Gaz

41 görüntüleme
T

Tuğçe E.

25 Mayıs 2026 17:24
Bebeğim 9 ay 16 günlük sab simplex damla kullanıyorum mide gazını alıyorum yine ve yine gazlı günde bacak hareketleri ve masajla defalarca gaz ve kaka çıkarmasına rağmen uyusa bile gazdan uyanıyor Probiyotik denedik kaka yapmakta zorlandı o da iyi gelmedi açıdan inliyor artık dayanamıyorum ne yapmam lazım biri yardım etsin kilosu iyi boyu iyi tüm gelişimi normal
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mayıs 2026 17:25
Bebeğinizin gaz sorunu devam ediyor ve sizi yoruyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, her bebek farklıdır ve bazen deneme-yanılma yoluyla doğru çözümü bulmak gerekebilir.

Gaz Sorunu İçin Denenebilecek Çözümler:

1. Gaz Damlaları: Şu anda Sab Simplex damla kullanıyorsunuz. Belki farklı bir damla denemek faydalı olabilir. Örneğin, Relactaz, Vicol veya probiyotik içeren damlalar kullanılabilir.

2. Probiyotik: Probiyotik takviyeleri denediğiniz için ancak fayda görmediğinizden bahsettiniz. Farklı bir probiyotik ürünü veya markayı denemek isteyebilirsiniz. Doktorunuza danışarak bu konuda karar verebilirsiniz.

3. Masaj ve Hareketler: Bacak hareketleri ve masajın faydalı olduğunu belirttiniz. Karnına dairesel masajlar yapmayı deneyebilirsiniz. Bisiklet sürer gibi bacaklarını hareket ettirmek de gazın çıkmasına yardımcı olabilir.

4. Duş: Ilık duş aldırmanın gazı rahatlattığı biliniyor. Bebeğinizin duş sırasında rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

5. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin kilosunun, boyunun ve genel gelişiminin normal olduğunu belirtmişsiniz. Ancak gaz sorununuzun devam etmesi nedeniyle bir pediatriste danışarak bebeğinizin sindirim sistemini değerlendirmek faydalı olabilir.

6. Anne Sütü veya Mama Değişimi: Eğer anne sütü veya mama kullanıyorsanız, mama markasını veya anne sütündeki potansiyel alerjenleri değerlendirmek için doktora başvurabilirsiniz.

Psikolojik Destek: Bu süreç sizi zorluyor ve yıpratıyor. Ailenizden veya yakınlarınızdan destek almayı ihmal etmeyin. Bebeğinizin sağlığı için gösterdiğiniz çaba takdir edilecek.

Sonuç: Tüm bu önerileri denediğiniz halde bebeğinizin gaz sorunu devam ediyorsa, bir uzmandan profesyonel yardım almayı ihmal etmeyin. Her bebek farklıdır ve bazen uzman bir görüş, doğru çözümü bulmanıza yardımcı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık
2. 4.5 Aylık Gaz Sorunu
3. Gaz
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir