Fmf Pfapa

144 görüntüleme
N

Naz E.

20 Haziran 2025 19:44
8 aylık bebeğim 4 aydır her ay ateşleniyor ve crp yükseliyor ateş düşürücüler ile ateş düşüyor ancak geri yükseliyor antibiyotik ile geçiyor son ateşlenmede prednol iğne yapıldı ateş geçti ancak 8 gün sonra tekrar etti fmf veya Pfapa olabilir denildi fmf için genetik test verdik sonucu 2 ay sonra çıkacak 8 aylık bebekte bunlar olmaz deniliyor ama crp yüksekliğine bi sebeb bulunamıyor artık kafayı yemek üzereyim ne yapacağım
N

Naz E.

20 Haziran 2025 19:47
Prematüre değiliz onu yanlış seçmişim
S

Sevda D.

20 Haziran 2025 19:51
ben kendim fmf hastasyim hamileligimde zor gecmisti ataklarim cok olurdu.Ogluma yaptirmaliyim dedigimde dr.Suan erken ilerleyen yaşlarda demisti.17 aylik hala yaptirmadim.Kendini ifade edene kadar bekle dedi.Ama fmd hastaliginda ates olmuyor karin agrisi kramp siskinlik atak 3 4 gun surer sonra ishal ile hersey gecer.Omur boyu ilac kullanimi var sadece.Crp fmf de atak donemleri yukselir evet.Ama ataklar periyodik degildir.Bir ay olur 3 ay rahatsin sonra bidaha olur.
G

Gizem Y. ..

20 Haziran 2025 19:51
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Bazen tespit edilemeyen alerjik durumlar sonucunda bağırsak da tepki verebiliyor diye biliyorum bu şekilde. İltihaplanma olabiliyor. Hiç bu konuda bir test yapıldı mı acaba
N

Naz E.

20 Haziran 2025 19:55
Alerji için deri testi 2 kez yaptırmıştım bişey çıkmadı dediğinizde olabilir tabi doktora sormuştum alerji ateş yapmaz dedi
M

Merve N. T. K.

21 Haziran 2025 13:55
Geçmiş olsun idrar yolu enfeksiyonu geçirdiniz mi bir kaç defa eğer tekrar eden idrar yolu enfeksiyonuz olduysa bir nefrolojiye görünebilirsiniz böbrek reflüsü diye bir hastalık olabiliyor benzer süreçleri yaşadık bizde
N

Naz E.

21 Haziran 2025 14:41
Merhabalar idrar yolu enfeksiyonu geçirmedik hiç ama siz neler yaşadınız bu süreçte ?
M

Merve N. T. K.

24 Haziran 2025 20:32
350 seviyelerinde crp değeri yatış tabırculuktan bir kaç sonra süreç tekrar başa sardı. Menenjitten şüphelendiler bos negatifti en son bir doktor nefrolojiye yönlendirdi de rahatladık
M

Merve N. T. K.

24 Haziran 2025 20:34
Tabi bu süreçte fmf ve genetik test alındı sonuçlar çıkana kadar reflü tanısı aldık sonuçlarda da sıkıntı yoktu
F

Figen

27 Haziran 2025 07:12
Benimde fmf var 1 yaşında ikizlerim var sizde testi ne zaman yaptırmalıyım kafama aşrı takılıyor
N

Nurcan Ö.

24 Temmuz 2025 21:54
Oğlum 6 yaşında 1 yaşına kadar aynı dediğiniz gibi crp yükseliyor ve ateşleniyordu ayda 2-3 kere fmf çıktı ama taşıyıcıymış ilaç kullanmasına gerek yokmuş erkek benim çocuğum 1 yaşında sünnet ettirdim ateş ve crp yüksekliği geçti
N

Naz E.

25 Temmuz 2025 09:43
Fmf genetiği testi yaptırdık bizde ama hala sonuç çıkmadı sünnet ile nasıl geçti acaba tesadüf mü bi alakası var mı ? Henüz sünnet olmadı benim oğlum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir