Formül Mama 1 Numara 12 Aya Kadar Kullanılır mı?
324 görüntüleme
C
Ceren K. Ö.
6 Temmuz 2025 15:29
Merhaba,
Osman Hocam sizin bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum, dilerim yanıtlarsınız.
Bir kaç doktorun bilgilendirmesine göre; 0/6 ay için 1 numara mamalar var biliyorsunuz ancak 6 aydan sonra 2 numaraya geçmenin gerekli olmadığı söyleniyor, 12 aya kadar 1 numara ile devam edilebiliyormuş, hatta 2 numaranın şeker, protein sodyum içeriği artıp yük oluşturabilir deniyor.
Teşekkürler
Osman Hocam sizin bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum, dilerim yanıtlarsınız.
Bir kaç doktorun bilgilendirmesine göre; 0/6 ay için 1 numara mamalar var biliyorsunuz ancak 6 aydan sonra 2 numaraya geçmenin gerekli olmadığı söyleniyor, 12 aya kadar 1 numara ile devam edilebiliyormuş, hatta 2 numaranın şeker, protein sodyum içeriği artıp yük oluşturabilir deniyor.
Teşekkürler
S
Sevil U. ..
7 Temmuz 2025 08:45
Ben de bunu sormak için gelmiştim. Benim de kafam çok karışık 2 numara mama almıştım 2 kutu onları versem mi vermesem mi ikilemdeyim umarım bize cevap verirsiniz
C
Ceren K. Ö.
7 Temmuz 2025 08:46
Ben 2 aydır 2 numara ile devam ediyordum ama şimdi benim de kafam karıştı hem 1 numara’da demir desteği daha yüksek de diyorlar, eğer gereksiz yük oluşturacaksa neden 1 ile devam etmeyelim?
S
Sevil U. ..
8 Temmuz 2025 07:34
Aslında baktığımızda formül mama için anne sütüne en yakın şekilde hazırlandığını söylüyorlar. Bu mantıkla bakarsak 12. aya kadar 1 numaradan devam etmek daha doğru gibi geliyor bana da. Anne sütü değişiyor mu ki zamanla?
C
Ceren K. Ö.
8 Temmuz 2025 07:52
Hocanın görmesi için başka bir yere mi yazmak gerekiyor acaba :)
C
Ceren K. Ö.
8 Temmuz 2025 08:12
Bir arkadaşımın da doktoru o şekilde yönlendirdi çocuğu 10 aylık hala 1 numara ile devam ediyor.
S
Sevil U. ..
8 Temmuz 2025 09:25
Bir doktorun gönderisine yorum olarak yazdım o da ayına göre kaç numara gerekiyorsa onu verin dedi. Ben ne yapacağımı şaştım artık
H
Hatice Ö.
9 Temmuz 2025 06:17
Ayına göre kaç numara gerekiyorsa onu kullanmak gerek
C
Ceren K. Ö.
9 Temmuz 2025 06:29
Sizin görüşünüz mü yoksa siz de bir doktora sordunuz mu? ya da siz doktorsanız kusura bakmayın göremedim..
H
Hatice Ö.
9 Temmuz 2025 06:44
Hayır ben hemsireyim ikizlerim var, çalıştığım doktorlar ayına göre mama kullanılması gerektiğini söylüyor ki bende ikizlerime o şekilde kullanıyorum
C
Ceren K. Ö.
9 Temmuz 2025 06:48
Benim de ikizlerim var :) Benim de bildiğim başka bir kaç doktor da 1 numara anne sütüne en yakın olan ve 12 aya kadar kullanılabilir üstelik 2 numara protein yükü var diyorlar işte bu nedenle de bizlerin kafası karışıyor..
H
Hatice Ö.
9 Temmuz 2025 08:25
Ben aylarına uygun kullandım öyle kullamaya da devam edeceğim herkesin kendi tercihi
H
Hatice A.
10 Temmuz 2025 12:45
Benim bebeğim 10 aylik 3 numara aptamil kullanıyorum
E
Edina Ş. P.
20 Temmuz 2025 19:25
Hocam biz süt alerjisi için özel mama kullanıyoruz ( Pregomin Syneo ) bu mamada numaralandırma yok, şuan 9 aylığız bu ay diyetimizi açtık, normal mamaya mı dönmeliyiz bunu kullanmanın bir zararı olur mu?

Ayça K. A.
Hemşire
21 Temmuz 2025 01:26
1 numara mama her şartta 0-6 ay arasında kullanılır. 2 numara bebeğinizin artık daha da artan demir,kalsiyum ve protein ihtiyacına göre hazırlanır. 6 aya kadar olan bebeklerin ana sütü formül mamaya ihtiyacı varken sonrasında 2 numaraya geçilmesi gerekir. Bebeğiniz prematüreyse ya da gelişimi ile alakalı durum varsa doktor tavsiyesi ile 1 numarada kalınabilir ama mamaların aylarına göre olması bir satış tekniği değildir. İhtiyaca cevap olarak öyle yapılıyorlar. Elinizde stok yaptığınız için fazladan varsa kullanmanızda zarar yok ama 6 ayı bitirmiş bir bebekte süreki 1 numara mama kullanımı asla istenmeyecek bir durum, sevgiler .

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
21 Temmuz 2025 07:14
Bebeğinizin sindirim sistemi ve gelişimi artık 2 numara mamayı kaldırabilecek seviyede. Mama seçiminde bebeğinizin kilosunun uygun olduğu ay aralıklarını dikkate almanız önemli. Bu arada Osman Hoca bu konuya detaylıca cevap vermişti
https://www.instagram.com/reel/DL4hQfHMIFM/?igsh=MXVvemdqemFteWl4eg==
https://www.instagram.com/reel/DL4hQfHMIFM/?igsh=MXVvemdqemFteWl4eg==
C
Ceren K. Ö.
21 Temmuz 2025 09:21
Benim sorudan sonra yayınlamış evet görmemişim. Teşekkürler