Ferrum 50 Mg Şurup

145 görüntüleme
Fatma B. .

Fatma B. ..

22 Nisan 2026 20:40
14 aylık bebeğim demir eksikligi çıktı doktorumuz ferrum 50 mg verdi şurup dişlerde kararma yapar mı? Birde kabızlık yapma ihtimali var mı dır? Kullananlar yazabilirler mı acaba nasıl yan etkileri var mi ?
S

Sibel ..

Premium Üye
22 Nisan 2026 20:42
Kabızlık yapabiliyor. Dişleri için şuruptan sonra su verebilirsiniz
V

Vildan K.

22 Nisan 2026 20:44
Evet bütün demir ilaçları kararma çürüme yapabilir kullandıktan sonra temizleme önemli
Fatma B. .

Fatma B. ..

22 Nisan 2026 20:45
Çok teşekkürler. Korktum bende acaba dişlerde kalıcı renk bırakır sandim .
G

Gülcan Ş.

22 Nisan 2026 20:45
Bizde kullanıyoruz ama vegaferon kadar kabızlık yapmadı biz başka şeylere kabızlık yaşadığımız için ara ara veriyorum
A

Arzu.G

22 Nisan 2026 21:13
2-3 ay kadar ara ara kullandık çok hızlı yükseltiyor demiri memnunduk. kabızlık ya da benzer bir sorun yaşamadık. Portakal suyu kivi gibi c vitamini içeren birseylerle karıştırıp verebilirsiniz hem emilimi çok daha fazla olur hem içimi kolay olur . doktorunuz da söylemiştir muhtemelen ateşli hastalıklarda kullanımına ara vermeniz iyi olur
Fatma B. .

Fatma B. ..

22 Nisan 2026 21:18
Biz 1 ay kullanıp birakicaz ... ama meyve suyu aklıma gelmemişti dediniz gibi yapayım. Teşekkür ederim
G

Gülcan Ş.

22 Nisan 2026 21:27
Arzu.G
2-3 ay kadar ara ara kullandık çok hızlı yükseltiyor demiri memnunduk. kabızlık ya da benzer bir sorun yaşamadık. Portakal suyu kivi gibi c vitamini içeren birseylerle karıştırıp verebilirsiniz hem emilimi çok daha fazla olur hem içimi kolay olur . doktorunuz da söylemiştir muhtemelen ateşli hastalıklarda kullanımına ara vermeniz iyi olur
Bunu bende bilmiyordum bundan sonra öyle yapacağım
A

Arzu.G

22 Nisan 2026 21:38
Gülcan Şahan
Bunu bende bilmiyordum bundan sonra öyle yapacağım
Tadı çok kötü şurupların bebekler zorlaniyor içmekte. portakal suyuyla anlamıyorlar bile severek içerler .12aydan büyükse zaten sorun olmaz küçükse de az miktarlarla verirseniz asiti rahatsız etmesin .
A

Arzu.G

22 Nisan 2026 21:39
Fatma Bulan
Biz 1 ay kullanıp birakicaz ... ama meyve suyu aklıma gelmemişti dediniz gibi yapayım. Teşekkür ederim
Domates bile olur çok güzel c vitamini içeriyor hangisini seviyorsa deneyin aç tok farketmez sabah saatlerinde süt ürünleriyle arasına zaman koyarsanız bir de c vitaminiyle desteklerseniz kısa sürede toparlar degerlerini
G

Gülcan Ş.

22 Nisan 2026 21:40
Biz 9 aylıkken verildi günde 3 damla şeklinde ama benim bebegım ek gıda da kabızlık sorunu yaşıyor kabızlık gecınce verıyorum yani hafta da 2 yada 3 kez vermıs oluyorum bundan sonra düzenli olarak meyve sularıyla veririm
A

Arzu.G

22 Nisan 2026 21:41
Haftada 3-4 gün kıymalı yemekler yedirmeye çalışın ogunlerine ilikli kemik suyu ekleyin mercimek de tam bir demir deposudur özellikle yeşil mercimek
Fatma B. .

Fatma B. ..

22 Nisan 2026 21:41
Bunu bildiğim çok iyi oldu sağ olun.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir