Etraf Yorumları ve Doğumsal Korkular

188 görüntüleme
G

Gizem Y.

8 Haziran 2025 19:08
Merhaba, harika geçen gebeliğimin ardından planlı sezaryenle 38+4 te oğlumu kucağıma aldım. Hamileliğimin harika geçmesinin yanında doğuma yaklaşırken sürekli ağladım. Belimde 3 fıtık başlangıcı vardı, doktorlar bir sorun olmayacağını söyledi ama çok korkuyordum doğum vajinal de olsa sezaryen de olsa. Doğuma çok yaklaşırken her günüm neredeyse korkudan ağlamakla geçti. Birde gebelikte sağ olsun eşraf asla olumlu konuşmaz, doğum zor derler, sonrası daha zor derler, artık hayatının bittiğini ima ederler... Doğum için vajinal doğum olarak ilerledik ancak son kontrol günü doktorum bebeğimin kafasının biraz büyük olduğunu ve bu yüzden kanaldan geçerken zor olabileceğini söyledi. Ben de riske girmek istemedim ve sezaryen doğum istedim. İyi ki de istedim. Benim için doğumun şekli önemli değildi. Masaya yatana dek kalbim hala küt küt atıyordu ama o ağlama sesini duyduğum ilk an sanki içimde volkan patladı. Ben de ağladım ve o an tüm korkularım bir anda söndü. Bebeğimi gördüğümde vr kucağıma aldığımda söylediğim şeyler belki doğru sırayla değildir ama aynen şunlardı: "sen neymişsin böyle; bu zamana kadar nerdeydin ben boşuna yaşamışım" Dedim. Yani siz siz olun içinizi saçma korkularla doldurmayın. Bu harika his harika duygular bu kadar zor olsaydı kimse 1 den fazla doğurmazdı. :) şimdi bebeğim 4. aya girdi ve "bi emeklemeye başlasın ben seni o zaman görücem" diyen güruh türedi. ::))
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

9 Haziran 2025 16:15
❤️☺️
D

Dinemis Y. G.

12 Haziran 2025 09:57
Her çocuk özel ve eşsiz, dönemsel zorlukları da dolayısı ile çok değişken, böyle insanlardan uzak olun olamazsınız da duymamaya çalışın onları 😂
D

Deniz B.

14 Haziran 2025 08:59
Ruh emicilerden uzak durun, bebeğinizin bir tane annesi var kimsenin onun annesini elinden almaya hakkı yok. Ben artık olumsuz etkileyen insanlarla yakınım dahi olsa mesafe kurmayı düşünüyorum
B

Büşra G.

16 Haziran 2025 12:24
Bende hep normal yaparım o his var derdim normal zor nasıl yapacaksın diyenler olurdu yani siz ne derseniz aksini söyleyenler oluyor boşverin, bir kulaktan girmesin bile ama girse diğerinden çıksın o an.. bebeğimiz de bizde bize özeliz ❤️
A

Ayşenur G. ..

20 Haziran 2025 18:17
O kadar haklısın ki sürekli olumsuz konuşanlar her yerde. Gebelik şekeri için test yaptırdım. Bebeğini öldüreceksin niye yaptırdın dediler. O kadar korktum ki. Test sonucu şekerim öyle yüksek geldi ki kadın doğum doktorum iyi ki yaptirmissin hemen diyete başla dedi. Endokrin ve sonrasında diyetisyene gidip diyete başladım. Bu sefer başladılar bebeği vitaminsiz birakacaksin diye. Yine korktum diyeti bıraktım 2 haftada bebeğimin bel çevresi önden gitmeye başladı ve suyu fazlalaştı. Hemen tekrar diyete başladım. Diyetle tüm değerleri normale döndü. Daha sonra biri bir şey diyeceği zaman diplomaniz nerde diyorum. 39+2 de normal doğumla 3315 Gr agirligindaki bebeğimi kucağıma aldım.
N

Nazo K.

4 Ağustos 2025 10:08
Çok şükür ki doğumdan korkutan bir çevrem olmadı herkes aksine dua edip destek oldu sadece bir kişi normal zor sezaryen ol dedi haklıymış

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir