Gaz

226 görüntüleme
G

Gülseren Ç.

3 Eylül 2025 20:41
Arkadaşlar bebeğim iki aylık aşırı şekilde gaz sancılarımız var. Ikınmaktan sürekli kakasını yapıyor bu seferde pişik oluyor. Pişiklerde normal pişik olmuyor ileri derecede yaraya dönen pislikler oluyor. Bu gazın bir çözümü var mıdır ? Ben masajlarını da yapıyorum ama pek etkili olamıyor sanırım.
A

Ayşe N. C.

3 Eylül 2025 20:45
Gaz damlası kullanabilirsin bir de yediklerine çok dikkat etmelisin ilk 3 ay lüks yemek yok gaz için poposu içinde ben iyileşene kadar yıkıyordum günde 2 kez kurulayıp krem sürüyordum birde altına bir şey serip havalandırabilirsin
G

Gülseren Ç.

3 Eylül 2025 20:46
Aslında dikkatte ediyorum yediklerime ama bir yerlerde yanlışım var demek ki .. dediklerinizi de yapıyorum gün içinde. Yine de teşekkür ederim.
Berfin İ. .

Berfin İ. ..

3 Eylül 2025 20:50
Lüks yemek yoktan kastınız nedir ? Benim de bebeğim kolik. Ne yesem haz yapıyor, çok sınırlı şeyler yiyebiliyorum.
Ö

Öznur Ç.

3 Eylül 2025 20:50
Banyo ve masaj aklıma gelen ilk ikisi benimde ama belki 3 ay sonra azalır hareketlendikleri için bir de bana belki öyle gelmiş olabilir ama ben bebeğime şu piyanolardan almıştım sürekli ona basıp hareket ettiğinden dolayı gaz sıkıntısına iyi geliyor gibi geliyordu😅 ama masaj banyo iyi gelir kabızsa zeytinyağı veriyordum bir çay kaşığı bence o da iyi geliyordu zaten tahminim 3 ay sonra azalır gaz sorunu hareketlendikçe
S

Saadet N. M.

3 Eylül 2025 20:56
I love you masaj metodu ile masaj yaptıktan sonra bacaklarını hafif göbeğine doğru itince gazı çıkıyordu. Ayak altına da sürekli masaj yapıyordum o da çok iyi geliyordu.
S

Saadet N. M.

3 Eylül 2025 20:58
Bir de gaz yapabilme ihtimali olan tüm yiyeceklerden uzak duruyordum. Rezene içiyordum günlük bir fincan, bebeğin gazını alır demişlerdi. Kendime doğru sırtını yaslayıp yukarı aşağı yapıyordum bebeği o da rahatlatıyordu.
H

Hüsna N. E.

3 Eylül 2025 20:59
Biz de 3 ay çektik sabahtan akşama kadar alıyor uyumuyordu yoğun gaz vardı ve kolik demişlerdi lavmanlar fitiller neler yaptım. Gaz damlaları işe yaramadı probiyotik kullandım bigaia ya da bigai isimler farklı ürün aynı benzeri maflor kullananlar da çok, sabah akşam zeytinyağ birer çay kaşığı ve makattan kulak çöpünü zeytinyağa batırıp uyaran veriyordum ya da 2.5ml kadar enjektörle makattan yağ sıkıyordum, duş da çok rahatlatıcı oluyordu gece uykusundan önce
H

Hüsna N. E.

3 Eylül 2025 21:00
Yemeklerinize bol kimyon ekleyin varsa tane kimyon demleyin için, ayrıca karbonhidrattan uzak protein ağırlıklı sağlıklı beslenin onun da çok etkisi olduğunu duydum
E

Esra T.

3 Eylül 2025 21:04
Gaz için bizde çok çekmiştik ama geçmeyen inatçı pişiklerin sebebini bulmak gerek alerjiden dolayı olabilir başka belirtiler de varsa bi doktora danışmalısınız bence. Kaka da biraz kan egzema huzursuzluk gibi semptomlar var mı
S

Selin

3 Eylül 2025 21:27
Pişik için bebek vazelin i kullandık biz resmen yara gibi olmuştu 3-4 günde toparlandı
G

Gülseren Ç.

3 Eylül 2025 21:39
Kakada kan yok egzama da yok öyle
B

Beyza T.

3 Eylül 2025 22:28
Acı yemek babekte pişik yapar acı yemeyin
İ

İpek M.

3 Eylül 2025 23:42
Benim bebeğimde gazlı kolik bir bebekti neler yaptım piyasada ki bütün gaz damlalarını denedim günde 5 kez duşa sokuyordum yememe aşırı derecede dikkat ediyordum sürekli I love you masajı yapıyordum ama yinede o gaz sancısını ve kolik krizlerini çekiyordu zamanla azaldı umarım sizinde biran önce geçer pişiği anında yok edense bulgar kremi diye bi krem var o bize o çok iyi geliyor bide bez değiştirirken 5 dk havanlandır mutlaka
İ

İpek M.

3 Eylül 2025 23:43
İleri derecede pişik alerjik reaksiyon olarak biliyorum doktoruna sordunuz mu
Yeter O. .

Yeter O. ..

3 Eylül 2025 23:51
Kızımın da 2 buçuk aylığı geçti şimdi besleyince omuza alınca kendi gazı çıkıyor arada pat pat vurunca çıkıyor şükür rahatladı biraz artık eskisi gibi gazı yok kızımda süt alerjisi çıktı makatı hep kırmızı hani orası hep pişik oda alerjisi var diye dedi doktor bi doktora gösterin canım ya kıyamam kimbilir canı ne kadar açıyordur piştikten dolayı gazı olunca ben kızıma metsil gaz damlası veriyordum iyi geliyordu
F

Fatma N. İ. D. ..

4 Eylül 2025 02:31
Bende aynı süreçten geçtim kolik Bebek çok zor arkadaşlar tek bir ürün t.yolda satışı var clinikid masaj yağı bunu ayak ve göbek deliği etrafına masaj yapın masajı daha yaparken sonuç alacaksınız hiç bir gaz damlasını kullanmadım hem doğal hem faydalı bir ürün yediğiniz her ürünün üzerine kimyon dokun cok etki ediyor bu yontemde
M

Mine G.

4 Eylül 2025 02:45
2. Ayda bizde de durum aynıydı gaz konusunda. Yaklaşık 15 güne etkileri azalacaktır. 3 ayı geçerken de gaz konusunda epey bir düzelme oluyor. Pişik kreminizi farklı bir krem ve bezinini başka denemenizi öneririm. Şuan ne kullanıyosunuz?
G

Gülseren Ç.

4 Eylül 2025 02:50
Umarım çünkü sürekli pişik kremi kullanıyorum, en ufak bezini kirlettiğinde hemen bezi değiştiriyorum, saat başı kontrol ediyorum neredeyse.. bepantholl ve weleda diye bir markanın pişik kremini kullanıyorum . İlk başta weleda çok iyi gelmişti şimdi ona da mı alıştı anlamadım..
dediiim gibi gazdan dolayı sürekli ufak ufak sıvı şeklinde kakasını yaptığı için hiç kuru kalamıyor poposu, belki de bu yüzden geçmiyor.
G

Gülseren Ç.

4 Eylül 2025 02:50
Clinikid duydum ama ne kadar etkili olur bilemiyorum tabi.
G

Gülseren Ç.

4 Eylül 2025 03:17
Yeter Hanım alerji durumunda ne önerdi doktorunuz peki ? Ne önerdi size ?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir