Formül Mama ve Pirinç Unu Karışımı
87 görüntüleme
T
Tuğba Y. K. ..
11 Haziran 2025 21:20
Hocam merhaba
Bize bi uzm doktor gece mamasını 30 ml pirinc unu 60 ll formül mamayi yoğun kıvamlı ver gece uyanmasın dedi. Mantigima yatmadı. Şuan 16 aylık gece beslenmek için kalkıyor. Gündüz sadece ek gida gece 2 kere 180 ml formül mama veriyorum anne sütünü de 6 aylıkken almayı bıraktı. Gece beslenmesi de sürekli aynı saatte oluyor ilki gece 1 ikincisi gece 4. Çok nadir bir sefer 3 de uyanıyor. Nasıl olmalı doğrusu sizce? Mamayi vermediğim de de aşırı sinirlenip krize giriyor resmen.
Bize bi uzm doktor gece mamasını 30 ml pirinc unu 60 ll formül mamayi yoğun kıvamlı ver gece uyanmasın dedi. Mantigima yatmadı. Şuan 16 aylık gece beslenmek için kalkıyor. Gündüz sadece ek gida gece 2 kere 180 ml formül mama veriyorum anne sütünü de 6 aylıkken almayı bıraktı. Gece beslenmesi de sürekli aynı saatte oluyor ilki gece 1 ikincisi gece 4. Çok nadir bir sefer 3 de uyanıyor. Nasıl olmalı doğrusu sizce? Mamayi vermediğim de de aşırı sinirlenip krize giriyor resmen.

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
12 Haziran 2025 18:56
16 aylık bir bebek için konuşmak gerekirse gece iki kez uyanması gayet normal bir durum olarak kabul edilebilir. Bahsettiğiniz gibi çocuk uyanmasın diye daha çok mama ile karnını şişmesi ve çocuğunuza yarar ne de işinize yarar. Her çocuğun beslenme düzeyi kendine göre özeldir ve çocuğunuz eğer normal beklentinizden daha sık uyanıyor ve daha çok bakım alma hedefi gücüyorsa bu durumda gözde kaçırdığınız bir şey olabilir…
T
Tuğba Y. K. ..
12 Haziran 2025 21:12
Hocam peki mamayi kes diyorlar bana inek sütü ver ya da pirinc unu mama diyolar. Ben uyanmasindan rahatsızlık duymuyorum. Bana emen bebeklere göre normal geliyor. Sonuçta emen bi bebek olsaydı onun içinde kalkardı diyorum kendime. Bana gittiğimiz doktorlar çevrem hep mamayi kes diyor.