Fışkırır Tarzda Kusma
67 görüntüleme

Ceren N. K.
22 Temmuz 2025 12:26
Hocam merhaba. Kızım 7 aylık. Son kontrolünde 8258 gr olarak ölçüldü. Ek gıda tadım sürecindeyiz. Sırasıyla kabak, yoğurt, havuç verildi. Bugün patates denememizin 2. Günü. Sadece anne sütü alıyor. Sabah 3 tatlı kaşığı kadar yoğurt vermiştim. Öğlen patates ve havucu birlikte yedi. Daha sonrasında yaklaşık yarım saat içinde 5ten fazla kez kustu. İlk kusmasında tüm midesini boşalttı. Sonrakilerde safra (kesik ve şeffaf renkte) çıkarttı. Hemen doktora götürdüm genel muayenede herhangi bir sıkıntı yok kan tahlili yapmaya da gerek görülmedi ama “ametik” adlı damla verildi. Fakat içeriğinde 12 aydan küçük çocuklarda kullanılmaması gerektiği yazıyor. Ne yapmalıyım size danışmak istedim. Teşekkürler.

Amine D.
Ebe
22 Temmuz 2025 13:05
Sorunun çözümüne yönelik girişimlerde bulunmalısınız. 7. Ayınızda yeni mi tadımlara başladınız ? Verdiğiniz miktar fazla gelip kusmuş olabilir verilen gıda rahatsız etmiş olabilir. Benim oğlum da mesela yumurtayı haşlanmış yada omlet şeklinde verdiğimde kusuyor dediğiniz gibi birkaç kes üst üste. Pankek şeklinde verdiğimde sıkıntı olmuyor. Verilen damla bulantı damlası ama sizin bir yolculukta olan gibi mide bulantınız yok gıdaları ve yeme düzeninizi sağlarsanız sorun ortadan kalkacaktır

Ceren N. K.
22 Temmuz 2025 13:12
Çok teşekkürler öncelikle. Ek gıda tadımlarına 6.5 aylıkken başladık. Gıdaları ezerek veya cam rende ile rendeleyerek veriyorum şu an. Belki besinleri biraz üst üste vermiş olabilirim. Bir de üstüne emdiği için çok gelmiş olabilir. Başka bir şey olmaması şu an en büyük temennim. Biraz endişelendim

Amine D.
Ebe
22 Temmuz 2025 13:20
Muhtemelen çok geldiği için olmuştur aynı şeyi yaşıyorum bende sandığımızdan daha kucuk mideleri. Ek gıda üzerine sindirmeden emdiyse çok gelmiştir. Yine de alerji açısından dikkat etmenizde fayda var. Ben sebze çorbası şeklinde yapıyorum yemesi de rahat oluyor sizde o şekilde yapabilirsiniz