Ferritin Tedavisi
109 görüntüleme
G
Gülizar
4 Ocak 2026 21:03
Kızım 15 aylık ferrtn değeri 4 hgb 10
Doktor tedavi dozu şurup başlattı. Her gün vermekte zorlanıyorum iki güne bir portakal suyu ile iki doz versem sorun olur mu?
Doktor tedavi dozu şurup başlattı. Her gün vermekte zorlanıyorum iki güne bir portakal suyu ile iki doz versem sorun olur mu?
M
Merve T.
4 Ocak 2026 21:20
Bizim değerler de düşük. Doktorun verdiği demir ilacını sizin gibi portakal suyu ile verdik. Çok az yükseldi. Özel demir ilacına başladık bunu içirmesi daha kolay. Bir ay sonra tekrar kontrolü var inşallah yükselmiştir . Et yedirmeye çalışın demişti doktor.
G
Gülizar
5 Ocak 2026 21:59
6 ay özelleri kullandık hiç etki etmemiş sonra doktor dedi ki sizin kullandıklarınız eger kan değerleri normalse normale yakınsa koruyucu doz olarak etki eder ama benim kızımınki gibi çok düşük olanlara oyle düşük miligramlar etki etmezmiş şuan kullandığım 40 mg değerinde devletin karşıladığı şurup. Min 3 ay kullanıp öyle degerlerne baktıracak bakalım iştahsızlık beni mahfediyor sırf bu yüzden demiri yükselsin istyorum

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
6 Ocak 2026 12:28
Merhaba; kan parametrelerinde olan eksiklikler iştahsızlığa sebep olup büyüme gelişme geriliğine sürükleyebiliyor. Tedavi dozunuza uyum gösterin 🌺
G
Gülizar
9 Ocak 2026 20:37
Teşekkür ederim Fatma hanım peki her gün değil de iki güne bir iki doz verirsem sorun olur mu? Yetişkinlerde bu öneriliyor da çocuklarda bilemedim

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
9 Ocak 2026 22:02
Bu sorunun cevabı bebekten bebeğe değişiyor. Emilimle ilgili sorunlarda haftada 2-3 önerilebiliyor ama bunu sadece doktorunuz detaylı muayene sonrasında yönlendirir. Daha önce de söylediğim gibi siz doktorunuzun yönergelerini takip edin. Doktorunuzla ilgili bir endişeniz varsa ikinci bir görüş alabilirsiniz
S
Seçil B.
10 Ocak 2026 19:08
Gülizar hanım özel dediğiniz hangi marka acaba?
G
Gülizar
10 Ocak 2026 21:01
Bestiron,nevwit,sidefer üçünü de kullandım. Etki sıfır.