Ferritin Değeri

193 görüntüleme
N

Neval U.

8 Mayıs 2026 12:48
Bebeğimin dün 1 yaş için yapılan kontrolünde ferritin 18,30 çıktı bu değer çok mu düşük bu gibi durumlarda hangi ilacı veriyorlar?ya da bu durumu yaşayanlar değerini yükseltebildiler mi? Beslenme olarak hepsine çok dikkat ettim ama anlamadım neden böyle olduğunu
G

Gülsüm U.

8 Mayıs 2026 14:15
Ferritin tek başına değerlendirilmiyor genelde. Demir eksikliği olup olmadığı için yanında bazı değerlerle birlikte bakılır. Ve 18,30 yüksek değil alt sınıra yakın normal kabul edilir
N

Neval U.

8 Mayıs 2026 14:23
Gülsüm Usanmaz
Ferritin tek başına değerlendirilmiyor genelde. Demir eksikliği olup olmadığı için yanında bazı değerlerle birlikte bakılır. Ve 18,30 yüksek değil alt sınıra yakın normal kabul edilir
HCT ve HGB değerleri de normal sınırın yine altında anlamlı mı değil mi dünden beri okumaktan bakmaktan yoruldum
G

Gülsüm U.

8 Mayıs 2026 14:24
Neval Uysal
HCT ve HGB değerleri de normal sınırın yine altında anlamlı mı değil mi dünden beri okumaktan bakmaktan yoruldum
Yani söylediğiniz değer alt sınıra yakın normal kabul edilir diğer değerlerde normalse korkmanıza gerek yok. yine de doktorunuz vitamin falan verirse onları kullanırsınız
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir