Formül mamayi içmek istemiyor
142 görüntüleme
Ö
Özlem D. K. ..
31 Mayıs 2025 12:40
5 ay 19 günlük hipp içiyor 3 yada 4 saat arayla fakat 3 haftadır 7 ölçek içip bitiren bebeğim yarım yarım içiyor nadiren tam bitiriyor acaba mamadan sıkıldı mı böyle şeyler duymustum değiştirmek mı gerekir sizde böyle şeyler oldumu nasıl çözüm buldunuz yada öneriniz var mı
G
Gözde B. ..
31 Mayıs 2025 12:45
Benim de 3 aylık olduğundan beri uyanıkken mama içmek istemiyor
Çözümü uykuya geçince vermekte buldum ama şuan 7 aylık ve kilosu da arttı
Kucağımda sallayarak uyutup mamasını hazirlayip veriyorum diğer türlü yatakta vs uyudugunda kucağıma aldığımda mama için uyanıyor
Uyanınca da mama içmiyor haliyle
Yaklaşık 4 aydır perişan oldum
Mama değiştirdim
Biberon değiştirdim
Alıştırma bardağı ile verdim çözüm bulamadım
Çok nadir uyanikken yiyor
Buna nasıl çözüm bulacağım bilemiyorum
Artık kucakta uyutmak istemiyorum
Çözümü uykuya geçince vermekte buldum ama şuan 7 aylık ve kilosu da arttı
Kucağımda sallayarak uyutup mamasını hazirlayip veriyorum diğer türlü yatakta vs uyudugunda kucağıma aldığımda mama için uyanıyor
Uyanınca da mama içmiyor haliyle
Yaklaşık 4 aydır perişan oldum
Mama değiştirdim
Biberon değiştirdim
Alıştırma bardağı ile verdim çözüm bulamadım
Çok nadir uyanikken yiyor
Buna nasıl çözüm bulacağım bilemiyorum
Artık kucakta uyutmak istemiyorum
G
Gözde B. ..
31 Mayıs 2025 12:48
Sizin sorunuza cevap vermek gerekirse naçizane fikrim
Dönem dönem olabiliyor bu tarz artıp azalmalar cisli bez sayısı iyiyse çok takilmayin
Diş vs de etken olabilir
Ama uzun süre devam ediyorsa mama değişikliği deneyebilirsiniz
Dönem dönem olabiliyor bu tarz artıp azalmalar cisli bez sayısı iyiyse çok takilmayin
Diş vs de etken olabilir
Ama uzun süre devam ediyorsa mama değişikliği deneyebilirsiniz
Ö
Özlem D. K. ..
31 Mayıs 2025 12:51
Gerçekten çok yıpratıcı inşallah biran önce bi çözüm buluruz malum artık havalar ısınıyor ve sıvı alımı beslenme konusu daha da önem oluşturuyor ki bu zamanlarda ek gıda seçenekleri de kısıtlı mamada içmeyince iyice çaresiz kalıyoruz
F
Fidan T. ..
31 Mayıs 2025 13:25
Ben de hipp kullanıyorum çok iyi bir marka kesinlikle bebeği sisirmiyor dengeli kilo aldırıyor ara ara oluyor böyle dış sancısı olabilir eğer öyleyse soğuk şeyler deneyin o sırada mama miktarını azaltın sonrasında deneyin belli araliklarla alacaktır
N
Nilgün A.
31 Mayıs 2025 18:26
Benimki de çok güzel mama içiyordu bir anda içmemeye yarım bırakmaya başladı tam saatinde acıkan bebek bi an da saatleri geçtiği halde içmiyordu mamayı değiştirdik çok güzel içmeye başladı
M
Merve Ş. ..
1 Haziran 2025 13:52
Merhaba anneler. Sanırım bu süreci tüm bebekler yaşıyor. 7 aylık olunca benim bebeğim de bir anda tepetaklak değişti. Asla mama içmek istemedi. Şu an 9 ay hala devam ediyor nispeten. Uykuluyken icirmeye calisiyorum günde 2ye düşürdü mama içme sayısını. Zor bir süreç umarım hepimiz atlatırız en kolay haliyle
F
Fatma S. ..
2 Haziran 2025 19:29
6 aylık hala 120 içiyor yani 4 ölçek içiyor 7 biraz fazla olabilir. O yüzden bırakıyor olabilir. Birde ek gıda miktarı da önemli tabi. Bazen küme beslenme yani arka arkaya içmek isteyebilir. 1 saat arayla mama yaptığımı ama hepsinde 30 cc bıraktığını hatırlıyorum. Ama yinede mamayla alakalıysa son derece tatsız olması önemli bir etken olabilir. Biraz pekmez yada vanilya özütüyle tatlandırabilirsinz demişti doktor
N
Nihal G. ..
4 Haziran 2025 02:44
Benim bebegimde de aynı şekilde 4. Ayda boyle bir reddetme durumu oldu kafama çok taktım mama degistirim ondan sonra denediklerim hepsi bebegimde ishal veya gaz sorunu yaptı biberon değiştirdim başlık değiştirdim hicbir sey degismedi boyle karmaşık ve sıkıntılı olunca daha da mama reddi başladı sonra tekrar hippe döndüm bir güzel yemeye başladı ama su an 8 aylık bazen yine istememe durumlarıyla karşılaşıyorum ama dönem dönem olabileceğini kabullendim artık siz de kabullenin bence