Fışkırır Tarzda Kusma

210 görüntüleme
T

Tuba T.

Premium Üye
14 Haziran 2026 19:53
7 aylık bebeğim mama içtikten 2 saat sonra fışkırır tarza kustu neden olmuş olabilir?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Haziran 2026 19:53
Bebeğin fışkırır tarzda kusması birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Bu durum, genellikle anne ve babaları endişelendirir.

Besin kaynaklı alerji veya intolerans: Bebeğinizin sindirim sistemi bazı yiyecekleri sindiremeyebilir. Örneğin, yumurta, balık, inek sütü gibi gıdalar yaygın alerji kaynaklarıdır.
Reflü: Bebeğinizin midesindeki asit yemek borusuna geri kaçabilir ve bu da kusmaya neden olabilir.
Gastroenterit (mide-bağırsak enfeksiyonu): Virüs veya bakteri kaynaklı enfeksiyonlar bebeğinizin kusmasına neden olabilir.
Hazımsızlık: Bebeğinizin sindirim sistemi, mamayı tam olarak sindiremeyebilir.

Kusmanın nedenini belirlemek için:

Doktor kontrolü: Bebeğinizin doktoru, fiziksel muayene yaparak ve tıbbi öyküsünü değerlendirerek kusmanın nedenini belirlemeye çalışacaktır.
Diyet gözlemi: Eğer anne sütü ile besleniyorsanız, sizin diyetinizi gözlemlemek ve bazı yiyecekleri geçici olarak çıkarmak yardımcı olabilir. Eğer mama ile besleniyorsanız, mama markasını veya türünü değiştirmek gerekebilir.

Bebeğinizin kusması devam ederse veya aşağıdaki belirtilerden herhangi birini gösterir:

Halsizlik
Ateş
İshal
Kanlı kusma
* Solunum sıkıntısı

durumunda ivedi tıbbi yardım almanız gerektiğini unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Fışkırır Şekilde Kusma
2. Fışkırır Tarzda Kusma
3. Fışkırarak Kusma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Melike M.

14 Haziran 2026 20:37
Reflüsü mü var acaba? Aklıma direkt o geldi vallahi.Baktı mı doktorlar
U

Umut S.

14 Haziran 2026 21:49
Arada yaşıyoruz biberon reddi yaşadık o yüzden fazla verdiğim için olduğunu düşünüyorum

Sizin ilk kez mi oldu bilmiyorum ama fazla içmiş olabilir burun temizliğini aksatıyorsanız balgam da midesini bulandırıp kusturuyor demişti doktorumuz

Kusmugu yeşil renkte değilse genel durumu iyise halsiz değilse korkmayın
s

sslslsl

14 Haziran 2026 21:53
kusma tekrar etmiyorsa endiselenmenize gerek yok
T

Tuba T.

Premium Üye
14 Haziran 2026 22:26
Melike Molla
Reflüsü mü var acaba? Aklıma direkt o geldi vallahi.Baktı mı doktorlar
Yok hayır ilk defa böyle bir şey yaşadık
T

Tuba T.

Premium Üye
14 Haziran 2026 22:28
Umut Süleymanoğlu
Arada yaşıyoruz biberon reddi yaşadık o yüzden fazla verdiğim için olduğunu düşünüyorum

Sizin ilk kez mi oldu bilmiyorum ama fazla içmiş olabilir burun temizliğini aksatıyorsanız balgam da midesini bulandırıp kusturuyor demişti doktorumuz

Kusmugu yeşil renkte değilse genel durumu iyise halsiz değilse korkmayın
Bizde hala cebelleşiyoruz 4. Aydan beri istemiyor kaşıkla verdim bir süre öyle gitti şimdi tekrar biberonla deniyorum oyun yapıyoruz gerekirse çizgi film açıyorum izlerken içiyo
M

Melike M.

15 Haziran 2026 12:47
Tuba Tülübaş
Yok hayır ilk defa böyle bir şey yaşadık
Ben sürekli olan bişey sandım.Bir sefer olduysa eger ya midesini üşütmüştür yada her zamankinden çok doymuştur.(bir yerden düşme ihtimali yoksa) .Benim oğlu. Doğdugundan beri sürekli kusan bi bebekti 13 ay olana kadar sürdü.Gastroentrolojiye falan götürdüm.reflü yokmuş ama bazı bebekler çok emdiği için öyle olurmuş.Öyle demişti
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir