Ferrittin Değeri

68 görüntüleme
A

Aslı ..

13 Şubat 2026 19:11
Bebeğim 22 aylık 3 ay önce ferrittin değer 7 olarak ölçüldü bu gün kan tahlili yaptırdık ferrittin değeri 4.3 e düşmüş. Bu değer neden düşüyor? Yükseltmek için ne yapabiliriz?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Şubat 2026 19:22
Ferritin düşüklüğü, demir eksikliği anemisi veya diğer sağlık sorunları nedeniyle ortaya çıkabilir. 22 aylık bebeğinizin ferritin değerinin 7'den 4.3'e düşmesi endişe vericidir.

Bebeğinizin ferritin değerinin düşmesinin birkaç nedeni olabilir:

Demir eksikliği: Bebeğinizin diyeti demir açısından zengin değilse veya demir emilimi sorunları varsa, ferritin değerleri düşebilir.
Yetersiz beslenme: Bebeğinizin beslenmesi yeterli değilse veya seçici bir yiyiciyse, ferritin değerleri düşebilir.
Sağlık sorunları: Bebeğinizin kronik bir hastalığı veya enfeksiyonu varsa, ferritin değerleri düşebilir.

Ferritin değerini yükseltmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin ferritin değerinin düşmesi hakkında doktorunuzla görüşün ve gerekli tavsiyeleri alın.
2. Demir açısından zengin besinler: Bebeğinizin diyetine demir açısından zengin besinler ekleyin, örneğin kırmızı et, tavuk, balık, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler ve baklagiller.
3. C vitamini ile birlikte demir: Demir emilimini artırmak için C vitamini içeren besinleri, örneğin portakal, mandalina veya biber, demir içeren besinlerle birlikte verin.
4. Demir takviyesi: Doktorunuzun tavsiyesiyle demir takviyesi kullanabilirsiniz. Ancak, demir takviyesi kullanmadan önce doktorunuzla görüşün.

Ferritin değerinin düşmesi ciddi bir sağlık sorununun işareti olabilir. Bebeğinizin sağlığı için doktorunuzla yakın işbirliği içinde olun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ferritin Düşüklüğü
2. Ferittin Düşüklüğü
3. Ferritin Düşüklüğü
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Emel C.

Emel C.

14 Şubat 2026 19:58
Benim bebegiminde dusuk cikti 10 aylık kids fer damla kullanmıştım hiç ise yaramamış suan devletin verdiği damlayı kullanıyorum doktor önerisiyle birde sabahları pekmez içiriyorum karadut özü falanda ise yarıyormuş ama denemedim bu arada 4 gerçekten çok dusuk benim doğumdan sonra 3 e düşmüştü ayakta bile duramıyordum serum taktılar çok dusuk olduğu için belki bebeklerde serum takıyorlardır bi doktorunuza sorun isterseniz
Emel C.

Emel C.

14 Şubat 2026 19:59
Birde c vitamini ve demir damlasını birlikte verirseniz emilimini yükseltiyor diye biliyorum ama doktorunuz daha iyi yönlendirir tabi
A

Aslı ..

14 Şubat 2026 20:25
Her gün pekmez karadut özü mutlaka kullanıyoruz. Bir ay öncesine kadar ocean microfer damla kullandık etki etmemiş anlaşılan. Bu değer gerçekten canımı sıkıyor daha farklı sorunların ortaya çıkmasından korkuyorum 😕

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir