Felaket Uykularını Anlama 💚
444 görüntüleme

Didem T.
Uyku Danışmanı
30 Ocak 2026 00:39
"“Bebeğim gündüz uyumuyor” değil,
‘Bebeğim uykuyu tamamlayamıyor.’
Diye düşünmek gerekiyor ve altında yatan olabilecek sebeplere göz atalım
Felaket uykular çoğu zaman
🕰️ zamanlama
😴 uykuya dalma şekli
🌙 ortam sinyalleriyle ilgilidir.
Her kısa uyku bir ipucu verir.
Doğru okunduğunda çözüm gelir 💛
‘Bebeğim uykuyu tamamlayamıyor.’
Diye düşünmek gerekiyor ve altında yatan olabilecek sebeplere göz atalım
Felaket uykular çoğu zaman
🕰️ zamanlama
😴 uykuya dalma şekli
🌙 ortam sinyalleriyle ilgilidir.
Her kısa uyku bir ipucu verir.
Doğru okunduğunda çözüm gelir 💛

Didem T.
Uyku Danışmanı
30 Ocak 2026 00:39
Uyku ile ilgili yararlı bilgiler için Samsunçocukgelişimiveuyku sayfamı takip edebilirsiniz
R
Rabiye C. E.
30 Ocak 2026 00:50
Merhabalar üç aylık kızım uyku düzeni gündüz maalesef uyku bölünmeleri yaşıyor bazen 15 dk bazen 30 dk da uyanıyor sebebi gaz sancısndan dolayı sancı geliyor çıkarınca rahatlayıp geri uykuya dalmak istiyor uykulu bir şekilde ağlamaya başlıyor. Geri uyutmaya çalışıyorum ve gün boyu bu şekilde devam ediyoruz. Biraz yorucu bir süreç oldu bu bölünmeler ileride alışkanlık haline gelir mi bunu merak ediyorum ve geri uyutmakla doğru mu yapıyorum
B
Büşra K. ..
30 Ocak 2026 00:56
Didem Hanım ay ay bebeklerin uyanıklık sürelerini ve kaç uyku yapmasını gerektiğini paylaşır mısınız
B
Büşra K. ..
30 Ocak 2026 00:58
Didem Hanım sayfanızı bulamadım
M
Menekşe Y.
30 Ocak 2026 03:32
Benim kız 2.5 yaşında gündüz uykularına aşırı direniyor esnemeyi bile engelliyor esnemek istemiyor resmen akşama doğru uykusu geliyor enerjisi düşüyor bende gece uyumaz diye uyumasına izin vermiyorum bu yaşına kadar uyku saatleri çok düzenli ve hiç değişmedi birkaç aydır çok sıkıntılı gündüzlerimiz o uyumayınca strese giriyorum ben 3 aylık kardeşi var onunla ilgilenmek zorunda kaldığım için kızıma oyun ablası tuttum o da uyutamıyor ne yapacağımı bilmiyorum
Y
Yelda
30 Ocak 2026 11:23
Kızım 8 ay 20 günlük her uyku öncesi ağlama krizi girio ağlıyor zar zor uyuyor yemekten 45 dk 1 saat sonra yatırıyorum

Didem T.
Uyku Danışmanı
30 Ocak 2026 20:41
Büşra hanım sayfamda ay ay paylaşım mevcut Samsunçocukgelişimiveuyku yazdığınız da görebilirsiniz 💚

Didem T.
Uyku Danışmanı
30 Ocak 2026 20:42
Rabiye hanım atınızdan dolayı yaşadıklarınız normal bebeğiniz için uzun süreki alışkanlık olmaz geri uykuya çevirerek uykuya uzatmak mümkündür yanlış yapmıyorsunuz 🌸

Didem T.
Uyku Danışmanı
30 Ocak 2026 20:43
Yelda hanım uyku öncesi rutinlerinizi ve saatleriniz kontrol ediniz lütfen eğer bir rutininiz yoksa rutin oluşturmak için sayfamda rehber gönderiyorum takip edip iletişime geçebilirsiniz

Didem T.
Uyku Danışmanı
30 Ocak 2026 20:46
Menekşe hanım ailenize yeni katılan bir bebeğiniz olduğu için bazı durmları düzene sokmakta zorlanmanız normal iki bebeğinizin de bir uyku saatini aynı ana denk getirerek beraber uyumaya gitmenizi öneririm örneğin küçük bebek 12.30-1.30 civarı uykusunu büyük çocukla aynı ortamda yapmaya çalışamlım bebeğe adeptasyyon süreci biraz sancılı ama hepsi düzene oturacak merak etmeyiniz 🌸
İ
İrem A.
2 Şubat 2026 05:29
Bebeğim 5 aylık gündüz 3 uyku yapıyor 30-45 dk kadar sürüyor uykuları akşamları 21:30’da yatıp sabah 10:30 gibi uyanıyor (beslenme uyanmaları hariç) uyku araları 2-2,5 saat oluyor beslenme-oyun-uyku olarak ilerliyoruz. Gündüzleri 30-45 dk uyuma süresi normal mi 1 saate uzatamıyorum
S
Ssssss
2 Şubat 2026 11:56
Didem hanım oğlum 8 ay 4 günlük emzik mama almadı ve sadece emiyor uykuyada emerek geçebiliyor uyku eğitimi nasıl verebilirim nasıl başarabilirim
R
Rabia ..
2 Şubat 2026 15:02
Bebeğim 13 aylık gündüz tek uyku yapıyoruz gece uyku uyamak istemiyor surekli uyuduğu zaman 1 saatte bir kalkiyor aglama krizleri yasiyoruz uyanıyor sürekli ağlamaya devam ediyor artık dayanma gücüm kalmadı diyebilirim ne yapabilirim bu sürecin düzelmesi için acaba
H
Hatice K. ..
5 Mart 2026 12:32
Didem hanım kızım 4 ay 21 günlük gündüz en uzun 1 saat uyuyor normal mi veya ne yapıp uzatmam gerek