Erken Doğum Hikayem

129 görüntüleme
B

Busenur Ö.

11 Haziran 2025 22:16
16mart 2023te 32+5te doktor randevum vardı ve gittiğimde bir sıkıntı yoktu herşeyi çok normal ilerliyordu. 17mart günü eşim arkadaslarının yanına şehir dışına gidecekti bende annemde kaldım sohbet muhabbet yemek gülüş cümbüş uyuduk sabah uyandıgımda bir mide bulantısı ve ishal ile uyandım halbuki akşam hiçbir sıkıntım yoktu bir tuvalete gittim iki gittim derken annem dedi bu böyle olmaz hastaneye gidelim neyse gittik ama ben hastaneye adım attım ve benim tüm sıkıntılarım yok oldu bir anda. Neyse bana baktılar kan vs alındı daha sonra kadın dogum acilinide yolladılar bir sıkıntı var mı bakılsın diye oraya gittim nst ye bağladılar bir problem yok hersey normaldi, daha sonra hemşirelerin doktora " yatış vermiştiniz fakat herşeyi normal kan değerlerinde bir sıkıntı yok bebek gayet iyi nst gayet iyi çıkaralım mı yatışı iptal edelim mi" dediğini duydum doktor da yok sıvı yüklemesi yapalım 1 gün kalsın dedi ve iyi ki demiş neyse ben servise cıktım ama bütün sıkıntılarım geçti hastanede kalmak istemiyorum tabi neyse eşimle konustuk o dedi geleyim mi yok hayır birsey yok gelme dedim. Bir kere nst için geldiler sıkıntı yoktu yine daha sonra aksam üstü 6-7 gibi geldiler nstde kızımın kalp atışları yüksek cıktı hemsire pek birşey demedi ama 1saat sonra yine geldi yine biraz yüksekti sonra yine geldi bu sefer ölçtüğünde makine ötüyordu cünkü kalp atım hızı 230lara çıktı hemsire ben bu nstleri hiç begenmiyorum hemen doktoru çağırıcam dedi bende tam o sırada eşimi aradım tam anlatırken doktor ve 3hemşire koşarak içeri girdi ve bana direkt seni acilen sezeryana almak zorundayım dedi ve eşimle ben aynı anda telefonla öğrendik. Ben şok eşim şok yanımda annem vardı oda aynı şekilde. Ben ağlamaya başladım dedim neden doktor kalp atışları çok hızlı ve kaybedecek 5dkmız bile yok dedi beni hemen kaldırdılar biri bir yandan üstümü cıkarıyor giydiriyor biri hemen ciğer geliştirici vurdu biri sonda takıyor derken ben o odadan üstümü giyinip ameliyathaneye varmam 5dk bile sürmedi herkes koşuyordu ameliyathane girdik anestezici koşarak geldi bende taşikardi oldugundan genel anestezi yaptılar hemen uyandıgımda kızım küvezdeydi 33haftalı doğdu tam hiçbir sıkıntısı da yoktu ama kalp atım hızı cok yüksek fetal distressten alınmak zorunda kaldı içerde durmak istememiş hanımefendi😊 19 gün küvezde kaldı ve suan 26aylık hiçbir sıkıntımız yok şükürler olsun🙏🏻 ve ben iyi ki acilde o doktora denk gelmişim ve beni yatırmış yoksa sabaha kesinlikle sağ olmazdı ve benim mide bulantım Allah'ın bir mucizesi cünkü hastaneye adım attığım gibi bütün sıkıntılarım bitti tahlillerim tertemizdi her anlattığımda tüylerim diken diken olur 🙏🏻 Allah'ın kızının yiyecek ekmeği içecek suyu var demesinin somut haliydi🙏🏻 Buda benim Allah'a bolca şükür ettiğim doğum hikayem🩷
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

15 Haziran 2025 16:50
Bu kadar zor ve güzel bir süreçten sonra bebeğiniz kucağınıza sağlıklı bir şekilde almanız aslında en güzel sonuç. Darısı diğer annelerimize ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir