Fazla mi Düşkün Oluyoruz Toplum Olarak
63 görüntüleme
M
M.Kurtulmuş ..
13 Kasım 2025 09:18
Selamlar, 14 aylık bebeğim var ,evden çalışıyorum, zaten ev işi de hiç bitmiyor,sürekli bi yeni bilgiler bi güncellemeler, tavsiyeler çocuklarımız nasıl büyütmemiz lazım,çok yorucu geliyor gerçekten ve fark ediyorum ben böyle yoğun ve endişeli olunca bebeğim de huysuz. Evet ara sıra 10-15 dak video de açıyorum mecbur kalınca,her gün değil, bazen ekmek de cici bebe de veriyorum, bazen hazır yemeklerde kumpir, döner vs ,öyle bi baskı var sanki her saniye de etkinlik yapmasak en organik yedirmesek çocuklarımız salak olacak,tecrübeli annelerden tavsiye lazım her şey normal oluyor mu ara sıra çok dikkat etmesek de 😁 teşekkürler
R
Rüm ..
13 Kasım 2025 09:24
Ben çalışmadığım halde yetişemiyorum tek büyütüyorum kimse yok eşim sabah gidip akşam geliyor işi ağır olduğu için de bakımına çok destek olamıyor. Bende her gün olmamakla beraber acıyorum beş on dakika çünkü enerji toplamaya ihtiyacım oluyor bazen de kendi kendine oynamasına bırakıyorum yiyeceklerde dikkat ediyorum on aylık maalesef alerjik bi bünyesi var bazen diyorum yetemiyorum sonra düşününce üzülüyorum her dakika oynayamadığım için herkes gibi besleyemediğim için değişik değişik şeyler yapıyorlar bu düşüncelere dalıp gitmek enerjimi iyice düşürüyor ama bakarsak genel olarak ne yemelerinde eksik bırakıyoruz ne oynamalarında vs bakımlarında diyorum internette ki şeylere çok aldanma ama maalesef olmuyor takılıyor aklıma
M
M.Kurtulmuş ..
13 Kasım 2025 09:29
🤍 Allah bağışlasın, yemeklere dikkat etmiyorum derken cici bebe ara sıra veriyorum ve işte dışarıdan yemek de yiyor,ama çok şükür her şey yiyor, evet bence de sosyal medya yüzünden ister istemez insan kendisine kötü hissediyor,çok baskı var herkes 'uzman' herkesin fikri var söylenecek çok şey var ama günün sonunda anneler yalnız çocuklar ile hem bir sürü ekstra iş yaparken,zaten 4 duvar içinde büyütüyoruz eskisi gibi değil,
K
Kübra Y.
13 Kasım 2025 09:35
Bu sosyal medya yüzünden kendimizi sorgular olduk. Her bebek kendine özeldir ve en iyisini annesi bilir. Şahsen ben de sizin gibiyim tek fark çalışmıyorum. Bende arada ekran açıyorum. Zaten çok fazla ilgisini çekmiyor. Mama sandalyesi ile birlikte balkona çıkarıyorum 20 dk kadar öyle oyalanıyor. İnanın nasıl oyalacağımı şaşırdım. Çoğu zaman ekmek veriyorum eline. Kuru kısımları hoşuna gidiyor. En azından bir kase sıcak çorba içiyorum.

İlsu O. K.
13 Kasım 2025 10:20
Merhaba; öncelikle bir sarılalım mı birbirimize 🫂
Sosyal medya anneciliği çıktığından beri geri kalan tüm yeni nesil annelerin kaygı ve eksiklik hissi arttı farkında mısınız? Bir anne bebeğini elbetteki en iyisini yapmak,yedirmek,oynatmak ister lakin insanız hanımlar bizlerinde kadın olarak bu süreçte bir takım ihtiyaçlarımız,zorlandığımız anlar, duygusal ve fiziksel yorgunluklarımız, iş-ev-maddiyat gibi ekstra sorumluluklarımız var. Bazı aile dinamikleri için çokta sürdürülebilir bir durum değil. Tüm bunların içinde elbette her gün ve her zaman kamp programı gibi bebeklerimizi beslememiz,aktivite yaptırmamız, en organiğini kullanmamız biraz ütopik geliyor bana. ( yapabilen varsada buna ekstra alkış tutamayacağım çünkü her iki annelikte normal 😌)
Çocuğunuz salak olmayacak merak etmeyin 😌
Biz eşimle gün içinde dönüşümlü bakım vermemize rağmen yetişemiyoruz. Gün bitip oğlan uyuduğunda saat 9 oluyor bazı günler akşam yemeğini yapmaya yemeğe gücümüz kalmıyor 😌🙄
Benim bebeğim tadım sürecinde sadece pirinç unu, irmik, yulafı bebeğe uygun alıyorum, yumurtayıda 0 alıyorum malum yumurta ülkemizde biraz problemli geri kalan her şeyi biz ne kullanırsak yersek o 🤷♀️
Sosyal medya anneciliği çıktığından beri geri kalan tüm yeni nesil annelerin kaygı ve eksiklik hissi arttı farkında mısınız? Bir anne bebeğini elbetteki en iyisini yapmak,yedirmek,oynatmak ister lakin insanız hanımlar bizlerinde kadın olarak bu süreçte bir takım ihtiyaçlarımız,zorlandığımız anlar, duygusal ve fiziksel yorgunluklarımız, iş-ev-maddiyat gibi ekstra sorumluluklarımız var. Bazı aile dinamikleri için çokta sürdürülebilir bir durum değil. Tüm bunların içinde elbette her gün ve her zaman kamp programı gibi bebeklerimizi beslememiz,aktivite yaptırmamız, en organiğini kullanmamız biraz ütopik geliyor bana. ( yapabilen varsada buna ekstra alkış tutamayacağım çünkü her iki annelikte normal 😌)
Çocuğunuz salak olmayacak merak etmeyin 😌
Biz eşimle gün içinde dönüşümlü bakım vermemize rağmen yetişemiyoruz. Gün bitip oğlan uyuduğunda saat 9 oluyor bazı günler akşam yemeğini yapmaya yemeğe gücümüz kalmıyor 😌🙄
Benim bebeğim tadım sürecinde sadece pirinç unu, irmik, yulafı bebeğe uygun alıyorum, yumurtayıda 0 alıyorum malum yumurta ülkemizde biraz problemli geri kalan her şeyi biz ne kullanırsak yersek o 🤷♀️
S
Sema Ç. Y.
13 Kasım 2025 10:40
Kendinizi iyi hissetmediğiniz hiç bir zaman bebeğiniz de iyi olmayacaktır. Ona daha verimli zaman ayırabilmeniz için bence arada kaçamaklar yapabilirsiniz. Elbette sınırlı seviyelerde olur ama bu ona tümüyle zarar vermez. Sizin de durağanlığa ve sakinliğe ihtiyacınız var kendinizi kötü hissetmeyin bence 🌸 İnternetteki annelerin çoğu gerçek değil inanın. Hiç olmayanların bile evinde bakıcıları oluyor. Böylelikle organik bebek büyütmek kolay gözüküyor 😂