Fazla Doz D Vit Alımı
237 görüntüleme
E
Elif B.
28 Ağustos 2026 15:46
Merhabalar 17 aylık bir oğlum var . Ben kendime d vit kullanıyordum(20 000 ıu ) ancak yanlışlıkla
haftada bir almam gerekirken iki hafta her gün olarak aldım oğlum şu an emiyor ona bir etkisi olur mu ne yapmalıyom?
haftada bir almam gerekirken iki hafta her gün olarak aldım oğlum şu an emiyor ona bir etkisi olur mu ne yapmalıyom?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Ağustos 2026 15:52
Merhaba, endişeniz için anlıyorum. D vitamini alımı konusunda dikkatli olmak gerekir, özellikle çocuklar ve emziren anneler için.
D vitamini, vücutta kalsiyum emilimini düzenler ve kemik gelişimi için önemlidir.
Ancak fazla dozda D vitamini alımı toksisiteye yol açabilir.
Senin durumun özel, çünkü emziriyorsun ve bu durum bebeğin için de risk oluşturabilir.
Fazla doz D vitamini alımının belirtileri:
Halsizlik
Baş ağrısı
İshal
Kas zayıflığı
Ağızda metalik tat
Eğer bu tür belirtilerden herhangi birini sen de bebekte de fark edersen, hemen doktora başvur.
Şimdilik yapabileceklerin:
1. D vitamini takviyelerini hemen durdur.
2. Doktorunu ara, durumu açıkla ve tavsiye al.
3. Hem kendinin hem de bebeğin izlensin.
D vitamini eksikliği önemli ancak fazlalığı da tehlikeli olabilir. Güvenli tarafta kalmak için doktorunla konuşmanı tavsiye ederim. Geçmiş olsun.
D vitamini, vücutta kalsiyum emilimini düzenler ve kemik gelişimi için önemlidir.
Ancak fazla dozda D vitamini alımı toksisiteye yol açabilir.
Senin durumun özel, çünkü emziriyorsun ve bu durum bebeğin için de risk oluşturabilir.
Fazla doz D vitamini alımının belirtileri:
Halsizlik
Baş ağrısı
İshal
Kas zayıflığı
Ağızda metalik tat
Eğer bu tür belirtilerden herhangi birini sen de bebekte de fark edersen, hemen doktora başvur.
Şimdilik yapabileceklerin:
1. D vitamini takviyelerini hemen durdur.
2. Doktorunu ara, durumu açıkla ve tavsiye al.
3. Hem kendinin hem de bebeğin izlensin.
D vitamini eksikliği önemli ancak fazlalığı da tehlikeli olabilir. Güvenli tarafta kalmak için doktorunla konuşmanı tavsiye ederim. Geçmiş olsun.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...