Formül Mama 1 Numara 12 Aya Kadar Kullanılır mı?

324 görüntüleme
C

Ceren K. Ö.

6 Temmuz 2025 15:29
Merhaba,

Osman Hocam sizin bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum, dilerim yanıtlarsınız.

Bir kaç doktorun bilgilendirmesine göre; 0/6 ay için 1 numara mamalar var biliyorsunuz ancak 6 aydan sonra 2 numaraya geçmenin gerekli olmadığı söyleniyor, 12 aya kadar 1 numara ile devam edilebiliyormuş, hatta 2 numaranın şeker, protein sodyum içeriği artıp yük oluşturabilir deniyor.

Teşekkürler
S

Sevil U. ..

7 Temmuz 2025 08:45
Ben de bunu sormak için gelmiştim. Benim de kafam çok karışık 2 numara mama almıştım 2 kutu onları versem mi vermesem mi ikilemdeyim umarım bize cevap verirsiniz
C

Ceren K. Ö.

7 Temmuz 2025 08:46
Ben 2 aydır 2 numara ile devam ediyordum ama şimdi benim de kafam karıştı hem 1 numara’da demir desteği daha yüksek de diyorlar, eğer gereksiz yük oluşturacaksa neden 1 ile devam etmeyelim?
S

Sevil U. ..

8 Temmuz 2025 07:34
Aslında baktığımızda formül mama için anne sütüne en yakın şekilde hazırlandığını söylüyorlar. Bu mantıkla bakarsak 12. aya kadar 1 numaradan devam etmek daha doğru gibi geliyor bana da. Anne sütü değişiyor mu ki zamanla?
C

Ceren K. Ö.

8 Temmuz 2025 07:52
Hocanın görmesi için başka bir yere mi yazmak gerekiyor acaba :)
C

Ceren K. Ö.

8 Temmuz 2025 08:12
Bir arkadaşımın da doktoru o şekilde yönlendirdi çocuğu 10 aylık hala 1 numara ile devam ediyor.
S

Sevil U. ..

8 Temmuz 2025 09:25
Bir doktorun gönderisine yorum olarak yazdım o da ayına göre kaç numara gerekiyorsa onu verin dedi. Ben ne yapacağımı şaştım artık
H

Hatice Ö.

9 Temmuz 2025 06:17
Ayına göre kaç numara gerekiyorsa onu kullanmak gerek
C

Ceren K. Ö.

9 Temmuz 2025 06:29
Sizin görüşünüz mü yoksa siz de bir doktora sordunuz mu? ya da siz doktorsanız kusura bakmayın göremedim..
H

Hatice Ö.

9 Temmuz 2025 06:44
Hayır ben hemsireyim ikizlerim var, çalıştığım doktorlar ayına göre mama kullanılması gerektiğini söylüyor ki bende ikizlerime o şekilde kullanıyorum
C

Ceren K. Ö.

9 Temmuz 2025 06:48
Benim de ikizlerim var :) Benim de bildiğim başka bir kaç doktor da 1 numara anne sütüne en yakın olan ve 12 aya kadar kullanılabilir üstelik 2 numara protein yükü var diyorlar işte bu nedenle de bizlerin kafası karışıyor..
H

Hatice Ö.

9 Temmuz 2025 08:25
Ben aylarına uygun kullandım öyle kullamaya da devam edeceğim herkesin kendi tercihi
H

Hatice A.

10 Temmuz 2025 12:45
Benim bebeğim 10 aylik 3 numara aptamil kullanıyorum
E

Edina Ş. P.

20 Temmuz 2025 19:25
Hocam biz süt alerjisi için özel mama kullanıyoruz ( Pregomin Syneo ) bu mamada numaralandırma yok, şuan 9 aylığız bu ay diyetimizi açtık, normal mamaya mı dönmeliyiz bunu kullanmanın bir zararı olur mu?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Temmuz 2025 01:26
1 numara mama her şartta 0-6 ay arasında kullanılır. 2 numara bebeğinizin artık daha da artan demir,kalsiyum ve protein ihtiyacına göre hazırlanır. 6 aya kadar olan bebeklerin ana sütü formül mamaya ihtiyacı varken sonrasında 2 numaraya geçilmesi gerekir. Bebeğiniz prematüreyse ya da gelişimi ile alakalı durum varsa doktor tavsiyesi ile 1 numarada kalınabilir ama mamaların aylarına göre olması bir satış tekniği değildir. İhtiyaca cevap olarak öyle yapılıyorlar. Elinizde stok yaptığınız için fazladan varsa kullanmanızda zarar yok ama 6 ayı bitirmiş bir bebekte süreki 1 numara mama kullanımı asla istenmeyecek bir durum, sevgiler .
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

21 Temmuz 2025 07:14
Bebeğinizin sindirim sistemi ve gelişimi artık 2 numara mamayı kaldırabilecek seviyede. Mama seçiminde bebeğinizin kilosunun uygun olduğu ay aralıklarını dikkate almanız önemli. Bu arada Osman Hoca bu konuya detaylıca cevap vermişti
https://www.instagram.com/reel/DL4hQfHMIFM/?igsh=MXVvemdqemFteWl4eg==
C

Ceren K. Ö.

21 Temmuz 2025 09:21
Benim sorudan sonra yayınlamış evet görmemişim. Teşekkürler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir