Gaz

105 görüntüleme
İ

İnanç B.

1 Nisan 2026 20:21
2.5 aylık bebek son zamanlarda ne zaman dışarıya çıksak bir gaz sancısı tutuyor ne kadar dikkat edersen edeyim gaz sancısı çekiyor
Latife K.

Latife K.

1 Nisan 2026 20:37
Halk arasında uçan kuştan yel alır derler. Sizin aylarınızda dışarı çıktığımızda gece inanılmaz gazımız oluyordu. Biraz üşütmekten oluyor sanırım
İ

İnanç B.

1 Nisan 2026 20:38
Güya bebekler üşümez derler ama evde incecik geziyor iyi havalar soğuk diye güzel giydiriyorum gaz sancısı çekiyor
Ş

Şevval

4 Nisan 2026 19:41
2.5 ayda zirve yapar ve [3.ayda](3.ayda) sona yaklaşılır kimi bebekte [4.aya](4.aya) uzarmış gaz. Şuan bizde 2ay 4 günlüğüz ve şıan zirvedeyiz. Yani aslında mutlu sona az kaldı şuan şiddetlenmesi çok olasıymış doktorumla bu konuyu çok konuştum. Öyle ki gaz sancısından acile bile gitmiştik başka bir sorunu var ve ağlıyor mu diye. Kendime sürekli geçicek son 1 ay kaldı diye telkin veriyorum. Çok zorlayıcı bi durum bu gaz. Ben baklagil tüketmiyorum gaz yapıcak hiç bişeyi yemiyorum aslında. Ancak bu sadece bizim yediklerimizle değil, bağırsaklarının gelişmesi için yaşaması gereken bi süreç. Süreç zor ama geçicek. Gazını muhakkak çıkarın emzirken aralarda kaldırıp sırtına pıtpıt vurun gaz daha midedeyken yukarıdan çıksın. Bunu yaparak çok rahatladım ben ve muhakkak emzirdikten sonra 15 dk dik tutuyorum uyumuş olsa bile. Çünkü uyumuş olsa bile gaz yüzünden maksimum 1 saat dolmadan kalkıcaktır. Bunu uyguladığım için 2 ay 4 günlük olan bebeğim gece uzun uyku yapıyor yaklaşık 6 saat uyuyor. Gaz gerçekten uykusunuda çok etkileyen bişey. Nurse harvey gg plus damla kullanıyorum bu arada. 20damla gündüx 20damla gece.
İ

İnanç B.

4 Nisan 2026 20:19
Eğer öyleyse bizim de mutlu sona çok az kaldı inşallah 🙏 sürekli üstden gazını çıkarıyorum ama maalesef yeterli olmuyor alttan da çıkarıyor. Bizde gündüz uykusu sadece kucakta uyuyor maalesef bizde farklı bir damla kullanıyoruz trubiotic günde 6 damla iyi gelmeye başlamıştı aslında ama bu aralar yeterli olmuyor gibi umarım çabuk geçen bir dönem olur
Ş

Şevval

6 Nisan 2026 07:36
İnanç Bilgi
Eğer öyleyse bizim de mutlu sona çok az kaldı inşallah 🙏 sürekli üstden gazını çıkarıyorum ama maalesef yeterli olmuyor alttan da çıkarıyor. Bizde gündüz uykusu sadece kucakta uyuyor maalesef bizde farklı bir damla kullanıyoruz trubiotic günde 6 damla iyi gelmeye başlamıştı aslında ama bu aralar yeterli olmuyor gibi umarım çabuk geçen bir dönem olur
Bende sizin gibi demiştim doktorumuza üstten alttan çıkarsada yinede gaz var diye. Doktorumuzda bu bi süreç demişti yani çıkarttığın halde böyle çıkartmasan ne olabileceğini öğrenmek istemezsin dedi, sen çıkartsanda bağırsak hareketleri devam ediyo hava kabarcıkları onu rahatsız ediyo ve iyi haber sinir sistemi geliştiğinden daha çok hissediyo gazını, 12.haftada gözle görülür oh be diyecekmişiz yani ne varsa şu 3 aylık süreçte var, tüm annelere Allah yardım etsin 🙏🏻 bu arada şuan dönrm kucak dönemi aşışır diye bişey yok bizimkide gündüz kucakta ve desteksiz bakıyorum, Allah yardım etti gece uykusunu öğrendi insallah gündüzüde biraz daha gerginliğimi atarsam öğreticem🙏🏻
İ

İnanç B.

6 Nisan 2026 07:40
Şevval
Bende sizin gibi demiştim doktorumuza üstten alttan çıkarsada yinede gaz var diye. Doktorumuzda bu bi süreç demişti yani çıkarttığın halde böyle çıkartmasan ne olabileceğini öğrenmek istemezsin dedi, sen çıkartsanda bağırsak hareketleri devam ediyo hava kabarcıkları onu rahatsız ediyo ve iyi haber sinir sistemi geliştiğinden daha çok hissediyo gazını, 12.haftada gözle görülür oh be diyecekmişiz yani ne varsa şu 3 aylık süreçte var, tüm annelere Allah yardım etsin 🙏🏻 bu arada şuan dönrm kucak dönemi aşışır diye bişey yok bizimkide gündüz kucakta ve desteksiz bakıyorum, Allah yardım etti gece uykusunu öğrendi insallah gündüzüde biraz daha gerginliğimi atarsam öğreticem🙏🏻
Bende öyeleyim desteksiz bakıyorum zaten benden başkasında da pek durmuyor şu sıralar kucak dönemi evet ama sadece anneye kucak dönemi uyusun ve dursun diye manuel ana kucağı aldık hamak aldık anakucağında bir 20 dk duruyor hamak da bugün gelecek deniycem inşallah uyur biraz içerisinde
A

Ayşe B. K.

6 Nisan 2026 08:07
Benim bebeğim de 2 ay 22 günlük şuan , 2 ayı geçince çok gazı oluyordu özellikle akşamları sürekli ağlıyordu, gündüzleri uykusu çok kısalmıştı ağlayarak uyanıyordu, kucaktan başka bir yerde uyumuyordu . Bebeğim böyle olunca daha kalın giydirdim evin içinde de olsa 2 kat alt giydirdim , her alt değiştirmeden sonra masaj yapmaya çalışıyorum bu şekilde bu süreci atlatmaya çalışıyoruz . Bunları yaptıktan sonra daha iyiyiz gündüz uykusu da baya uzadı . Bu bir süreç ve geçiyor daha da iyi olacak inşallah .
İ

İnanç B.

6 Nisan 2026 08:08
Ayşe Bilge Karakaya
Benim bebeğim de 2 ay 22 günlük şuan , 2 ayı geçince çok gazı oluyordu özellikle akşamları sürekli ağlıyordu, gündüzleri uykusu çok kısalmıştı ağlayarak uyanıyordu, kucaktan başka bir yerde uyumuyordu . Ama şimdi o dönemi baya atlattık . Daha iyiyiz gündüz uykusu da baya uzadı . Bu bir süreç ve geçiyor daha da iyi olacak inşallah .
Böyle şeyler duymak çok güzel umut veriyor insana
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir