Gaz Damlası

204 görüntüleme
S

Sultan Ö. E.

22 Nisan 2026 08:54
Bebeğim 68 günlük. Kilosu 6800. Sadece anne sütü alıyor. Bazen çok gaz sancısı oluyor. Öyle durumlarda kullanmak için gaz damlası önerir misiniz? Hangi marka almalıyım ve günde kaç damla vermeliyim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
22 Nisan 2026 08:54
Gaz sancısı, bebeklerde sık görülen bir sorundur. Anne sütü alan bebeklerde gaz sancısını azaltmak için bazı yöntemler denemek isteyebilirsiniz:

Bebeğinizin gazını düzenli olarak çıkarmaya çalışın.
Emzirirken bebeğinizin doğru şekilde emmesini sağlayın.
Gaz yapıcı yiyeceklerden kaçının.

Gaz damlası kullanmak istiyorsanız, öncelikle doktorunuza danışmanız önerilir. Doktorunuz bebeğinizin ihtiyaçlarına göre uygun bir gaz damlası ve dozajı önerebilir.

Popüler gaz damlaları arasında Sab Simplex, Espumisan ve Metsil bulunur. Dozaj konusunda doktorunuzun önerilerine uymanız önemlidir.

Genel olarak, gaz damlaları 1-5 ml arasında dozajlarda kullanılabilir ve günde 1-4 kez verilebilir. Örneğin:

Sab Simplex: Günde 2-3 kez, 5-10 damla.
* Espumisan: Günde 2-3 kez, 5-10 damla.

Her bebek farklıdır, bu nedenle doktorunuzun önerilerine uymak en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gaz Sancıları
2. Sap Simplex Gaz Damlası
3. 25 Günlük Uyku Sorunu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Aslınur H.

22 Nisan 2026 09:03
Bebişim kilosuna maşallah diyelim

Biz gazdan çok çektik beş aylık hala tam düzelmiş değil hiçbirinden de fayda almadık sadece biogaia probiyotikli onun biraz faydasını gördük. Tercih tabiki sizin ama ben şuan olsa o kadar gaz damlasını denemezdim çünkü çevremde de görüp duyduğum kadarıyla hiçbir etkisi olmuyor . Gaz masajı çok çok daha etkili oluyor
H

Hüsne K. B.

Premium Üye
22 Nisan 2026 09:46
ben kimyon çayı içtim ve ne yiyorsam içine kimyon attım doktoru da Nurse Harveys gaz damlası yazmıştı sabah akşam 5 damla düzenli kullandım sonuç aldım.
Mine Ş.

Mine Ş.

Premium Üye
22 Nisan 2026 09:48
14. Günden itibaren trubiotic plus kullanıyoruz hem gaz için hem probiyotik olarak. Ama tabi sütün fazla gelişi vb durumlar emerken ağlamak hava yutmak da sebep olabilir. 3. Aya kadar emzirdikten sonra bi 10-15 dk dik pozisyonda tutup ritmik bir şekilde sırtına pat pat yapabilirsiniz. Ağızdan çıkmayan gaz bağırsaklarda daha çok rahatsız edici oluyor bebekler tek başına çıkarmakta zorlanıyor
E

Esra D.

30 Nisan 2026 11:55
Bir doktor nurse Harvey ve bioflorex verdi, başka doktor relactaz verdi, hepsini birlikte kullanabilirsiniz dedi, bebeğim şimdi gaz çıkarıyor evet ama kaka yapmıyor, 3 tane damla fazla mı oldu acaba bilemiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir