Ergoterapi,çiğneme Problemi
197 görüntüleme
E
Ebru E.
10 Ekim 2025 11:16
Merhaba, bebeğim pramatüre doğmuştu 6 aylıkken ek gıdaya başladık ama oldu bitti yemek yeme problemi vardı 23 aylık 11 kilo raporlu mamalardan veriyoruz günde üç öğün pütürlü yada taneli yemekleri asla yemiyor direk yutmak istiyor bu kez yutamayınca öğürüp kusmaya çalışıyor doktorumuz artık ergoterapi başlamamız gerektiğini söyledi götürdük orda da çocuğun asla başka bir probleminin olmadığını sadece çiğneme kaslarının zayıf kaldığını söyledi başka bir yere yönlendirdi yönlendirdiği yere gidip gitmeme konusunda kararsızım bu süreci evde nasıl geçirebiliriz bu durumu yaşayanlar var mı lütfen yorumlarınıza ve desteğinize ihtiyacım var
S
Sümeyra Ş.
18 Ocak 2026 22:58
Merhaba benim bebeğimde aynı sorun çiğnemeyi bilmiyor 13 aylık birebir aynı nereyi yönlendirdiler bilgi verebilir misiniz ilerleme oldu mu lütfen yardımcı olursanız çok yoruldum yıprandım hiç iyi değilim
E
Ebru E.
18 Ocak 2026 23:47
Biz hâlâ aşamadık bu sorunu çocuk doktorumuz ergoterapide sorun çıkmayınca zamana bırakın biraz sabırlı olun dedi ama henüz çözüm bulamadık sanırım tek yolu zorlamadan sadece kendine bırakmak eğer düşük kilolu değilse o şekilde yapabilirsiniz benim bebeğim düşük doğum ağırlıklı olduğu için ben vicdanen kendimi kötü hissettiğim için kendi haline bırakamıyorum sanırım birazda bu yüzden toparlayamıyoruz 😔

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
19 Ocak 2026 01:22
Merhaba; bebeğinizle aynı yemek masasına oturmanız ve o yerken mutlaka sizinde bir şeyler yemeniz taklit yeteneği yüksek olan bebeklerde çok etkili olacaktır. Yemek yerken çiğneme hareketlerini abartılı yapmak oyun haline getirmek teşvik edici oluyor.
Bu arada kendinizi hiçbir şekilde kötü hissetmeyin, her bebeğin gelişimsel süreci farklı. Bazen bebekler anneden ilgi aldıklarını farkettikleri konularda daha fazla isteksiz bile olabiliyor. Vicdanınız rahat olsun🌺
Bu arada kendinizi hiçbir şekilde kötü hissetmeyin, her bebeğin gelişimsel süreci farklı. Bazen bebekler anneden ilgi aldıklarını farkettikleri konularda daha fazla isteksiz bile olabiliyor. Vicdanınız rahat olsun🌺
E
Ebru E.
19 Ocak 2026 01:28
Merhabalar yorumunuz için çok teşekkürler 🙏 biz her yemek saatinde yemese dahi masada oturmasına özellikle dikkat ediyoruz dediğiniz gibi bizden de görsün öğrensin diye ama oda bir işe yaramıyor bilmiyorum belki de bazı alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım ama bu nedir onu çözemedim hâlâ 😏
M
Müjgan ..
19 Ocak 2026 15:55
Ebru hamin 19 aylık kızım aynı sorunu yaşıyoruz hangi mamayı kullanıyorsunuz acaba
E
Ebru E.
19 Ocak 2026 16:00
Doktorumuz bize rapor çıkarıp reçete etmişti ve o şekilde alıyorduk normal almak isterseniz çok pahalı diye biliyorum doktorunuzla görüşürseniz sizi yönlendirecektir 👍
M
Müjgan ..
21 Ocak 2026 00:47
Ebru hanım bizde raporlu mama kullanıyoruz ama pek fayda etmiyor mamayi ara öğün olarak mı veriyorsunuz benim kızım da pramatüre şuan 19 aylık asla püturlu yemiyor
E
Ebru E.
4 Şubat 2026 14:25
Ebru hanım bizde raporlu mama kullanıyoruz ama pek fayda etmiyor mamayi ara öğün olarak mı veriyorsunuz benim kızım da pramatüre şuan 19 aylık asla püturlu yemiyor