Erken Doğum

107 görüntüleme
ayşe

ayşe

15 Ağustos 2025 23:26
Bebeğim 37 hafta doğdu sağa sola dönme var yüzüstü yok daha desteksiz de oturamıyor biraz gevşek bir bebek dedii doktor yürümesi de gecikebilir dedi sekiz buçuk aylık doktor küvezde yatan bebekler 1 2 ay geriden gelir dedi aynı durumu yasayan var mı ne zaman toparlandı bebeğiniz
Fadile B.

Fadile B.

16 Ağustos 2025 04:40
Iyi günler benim bebeğim 39 hafta 4 günlük doğdu ama dönme ve oturması bile 6 ayı doldurunca gerçekleşti her bebeğin gelişimi çok farklı o yüzden bebeğiniz zaten erken de doğmuş doktorunuz da söylemiş bence evham etmenize gerek yok
İlsu O. K.

İlsu O. K.

17 Ağustos 2025 02:50
Merhaba; prematüre bebek annesiyim. Bebeğiniz prematüre değil yani erken doğum olarak görülmemesi gerek. 36 haftadan sonra doğan tüm bebekler zamanında doğmuş kabul ediliyor. 🤷‍♀️ Prematüre bebekler 2 yaşa kadar düzeltilmiş yaş üzerinden takip edilir takvim yaşına göre değil. 2-3 yaşta yaşıtlarını yakalarlar. Küvözde kalmış olması geriden geleceği anlamına gelmez ama tabi ki prematüre bebeklerin gelişimsel olarak birtakım riskleri vardır bu yüzden düzenli takip gerekir.
Yaşam sınırı (23-25 hafta)
aşırı prematüre bebekler (26-27 hafta)
çok prematüre bebekler (28-31 hafta)
orta derece prematüre bebekler (32-33 hafta)
geç prematüre bebekler (34-36 hafta)

Şuan bebeğiniz kaç aylık? Yüzüstü yok derken neyi kastediyorsunuz? 9 aya kadar bebeğiniz zaten destekli oturur. 18.aydan sonra bebeğiniz hala yürümüyorsa gecikme kabul edilir. Çocuk doktorunuz sizi çocuk gelişim uzmanına ya da fizyoterapiste yönlendirdi mi? Küvözde kaldıysanız çocuk nörolojisi sizi gördü mü? Gevşek bir bebek derken neyi kastediyor?
ayşe

ayşe

17 Ağustos 2025 16:02
Çocuk nöroloji zaten takip ediyor bizi fizik tedaviye yönlendirdi oda herhangi bir sorun olmadığını söyledi sadece biraz geriden geleceğimizi söyledi sağa sola dönüyor ama yüzüstü donmuyor kendimi dönmek istemiyor anlamiyorum bazen döndüğünü görüyorum kolu altında kalıyor hani yere yatirdigimda yattığı yerde çok hareketli sadece dönmüyor ve emeklemiyor hala daha desteksiz de oturamiyor
H

Hilal G. P.

17 Ağustos 2025 19:10
Evet 36+4 2250 doğdu. Tüm bedensel davranışlar bir ay sonrayla eşdeğer gitti gerçekten. Yani 1 ay sonra doğmuş gibi ilerledi hareketleri. Dönmüyodu bi türlü acayip takmıştım hergün mutlaka yüz üstü pozisonda egsersiz yaptırdım kendim sağa sola döndüm döndürdüm yok anam dönmedi. Baktım olacak gibi değil bende rahat bıraktım saldım tabiri caizse. 7 aylıkken kendi kendine fır fır dönmeye başladı. Şimdi tutabilene aşk olsun. Bezi zor bağlıyorum. Halen emeklemiyo ama emeklemek gelişim basamağı değil. Dişleride 9.ayda yeni patladı şu an alttan iki tanesi sadece. Ben şunu bilir şunu söylerim kimseye aldırş etmeyin etrafta niye dönmüyo diyende olacak kesin, bebek ne zaman isterse o zaman dönüyo o zaman kanepe kenarlarında adım adıyo veya sürünüyo sürünmüyo. Tamamen bebeğin arzusuna kalmış. Ha sizde egzersiz yaptırın yinede günlük yüz üstü sürelerini uzatın. Bizimki 6.aya kadar yüz üstü başını dik tutamıyodu hemen yatıyodu😅
S

Sever B. G.

17 Ağustos 2025 19:26
İyi günler. Benim oğlum da 31 hafta 5. gününde doğdu. 3 gün sonra 6 ayını tamamlayacak. Ama aslında 4-5 aylık bebek gibi. Fakat 1 aydır ki dönüyor. Neredeyse doğduğu gündün tummy time egzersizi yapıyorduk. Belki de o yüzdendir 3. ayından artık kafasını tuta biliyordu. Yani maşAllah her hangi bir sorun yaşamadık biz. Şimdi de sırt üstü olduğunda karnına doğru dönüp tekrar sırt üstü dönebiliyor. Tabi yorulduğundan çok yapamıyor, ama yerde fazla zaman geçirince kendiliğinden dönüyor. Her bebeğin gelişimi farklıdır, yeter ki siz de ona destek olun.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir