Evcil Hayvan Tırmalaması

86 görüntüleme
H

Hümeyra

6 Şubat 2026 15:49
Aşıları tam evcil köpek bebeğimi tırmaladı. 10 aylık bebeğim . Aşı yaptırmam gerekir mi?
B

Buket ..

6 Şubat 2026 15:56
Batikonla temizleyip bi hastaneye başvurun önlem amaçlı tirmalamanin büyüklüğüne derinliğine göre yapabiliyorlar
T

Tuğba B. ..

6 Şubat 2026 16:20
Aşıları tamsa bir problem olmaz .Sokak ta yaşayan kedi köpek olursa kuduz aşısı yapılıyor ama bu sizin köpeğiniz
İlsu O. K.

İlsu O. K.

6 Şubat 2026 16:23
Merhaba Hümeyra Hanım; benimde köpeğim vardı bir kaç ay önce kaybettik yaştan dolayı, 11 aylıkta bebeğimiz var. Nacizane bir doktora göstermenizi tavsiye ederim bebeğiniz daha çok küçük. Sadece kuduz akla geliyor genelde ama dışarıda geziyor, kendilerini temizliyor, etrafta herhangi bir şeye patileriyle temas ediyor bunlardan bakteri mikrop taşıyabiliyorlar çeşitli hastalık taşıma durumları oluyor sonuçta hayvan sizin değil genel durumundan emin olamazsınız. Tırmalama gibi durumlarda ilk yapmanız gereken ılık su ve sabunla mutlaka bölgeyi temizlemeniz bastırmadan. Bir hekime göstermeniz iyi olur. Geçmiş olsun
H

Hümeyra

6 Şubat 2026 22:43
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Çocuk doktorumuz bizi biraz evhamlandırdı o yüzden acile gittik. Aşı doktoru köpeğin aşı kartını istedi ve kontrol etti. Aşıları tam olduğu için kuduz riski yok dedi ve aşı yapmadı. Karma aşılar içerisinde de zaten tetanoz var ona da gerek yok dedi. 10 gün içinde köpek ölmezse bir sıkıntı yokmuş yani.
Döne S. .

Döne S. ..

9 Şubat 2026 19:16
Bebeğim 11 aylık. Evde kedim var. Aşıları varm neredeyse gün aşırı tırmık yiyor 😂
H

Hümeyra

9 Şubat 2026 19:50

Döne Söylemiş

Bebeğim 11 aylık. Evde kedim var. Aşıları varm neredeyse gün aşırı tırmık yiyor 

Cildinde iz kalıyor mu peki bebeğinizin?
Döne S. .

Döne S. ..

10 Şubat 2026 00:29

Hümeyra

Cildinde iz kalıyor mu peki bebeğinizin?

Hayır. Sos stick kullaniyorum hiç iz bırakmıyor ve hızlı iyileşiyor. Tırmık sonrasj hemen sabunlu su ile yikiyorum ve siveno sos stick sürüyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir