Fortini Mama Pensentil Yardım

290 görüntüleme
N

Neslihan Ç. ..

21 Ağustos 2026 09:13
24 aylık persentil 3 altı kan tahlili temiz gastroenteroloji yönlendirildi mama verildi her formunu denedim red yapıyor gelişimsel pediatri ye de gittik gelişimde sorun yok yemek icin tavsiyelerine uydum ama seçici beslenme daha doğrusu iştahsız değil ama cok az yiyor . Mamayı yogurda felan katabilirsiniz dediler ama mamanın tadı ağır basınca yemiyor hiç bir şekilde gastroenteroloji danıştım sizin çocuğunuz siz bileceksiniz dediler kendimi çok çaresiz hissediyorum çok yıprandım lütfen deneyimlerinizi paylaşırmısınız
R

Rabia K. ..

21 Ağustos 2026 09:17
Osman hoca mamaları pekmezle vanilya ile tadlandirabilirsiniz diyordu sanki bi bakın isterseniz
B

Beyza Ş. ..

21 Ağustos 2026 10:55
Merhaba bizde kullaniyoru bende çok zor iciriyorum. En çok yoğurtla yediriyorum ama tüm mamayi katmiyorum ne kadar yerse kar diye azar azar bazen bir günde bir mamayi bitiremiyoruz ama hiç yememesinden iyidir diye böyle yapmaya başladım. Çünkü sizin gibi stres oluyordum ki hala oluyorum bırakmıştım bir ara vermeyi hiç kilo almayınca iyice moralim bozuldu az d alsa içsin diye destekliyorum. Yatmadan önceki çok uykulu değilse bazen sulukla içiyor. Uykulu ise emmek istiyor reddediyor. Sizin gibi benimde çok az yiyor bebeğim 13 aylık olacak hep %1 bizim persentilde 5. Aydan beri
B

Beyza Ş. ..

21 Ağustos 2026 10:57
Birde şimdiye kadar nasildi persentil boyu kaç 2 yaştan sonra aile genetiği gore yorumluyorlar aslında 2 yasa kadar beslenme ile iliskilendiriyorlar büyümeyi. Benimde çok yemedigi için yaşını göstermiyor küçük duruyor
B

Beyza Ş. ..

21 Ağustos 2026 10:58
Bizim mamamiz smilac high enejy farkları nasıl bilmiyorum ama meyvelileri varmis ben deneyemedim yoktu ama sizde varsa bide onları deneyin
N

Neslihan Ç. ..

21 Ağustos 2026 10:59
Beyza Şimşek
Merhaba bizde kullaniyoru bende çok zor iciriyorum. En çok yoğurtla yediriyorum ama tüm mamayi katmiyorum ne kadar yerse kar diye azar azar bazen bir günde bir mamayi bitiremiyoruz ama hiç yememesinden iyidir diye böyle yapmaya başladım. Çünkü sizin gibi stres oluyordum ki hala oluyorum bırakmıştım bir ara vermeyi hiç kilo almayınca iyice moralim bozuldu az d alsa içsin diye destekliyorum. Yatmadan önceki çok uykulu değilse bazen sulukla içiyor. Uykulu ise emmek istiyor reddediyor. Sizin gibi benimde çok az yiyor bebeğim 13 aylık olacak hep %1 bizim persentilde 5. Aydan beri
Bizimde 18 aydan itibaren durdu kilo evet seçici beslenmeden dolayı oldu yemesini düzeltiyorum ama yinede kilo almadı aynen çok kafama takıyorum ister istemez stresde oluyorum
B

Beyza Ş. ..

21 Ağustos 2026 11:06
Neslihan Çağırman
Bizimde 18 aydan itibaren durdu kilo evet seçici beslenmeden dolayı oldu yemesini düzeltiyorum ama yinede kilo almadı aynen çok kafama takıyorum ister istemez stresde oluyorum
Takıyor insan biz taktikca daha çok yemiyorlar . Bir ara salmistim yedirmeyi ama kilo almayınca yine üzülüyorsun. Elimden geldiğince vermeye çalışıyorum bu ara reddediyor mesela seçici davranıyor dediğiniz gibi büyüdükçe bu durumlar artıyor galiba . Sey tavsiye ediyorlar ya az yiyor yedikleri kilo yapan şeyler olsun tahin vb. Gibi . Ben smotthi felan yapıyorum içine mamayi ekliyorum başarılı olamadım ama sizinki daha büyük belki içer böyle. İçmiyor diye dün onu buz kalıpları ile dondurdum dondurma gibi vereceğim. Birde mesela bazıları sadece 200 ml yatarken tek seferde iciriyormus parça parça değil emmiyorsa süt yerine belki içer. Sadece tadı meyveli olanlari felan deneyin birde isterseniz .
B

Beyza Ş. ..

21 Ağustos 2026 11:07
Bide soğuk veriyorum bazende ilitmiyorum hava sıcak olduğu için serinleten bir şey içmiş oluyor azcik
N

Neslihan Ç. ..

21 Ağustos 2026 11:09
Beyza Şimşek
Takıyor insan biz taktikca daha çok yemiyorlar . Bir ara salmistim yedirmeyi ama kilo almayınca yine üzülüyorsun. Elimden geldiğince vermeye çalışıyorum bu ara reddediyor mesela seçici davranıyor dediğiniz gibi büyüdükçe bu durumlar artıyor galiba . Sey tavsiye ediyorlar ya az yiyor yedikleri kilo yapan şeyler olsun tahin vb. Gibi . Ben smotthi felan yapıyorum içine mamayi ekliyorum başarılı olamadım ama sizinki daha büyük belki içer böyle. İçmiyor diye dün onu buz kalıpları ile dondurdum dondurma gibi vereceğim. Birde mesela bazıları sadece 200 ml yatarken tek seferde iciriyormus parça parça değil emmiyorsa süt yerine belki içer. Sadece tadı meyveli olanlari felan deneyin birde isterseniz .
Teşekkür ederim dondurma gibi bende deneyim dilerim çocuklarımız sağlıklı bir sekilde büyür 
İ

İrem K.

21 Ağustos 2026 11:32
Bizde aynı durumdayız süt cicibebe bile sevmiyoe yemiyor tavuk suyu çorba içiyor sadece onu da 3-4 tatlı kaşığı içiyor yani mamayı da istemiyor ben de gece uyurken mama ve hazır muhallebi karıştırıp içiriyorum biberonla o biraz kilo aldırdı sanki sağlıklıysa kiloya çok takmamak lazım ama işte hasta olunca da kilo veriyorlar iyice kuş kadarlae diye aldırmak istiyoruz
B

Beyza Ş. ..

21 Ağustos 2026 12:26
İrem Kıvrak
Bizde aynı durumdayız süt cicibebe bile sevmiyoe yemiyor tavuk suyu çorba içiyor sadece onu da 3-4 tatlı kaşığı içiyor yani mamayı da istemiyor ben de gece uyurken mama ve hazır muhallebi karıştırıp içiriyorum biberonla o biraz kilo aldırdı sanki sağlıklıysa kiloya çok takmamak lazım ama işte hasta olunca da kilo veriyorlar iyice kuş kadarlae diye aldırmak istiyoruz
Aynen öyle ikidebir hasta oluyoruz kilo veriyor o yüzden alsalar verme payı olsa istiyor insan kaşık mama mi veriyorsunuz
İ

İrem K.

21 Ağustos 2026 12:27
Beyza Şimşek
Aynen öyle ikidebir hasta oluyoruz kilo veriyor o yüzden alsalar verme payı olsa istiyor insan kaşık mama mi veriyorsunuz
hipp tahıllı muzlu elmalı muhallebileri var ondan veriyorum içine biraz da yağ koyuyorum kabız yapabiliyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir