Fibromatozis Koli

42 görüntüleme
T

Tuba U. ..

5 Kasım 2025 16:03
Doğumun18. Günü bebeğimin boynunda bir şişlik fark ettim hastaneye gittik ve fibromatozis koli tanısı konuldu orada da SKM kası kısaldığı için kas kanama yapmış bir hematom alanı oluşmuş yani bir kitle var orada. Yani sol tortikolis denildi Evde fizik tedavi egzersizleri ile geçer dediler. Bebeğim Bugün 55 günlük oldu ama evde yaptığım hareketlerle hiçbir düzelme yok hatta bebeğim çok ağlıyor hareketleri yapmama bile müsaade etmiyor. Bu durumla karşılaşıp bebeği iyileşenler var mı ne yaptınız hangi hastanede hangi doktorda tedavi gördünüz lütfen bana yardımcı olur musunuz?
İ

İpek B. Z.

6 Kasım 2025 06:26
Benim oğlumda ultrasonda tortikolis çıkmamıştı ama bir asistan cekmisti ve düzgün egitim alamadıklarını bildigim bir aaistandi. Neyse, tortikolis yok cikti ama boyun hep sağa egikti ve hep sağa yatiriyordu. En sonunda 4 aylıkken fizyoterapiste götürdüm ve masajla cok rahatladı, boynunu cevirebilmeye ve kafasini dik tutabilmeye basladi. Fizyoterapiste götürün.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir