Formül Mama ve Karışım
197 görüntüleme
Z
Zeynep K.
13 Haziran 2025 12:11
3370 gr dk ile do%an 7 aylik oğlum bu ay sadece 300 gr alarak 8300 gr olmus. doktorumuz gunde 3 defa formul mama ve pirinc unu karisimi vermemi istedi, benim sütümün yetmedigini dusunerek. Ama oglum yemek istemiyor, disleri de daha cikmadı. ne yapacağımı şasirdim, aç mı acaba diye uzuluyorum.
S
Serpil A. ..
14 Haziran 2025 10:18
Mamasını arada tatlandırıp deneseniz biraz pekmez ya da gün kurusunu suyla kaynatıp onun suyundan biraz mamasina koyabilirsiniz, sade mamasina biraz zeytinyagi koyup onunla da degisik bi tat verebilirsiniz ya da biberon istemiyorsa kaşık biberona koyup sunabilirsiniz böyle zamanlarda ben hep degisik formlar deniyorum genelde ise yarıyor
Z
Zeynep K.
14 Haziran 2025 10:50
çok teşekkür ederim
T
Tuğba Y. K. ..
14 Haziran 2025 11:01
Ek gıdaya bence biraz öncelik verin formül mamadansa. Yoğurt içine ezilebilen hersey olur. Emzirirken ek gida zaten bi de formül mama eklemek yerine birini arttirin. Sizde protein ağırlıklı beslenirseniz çocukta da fark olur diye düşündüm ben bireylerin karışmasını normal bulmuyorum. Benzer bi gönderi de ben açmıştım. Pirinc unu ve formül mama karışımı saçma geldi bana. Bi de şey var cici bebe ile süt ver diyen. Organik değil full şeker pirinc desen arsenik miktarı ne kadar belli değil. Mis gibi anne sütü ek gida varken bunlar için bi değerlendirme yapabilirsiniz. Bir de demir eksikliği varsa iştahsızlık da olabilir
Z
Zeynep K.
14 Haziran 2025 11:06
evet demir eksikligimiz hatta D vitamini fazlaligimiz çıktı.
A
Aylin D.
17 Haziran 2025 11:26
Kilosu az değil persentil eğrisine göre olması gereken kiloda bu doktorları gerçekten anlayamıyorum anne sütü alan bebeğe formul mamayı dayıyorlar, üstelik hiçbir besin değeri olmayan sadece şişko gözükmesi için pirinç unları vb seyleri öneriyorlar cok şaşkınım bence siz pediyatristinizi değiştirin
A
Aylin D.
17 Haziran 2025 11:29
5. aydan sonra bebekler önceki aylar gibi yüksek kilo almazlar ve ayda su kadar kilo alınmalı diye bir beklenti yok o aydan sonra, kiloda bir azalma yoksa problem yok ek gıdada günlük vermeniz gereken protein ve demirden zengin gıdaları sunun yeterli