Et Tüketimi, Beslenme Çeşitliliği

81 görüntüleme
E

Erva A.

26 Şubat 2026 14:03
Bebeğim 11 aylık. Blw şeklinde besleniyor bu yüzden 6-9 at arası yemeyi öğrenme işe geçti, bir iki aydır daha düzenli ve dengeli yiyor diyebilirim. Etlerle tanıştıktan sonra favorileri oldu önceden sevzeleri de yerken şu an her öğünde et yese hevesle yiyor ama sebzelere gelince yüzünü buruşturuyor ve yemekistemiyor. et ve börek, hamur gibi şeylere bayılıyor. Persentil değeri %50 civarında. bu beslenme şeklini nasıl

değiştirebilirim, normal mi?
O

Ozlem

26 Şubat 2026 15:03
Sizin gibi aynı durumu yaşıyorum bende önceden sebzeleride yerdi fakat şuan sadece etleri hevesle yiyor. Bende sebzeleri çorba olarak tükettirmeye çalısıyorum. Etin yanında yinede sebze yapmaya çalısıyorum.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

26 Şubat 2026 15:27
Bebekler genelde eti daha kolay tutabildiği ve emebildikleri için çok seviyorlar . Ekmek börek gibi hamurişleri de karbonhidrat olduğu için favorileri. Türk annelerine göre olmayan bir yöntem söyleyeceğim size :) aç bırakın. Aç kalan bebek sebzeyi de aynı iştahla yiyor ama tabii sizin de onunla beraber yemeniz gerek.

Paketli gıda yiyen anne babanın bebeğinin brokoliyr düşkün olması hayal olur gibi. Aynı anda oturun masaya 3 saatte 1 yiyorsa 4. Saatte yedirin aç olsun karnı tok olan bebek sebze sevmiyorsa zaten tok olduğu için yemeye tenezzül etmez börek ekmek gibi şeyleri de pek vermemeye çalışın uzun vadede sadece sağlıksız kilo almış olur çünkü ♥️♥️
T

Tuğba B. ..

26 Şubat 2026 15:44
Sebzeleri haşlayıp köftenin içine katarsanız ayıla bayıla yer:)
T

Tuğba B. ..

26 Şubat 2026 15:45
Katbonhidrat enerji ve büyümesi için çok önemli ekmek ,makarna,börek de olmalı tabiki

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir