamadık ama gaz yapmayan temiz içerikli ürünlere yönel. Aklıma gelenler bunlar.
Bu arada benim kızım da kolik ve sebebi süt alerjisi. Süt diyetine başlayınca büyük oranda geçti. Hâlâ ara ara atakları oluyor. Şu an 80 günlük. Süt alerjisine ek olarak başka gıdalara da alerjisi var gibi. Siz de yediklerinizi içtiklerinizi veya ek gıdaya geçtiyseniz ne yedirdiğinizi not alın. Bazı gıdalara bağırsağı hassasiyet gösteriyor olabilir.
Bu arada benim kızım da kolik ve sebebi süt alerjisi. Süt diyetine başlayınca büyük oranda geçti. Hâlâ ara ara atakları oluyor. Şu an 80 günlük. Süt alerjisine ek olarak başka gıdalara da alerjisi var gibi. Siz de yediklerinizi içtiklerinizi veya ek gıdaya geçtiyseniz ne yedirdiğinizi not alın. Bazı gıdalara bağırsağı hassasiyet gösteriyor olabilir.
M
Melike M.
15 Haziran 2026 12:55
Benim oğlumda kolik bi bebekti bizim gündüz gaz sorunumuz [7.ayda](7.ayda) geçti.Gece gaz sorunumuz [13.ayda](13.ayda) geçti.Siz düşünün [yani.4.ayda](yani.4.ayda) geçer muhabbeti tamamen yalan çocuktan çocuğa değişiyormuş yani.Fazlasıyla çektim [ben.ilk](ben.ilk) bebeğim bide hiç bişey bilmiyordum.Çaresizlikten çok ağlamıştım.Acı elma yağını sordugum kimse önermemişti o yüzden ben hiç kullanmadım.Yapacagın hiç bişey yok beklemekten başka gerçekten.İnan sana şunu yap kesin geçiyor demeyi çook isterdim ama ne yazıkki yok
K
Kamil E.
15 Haziran 2026 14:11
Süt ve süt ürünlerini alerjisi varmı baktirdiniz mi ? Bizimkinde alerji çıktı bugün denedim gazdan ıkınmalardan uyuyamadi
Yükleniyor...