Fazla Kötü Doğum Hikayem
447 görüntüleme
S
Seda Y.
21 Haziran 2025 19:07
hamileliğimin 13. haftasında doppler ultrasonda sol tarafta direnç tespit edildi. doktorum 36. haftaya kadar kullanmam için coraspin verdi. 32. haftaya kadar götürür bizi dedi ve başladım. bu yüzden de kontrollere aylık değil de 3 haftada bir gidiyodum. 32. hafta kontrolüne gittiğimde bebeğimde gelişim geriliği başlamıştı. doktorum, perinatolog tarafından muayene edilmemi ve o nasıl ilerlemek isterse öyle ilerleyeceğimizi söyledi. o gün muayene oldum ve perinatolog ile devam ettik. kontrollere daha sık gitmeye başladım. tansiyon ve bebek hareketlerini takip etmem istendi. tansiyonum 14-9 olursa ve 15-20dk sonra düşmezse direk doktoru arayamam söylendi. 37+0 yani 2 Kasım 2024 için planlı sezaryenim vardı. (bebek anne karnında büyümediği için beklemek risk demekti) 36+4te NST ve doktor kontrolüne gittim. her şey normaldi. hatta doktorum “bebeğin eli başında acaba bugün gelsem mi diye düşünüyo” dedi, gülüştük. eve dönerken yolda ağrılarım başladı, eve döndük yemek yedik, sonra tansiyonumu ölçtüm 13-9 ile başladı doktorumla görüştüm, hastaneye gitmemi NST’ye bağlamalarını söyledi ve hastaneye gittiğimde 16-9 olmuştu. bebeğin kalp atışları da bi artıyo bi azalıyodu. hemşire odaya gelip NST’yi doktoruma attı, çıktı odadan. birkaç dakika sonra birkaç hemşire geldi ve acil sezaryen için hazırlandım. gece 2:41de eşim yatışımı yapıp ücret ödemişti, sonra yanıma geldi beni hazırlıyolardı. apar topar beni ameliyathaneye indirdiler. epidural olacaktım ama ona zaman olmadığını biran önce bebeğime rahat nefes aldırmaları gerektiğini söylediler. nöbetçi doktor beni karşıladı “bebeğine rahat nefes aldıralım” dedi ve ameliyathaneye girdikten belki de 1 dakika içinde bayıldım. bebeğim 2:50de dünyaya geldi. yoğun bakıma alındı. plasenta ayrılmaya başlamış, bebeğimde oksijen sorunu olmuş. doğum sonrası hellp sendromu geçirmişim. çok fazla kan, takviye vs takıldı. gündüz hiç yerimden kaldırmadılar. çok kanamam varmış. akşam yoğun bakıma alındım, ve bebeğimi ilk defa o akşam yoğun bakıma götürülürken gördüm, dokundum. kucağıma vermediler. çok kötü bi durumdu. yoğun bakımda 1 gece kaldım, ziyaretçi yasağım vardı. annem ve eşim yanımdaydı sadece. doğum yaptıktan 1 buçuk gün sonra kucağıma alabildim bebeğimi. 11 gün yoğun bakımda kaldı. süt sağıp gönderdim hep. 11 gün boyunca ruh gibiydim. ama sonra evimize geldi miniğim. sağlıkla sıhhatle 7 buçuk ay oldu, çok şükür. yaşadıklarımızı malesef atlatamıyorum. bebeğimin varlığına, sağlığına minnettarım. her şeye rağmen iyi ki var😍
S
Seda Y.
23 Haziran 2025 19:32
çok teşekkür ederim😍 hepimize inşallah❤️
Ö
Özge T. ..
23 Haziran 2025 20:10
bende 35+5 de acil sezeryana alındım oğlum 15 gün kaldı küvezde çok şükür şimdi oda 7 buçuk aylık 🥰🥰
S
Seda Y.
24 Haziran 2025 01:41
Allah sizlere de miniğinize de sağlık versin inşallah❤️
S
Suzan K. G. ..
24 Haziran 2025 23:19
Ahhh anne seni çok iyi anliyorum. Bende 35+4 te gebelik zehirlenmesinden kaynaklı acil sezeryana alinmistim tansiyonum 18 di, ve kordon dolanmış bebeğimin boynuna eğer o gün tansiyonuma bakmasam(yükseldiğini hiç hissetmedim sadece başımın arkası çok ağırdı normal ağrı sandım) hem zehirlenmeden hemde kordon dolanmasindan bebeğimi kaybedebilirdim Allah korusu ikimizide çok şükür 5 aylık şuan. Allah tüm anneleri ve evlatları korusun inşallah
S
Seda Y.
25 Haziran 2025 07:02
Allah korumuş sizi ve bebeğinizi, çok geçmiş olsun. Rabbim korusun hepimizi. bebişinizi sağlıkla mutlulukla büyütün❤️