Etkinlik
117 görüntüleme

Büşra B. ..
21 Haziran 2025 11:09
Hocam 4,5 aylık kızım. İnstagramda sürekli aşırı aktif anneler görüyorum ama ben öyle değilim. Sakin bi bebeğim var ve ben ona henüz farklı bişey yaptırmaya başlamadım normal gelişim sürecinin gerekliliklerini yapıyor bol kucak ve temas var konuşuyorum hep sevgi cümleleri kuruyorum yanına uzanıp ama o kadar yani. Eksik mi yaptıklarım yada bu kadar küçük bebeğe ne yapılır bilmiyorum
S
Semanur Ş.
21 Haziran 2025 11:12
O etkinlikleri görünce bende diyorum benimki mi geri kalıyor acaba diye bence o kadar irdelemeye gerek yok çıngıraklarıyla oynuyorsa oyun halısı varsa onunla oynuyorsa siz ona göz teması kurarak şarkılar söylüyorsanız iletişim kuruyorsanız önemli olan o
S
Semanur E. D.
21 Haziran 2025 11:12
En güzelini yapıyormuşsunuz zaten :) karın üstü egzersiz ve zeka kartları gösterme yapılabilir ek olarak
N
Nurtan M. E.
21 Haziran 2025 11:13
Gördüklerinin hepsi kurgu takipci toplamak reklam almak ve para kazanmak için yapılıyor , öyle bir dünya yok yani . cocugunuza uygun oyuncaklar alıp oynamasını teşvik edebilirsiniz bizim annelerimiz başımızda bekleyip her dakka etkinlik yaptırarak büyütmedi sonuçta .
C
Ceren T.
21 Haziran 2025 11:14
O kadarının show olduğunu düşünüyorum. Ev işi bebekle uğraşmak yemek bulaşık derken benim bebeğime bir de etkinlik hazırlayacak ne vaktim var ne sabrım. Bir çoğunun da izlenme amaçlı olduğu bir gerçek.. her şeyi eksiksiz kusursuz yapmamız imkansız

Büşra B. ..
21 Haziran 2025 11:21
Normal sesli oyuncaklarıyla oynuyo oyun halısında tummy time falan yapıyoruz el göz koordinasyonu dönmeye çalışmaları falan aslında gelişimde eksik yok. Ama artık anakucağına koyunca bile vicdan azabı çekmeye başladım. Kitap okumaya çalışıyorum resimleri göstermeye çalışıyorum ama tabiki ilgisini 2 dkdan fazla çekmiyo bu. Daha çok kendi yatağımda vakit geçiriyoruz orada uzanıyorum yanına oynaşıyoruz konuşuyorum falan ama annem aradı yatak odasındayız dedim yine mi deyince biraz üzüldüm eksik hissettim instagramda malum herkes aşırı aktif. Normalde bu tuzağa düşmem ama artık yetersiz ve tembel hissetmeye başladım sanki bebeğimin başka annesi olsa daha aktif ve iyi olacaktı diye 🥴 allahım aklımı koru
S
Semanur Ş.
21 Haziran 2025 11:35
Sakın öyle düşünmeyin bebeğinizin o etkinliklerden çok sizinle iletişimi olması daha önemli inanın ve sevgiyi fazlaca veriyorsunuz anladığım kadarıyla sakın eksik hissetmeyin kendinizi emin ol gece bölünen uykular sabahın körü kalkmalar gündüz yarım saat bir saat uykuları bizim dinlecek vaktimiz olmuyor birde o etkilinlikler maksimum 5 dk sonrası yok her gün her gün hangi vakitten ayrılıp yapılcak bebek keşfetmeyi sever eline tahta kaşık bile verseniz onun gelişimine destek annene bakma eski düşüncelerdendir o farklı geliyordur ona

Büşra B. ..
21 Haziran 2025 12:04
Çokk teşekkür ederim. Annelikte bazen sadece bu şekilde rahatlatılmaya ihtiyacımız oluyo sanırım 🙏 Allah razı olsun 🥹
M
Merve T. A. ..
21 Haziran 2025 16:45
Ben de aynı şeyi hissediyorum. Bebeğimi çok seviyorum bir iş yapsam bile sürekli konuşmaya çalışıyorum ilgi göstermeye çalışıyorum ama aktivite yapamıyorum. Kitap okumaya çalışıyorum ama genelde yemek istediği için bırakıyorum eline onu da kaliteli bir şekilde okuyamıyorum. Gün sonunda hep sorguluyorum kendimi yine çocuğu geliştirecek bir şey yapamadım diye kendimi kötü hissediyorum.

Büşra B. ..
21 Haziran 2025 16:51
Evet işte tam bu. Sürekli vicdan muhasebesi, sürekli yetersizlik hissi. Asla tv açma tek ses sen ol akşama kadar deli gibi kendi kendine konuş çocuk ses duysun psikolojisi. Bir gün dışarı çıkamasam her gün muhakkak dışarı çıkartıyorum diyen anneler aklımda. Sanki her yer Belgrad ormanı da çocuk temiz havadan mahrum kalacak. Bu devirde anne olmak çok mu zor yoksa sorun bende mi düşüncesi. Allah yardımcımız olsun ne diyim