🏠 Evden Çıkamayan Annelerin Dramı: Bebekle Sosyalleşmek Neden Bu Kadar Zor? 🍼✨

202 görüntüleme
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

23 Mart 2026 10:21
Selam güzel anneler!  Sizinle dertleşmeye ve tecrübelerinize ihtiyacım var. 8 ay 27 günlük bir kızım var. Evdeyken her şey yolunda; yemeğimiz, uykumuz, düzenimiz tıkır tıkır işliyor. ✅ Ama ne zaman dışarı çıksak ya da birine gitsek kıyamet kopuyor! 

Geçtiğimiz bayramda büyüklerimizi ziyarete gittik ama düzenimiz bozulmasın diye elimden geleni yapmama rağmen kızım:

❌ Asla yemek yemedi, ağzını kilitledi.

❌ Hiçbir şekilde uyumadı.

❌ Mamayı bile reddetti.

Haliyle sadece 1 gün kalabildik ve hemen eve dönmek zorunda kaldık.  Sürekli evde vakit geçirmekten gerçekten çok yoruldum. Biraz dışarı çıkmak, arkadaşlarımla buluşup nefes almak istiyorum ama her seferinde aynı hüsranı yaşıyorum. 

Siz de bu durumları yaşadınız mı? ❓

Bebeği dışarıya nasıl alıştırdınız?

Gittiğiniz yerlerde yemek ve uyku krizlerini nasıl yönetiyorsunuz?

Yoksa hep evde mi kalacağız? 

Tecrübeli annelerden acil taktik bekliyorum! 
Fatma A. U.

Fatma A. U.

23 Mart 2026 10:25
Merhabalar ebru hanım benim kızımda evde dediğiniz gibi çok mutlu herşey yolunda başka bir eve gidince işler değişiyor

Ama dışarda bebek arabasıyla gezerken hiçbir sorun yok

Bayram tam bir kaostu
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

23 Mart 2026 10:39
Fatma Albina U
Merhabalar ebru hanım benim kızımda evde dediğiniz gibi çok mutlu herşey yolunda başka bir eve gidince işler değişiyor

Ama dışarda bebek arabasıyla gezerken hiçbir sorun yok

Bayram tam bir kaostu
Bizim için de çok zorlu bir zaman geçti hani bir gün kaldı ama o bir günde biz 10 gün geçmiş gibi oldu abartısız bir şekilde insanları vesaire seviyor aslında ama bağırtıyı sıkılmayı seven bir bebek değil teması evet bebek arabasında çok güzel vakit geçiriyor asla sıkılmıyor ama bir yere gitmek mümkün değil oturmaya buluşmalara katılamıyorum
O

Ozlem

23 Mart 2026 10:50
Bayramda tüm düzen bizimde kaydı yemek uyku vs. Dışarı çıkacağım zamanda kızımın uyku yemek saatine göre çıkıyorum. Yanıma sevdiği garanti olan yemeğini alıyorum. Öyle saatlerce dışarda duramasamda yinede 3-4 saat yetiyor. Bazen yemediği uyumadığı oluyor ama dediğiniz gibi hep evde kalamayız bizimde nefes almaya ihtiyacımız var bazen düzen bir günlükte olsa esnetilebilir diye düşünüyorum
N

Nurten

Premium Üye
23 Mart 2026 10:55
arkadaşlar tek mi bakıyorsunuz acaba bebeklerinizi. Ben tek bakıyorum. Bu yüzden de sosyalleşmesi adına büyükler ziyarete sık sık geldi. Ve ben onlara uykusu yemesi bozulsa dahi gidip kaldım ve bu şekilde alıştırmaya çalıştım. Doğduğundan beri de 3. Gündü sanırım hep dışarıya çıkarıp yürüttüm. Yani tek bakan bizler için çok zor ama bebek içinde zor bir süreç. Anneden başka kimseyi görmüyor çünkü.
N

Nurten

Premium Üye
23 Mart 2026 10:56
İsterseniz önce evinize komşularınızı arkadaşlarınızı büyüklerinizi davet edip sosyalleşmesini sağlayabilirsiniz. Ya da belki de bunların hepsi yapılsa dahi bebeğin fıtratıda gelişimi de böyle ilerleyecek olabilir.
Fatma A. U.

Fatma A. U.

23 Mart 2026 10:57
Benim kızımda öyle oldu sadece birgün bir ay gibi geldi çok zordu
G

Gamze E.

23 Mart 2026 13:31
Nurten
arkadaşlar tek mi bakıyorsunuz acaba bebeklerinizi. Ben tek bakıyorum. Bu yüzden de sosyalleşmesi adına büyükler ziyarete sık sık geldi. Ve ben onlara uykusu yemesi bozulsa dahi gidip kaldım ve bu şekilde alıştırmaya çalıştım. Doğduğundan beri de 3. Gündü sanırım hep dışarıya çıkarıp yürüttüm. Yani tek bakan bizler için çok zor ama bebek içinde zor bir süreç. Anneden başka kimseyi görmüyor çünkü.
Doğduğundan beri tekim aile adına kimsem yok eşimin tarafı da dahil yardımcı olacak sadece eşim var o da işten gelene kadar çocuk uyumuş oluyor çok zorlanıyorum bende uykusu dişi yemeği derken ramak kaldı delirmeme
G

Gülcan Ş.

23 Mart 2026 15:05
Ben de destek alıyorum ama konu bence destek degıl sürekli bir yere bir yada bebekle alısveşvere çıkılmalı ben ikinci çocuğum da pek alısverıs olayını yapmadım ama 2 buçuk aylıkken tatile gitmişimdir bir gün zor geçti ama ikinci günde alışıyorlar 3 yada 4 günlüğüne anneme kalmaya gidiyorum ilk gün hep zor geçer ama ertesi gün oradaki düzeni kaptırıyorum gittiğimiz her yerde ilk günler elbette zor geçiyor ama sonrası alışıyor zaten hep evdeyim bir tane bile arkadaşım yok çocuklarım eşim eşimin ailesi ve benim ailemdir o kadar
N

Nurten

Premium Üye
23 Mart 2026 15:53
İşte arkadaşlar Osman Hocanın yanlış hatırlamıyorsam 4. Ay videosunda çocuğu mümkünse başka bakıcılara alıştırın diye bir cümlesi vardı sanki. Bizim gibi evladına tek başına bakan gurbette vs. annelerin bebekleri sürekli anneyi ve evi gördüğü için yabancılama ve yer değişikliği halinde zorlanma durumları oluyor. Nacizane dediğim gibi kendi fikrim ve çözümümdür ben tek başıma bakıyorum iki aileden uzakta hep dışarı çıkarmaya çalıştım. Eşimin ailesinde kaldım ama bu kalma 1 haftayı geçti mesela. Kendi ailemde kaldım yine 1 haftayı geçti mutlaka kalabalık ortama alıştırmaya çalıştım ve hala öyleyim. Neticede bebekler ve çocuklar neye alışırsa öyle devam ediyor. Ama tabi burada bebek ve çocuğun fıtratı da var. Benim oğlum hiç yabancılamıyor mesela ya belki yapmaya gayret ettiğim kendi düzenimi bozup onu kalabalık ortamlarda yaşatmaya çalıştığım için ya da fıtratı da zaten böyle. Ama bence deneyebilirsin. Anne için tabiki zor başka bir yere ev taşımış gibi oluyorsunuz ve evinizin rahatı olmuyor hiçbir yerde ama bebeğiniz çocuğunuz güzel sosyalleşiyor.
N

Nurten

Premium Üye
23 Mart 2026 15:58
Gamze Ergüven
Doğduğundan beri tekim aile adına kimsem yok eşimin tarafı da dahil yardımcı olacak sadece eşim var o da işten gelene kadar çocuk uyumuş oluyor çok zorlanıyorum bende uykusu dişi yemeği derken ramak kaldı delirmeme
Gamze Hanım günümüz anneliğinin en zor yanı sanırım. Dinlemeye çok da vaktimiz olmuyor. Hele benim ki gibi bir de uyku sevmiyorsa 🤦🏻♀️😃
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

23 Mart 2026 21:47
Ozlem
Bayramda tüm düzen bizimde kaydı yemek uyku vs. Dışarı çıkacağım zamanda kızımın uyku yemek saatine göre çıkıyorum. Yanıma sevdiği garanti olan yemeğini alıyorum. Öyle saatlerce dışarda duramasamda yinede 3-4 saat yetiyor. Bazen yemediği uyumadığı oluyor ama dediğiniz gibi hep evde kalamayız bizimde nefes almaya ihtiyacımız var bazen düzen bir günlükte olsa esnetilebilir diye düşünüyorum
Yani düzen evet bozulması 1 günden birşey olmaz tabki ama hani dışarı çıktığımızda o düzeni bebek istiyor ve çok husursuz oluyor ve ister istemez hani çıktığımdan birşey anlamıyorum apar topar eve dönüyorum
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

23 Mart 2026 21:48
Nurten
İsterseniz önce evinize komşularınızı arkadaşlarınızı büyüklerinizi davet edip sosyalleşmesini sağlayabilirsiniz. Ya da belki de bunların hepsi yapılsa dahi bebeğin fıtratıda gelişimi de böyle ilerleyecek olabilir.
Denedik arkadaşlarımla beraber ama aynısı oldu uyumadı yemek yemedi sesden aşırı rahatız oluyor
N

Nurten

Premium Üye
23 Mart 2026 21:54
🧸Ebru Keleş 🧸
Denedik arkadaşlarımla beraber ama aynısı oldu uyumadı yemek yemedi sesden aşırı rahatız oluyor
Valla demek Ebru Hanım bir müddet böyle gider. Bazen ne yapsak olmuyor. Allah yardımcımız olsun
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

23 Mart 2026 21:57
Nurten
Valla demek Ebru Hanım bir müddet böyle gider. Bazen ne yapsak olmuyor. Allah yardımcımız olsun
Amin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir