Epstein Olayı ve Aşı!

403 görüntüleme
Asu K.

Asu K.

6 Şubat 2026 08:58
Hocam merhaba, gündemde olan epstein olayında bir sürü Amerikalı doktor ve uzmanlar; aşı da onların oyunlarından biri, aşı yaptırılan çocuklar ileride üreme, felç ve ya başka ciddi hastalıklar yaşadıklarını söylüyorlar. Biz doktorlarımıza güvenerek özel aşıları dahi yaptırdık ama şimdi bütün videolar aşının zararı ile ilgili. Hata mı yaptık? Her şeyi onların sağlığı için yapmaya çalışıyoruz şimdi aksi iddia ediliyor. Lütfen bunun için bize tekrar bilgilendirme yapar mısınız. Kaç gündür düşünmekten uyuyamıyorum.
B

Büşra K. ..

6 Şubat 2026 09:26
Evet aynı durumdayım sürekli düşünüyorum yanlış mı yapıyorum aşı ile ilgili diye
Afranur K.

Afranur K.

6 Şubat 2026 10:27
Osman bey buradan görür mü bilmiyorum ama aşı ve din(özellikle İslamiyet ) bu ülkede dünyada bir sorun olursa ilk saldırılan iki kavram olarak gelmeye başladı bana. Müslüman bir diş hekimi olarak söylemeliyim ki bazen artık üzülmek yerine sinirleniyorum.

Bebeğinize yaptırdığınız tüm aşılar, eğer araştırırsanız epstein dosyasından daha eski aşılardır tarihi olarak. Kendi annelerinizin bile kolunda verem aşısının izi, onun biraz altında da çiçek aşısının izi vardır. Aş-aşı keimesi aslında Türkçede çok eskiden beri var olan bir köke sahip, örneğin tarhana aşı- nedir tarhana aşı, ortadan bir tabaktan yediğin bir tas çorba ile ailedeki herkesin yararlı-zararlı bakterilerinin birbirine geçmesidir.

Gelelim saldırdıkları yere - covid aşısı - aşı karşıtları buradan güç alıyorlar. Hastalığı kendileri üretti mi bakın burayı tartışabiliriz çünkü şu/sabunla çok hızlı yok olan bir virüsü inanılmaz bir hızla tüm dünyayı hasta edecek şekilde yaydırlar. Ama aşı orasında çok şüphe yok neden biliyor musunuz, hastanelerde onlarca insanın ölmesine Türkiye de şahit oldum bir çok doktor/hemşire üzüldü. Bizler de ölen insanlarla çok üzülen tarafta yer alıyoruz. Aşı üretimi Türkiye’de de yapıldı mesela. Ama bizler Türkler iyisini yapmamıştır yerli malı vurulmayalım diyen sesler bile duyduk.
Afranur K.

Afranur K.

6 Şubat 2026 10:29
Bir de eklemek isterim ki o insanların aşıya ihtiyacı yok neden mi?

danoneleri var onların , aptamil mamaları var, P&G onlara ait, dometosları var, nestleleri var, primaları var. Yani aşı gibi çok göz önünde bir şeyle uğraşmalarına hiç gerek yok ki? Herkesin evine sofrasına banyosuna duvarına kadar işleyebilecek güçleri var zaten.

Bırakın çocuklarımızı en azından zararlı , salgın hastalıklardan aşılarla koruyalım.
Ö

Özlem Y. ..

6 Şubat 2026 12:51
Afra nur hanım bakış açınız çok güzel söyledikleriniz de çok mantıklı geliyor ama bir yandan da bu aşılarla işgili olan tüm yazılanları görmezden gelebilir miyiz?

Ne olursa olsun insanın aklı karışıyor ve korkuyor . Şuan ileri teknoloji çağında aşı ile ilgili bunları duymak çok korkutucı bana göre
3 tane düşük yapmış biriyim ve tüm tetkiklerim genetik testlerime göre herşeyim temiz ve etrafımda aynı yaş aralığında bir çok insanda hep sağlıksız gebelik geçiriyor .Dediğiniz gibi tek başına aşı değil belki kullandığımız ve yansıtılan o güzen ürünlerde beşki bunun sonucu
Demem o ki sadece aşıyı neden hep görmezden geliyoruz olamaz mı bilerek isteyerek yapılıyor
Afranur K.

Afranur K.

6 Şubat 2026 13:43

Özlem Yumrukaya

Afra nur hanım bakış açınız çok güzel söyledikleriniz de çok mantıklı geliyor ama bir yandan da bu aşılarla işgili olan tüm yazılanları görmezden gelebilir miyiz?

Ne olursa olsun insanın aklı karışıyor ve korkuyor . Şuan ileri teknoloji çağında aşı ile ilgili bunları duymak çok korkutucı bana göre
3 tane düşük yapmış biriyim ve tüm tetkiklerim genetik testlerime göre herşeyim temiz ve etrafımda aynı yaş aralığında bir çok insanda hep sağlıksız gebelik geçiriyor .Dediğiniz gibi tek başına aşı değil belki kullandığımız ve yansıtılan o güzen ürünlerde beşki bunun sonucu
Demem o ki sadece aşıyı neden hep görmezden geliyoruz olamaz mı bilerek isteyerek yapılıyor

aşının nasıl üretildiğini bildiğim için içim bu konuda rahat demek istiyorum aslında ben de, bir çok aşı düşündüğünüzden uzun çalışmalar ile desteklenmiş, bebekler üzerindeki etkileri uzun yıllar boyunca taranmış hem Türk hekimleri hem de yabancı hekimler tarafından.

Bir çok öne atılan teorinin tıp makaleleri/çalışmaları ile cevapları var ama sosyal medyada bangır bangır konuşan birini susturmak düşündüğünüz kadar kolay değil. Televizyona vs. Gördüğünüz bir çok insan para vererek oralarda konuşma hakkı elde ederken, arka planda çalışma yapan tüm hekimlere bu bilgileri paylaşan insanlar kendi ofislerinde bu çalışmalar için para harcıyorlar .

Yani aslında demek istediğim şu coca cola gibi bir gazlı içeceğin kısır yaptığı bariz bi biçimde ortadayken içmeye devam ediyorsak,

Danone gibi yoğurtların içindeki ağır metalleri görmezden geliyorsak suçluyuz. Bunlara tepki vermeliyiz.

ama lütfen bu kadar aşı çalışması yapılmış, üstünde onlarca kanıtlar sunulmuş aşıları suçlarken bu kadar agresif olmayalım demek istiyorum ben de.
Z

Zahide.

9 Şubat 2026 22:45

Afranur Keskin

aşının nasıl üretildiğini bildiğim için içim bu konuda rahat demek istiyorum aslında ben de, bir çok aşı düşündüğünüzden uzun çalışmalar ile desteklenmiş, bebekler üzerindeki etkileri uzun yıllar boyunca taranmış hem Türk hekimleri hem de yabancı hekimler tarafından.

Bir çok öne atılan teorinin tıp makaleleri/çalışmaları ile cevapları var ama sosyal medyada bangır bangır konuşan birini susturmak düşündüğünüz kadar kolay değil. Televizyona vs. Gördüğünüz bir çok insan para vererek oralarda konuşma hakkı elde ederken, arka planda çalışma yapan tüm hekimlere bu bilgileri paylaşan insanlar kendi ofislerinde bu çalışmalar için para harcıyorlar .

Yani aslında demek istediğim şu coca cola gibi bir gazlı içeceğin kısır yaptığı bariz bi biçimde ortadayken içmeye devam ediyorsak,

Danone gibi yoğurtların içindeki ağır metalleri görmezden geliyorsak suçluyuz. Bunlara tepki vermeliyiz.

ama lütfen bu kadar aşı çalışması yapılmış, üstünde onlarca kanıtlar sunulmuş aşıları suçlarken bu kadar agresif olmayalım demek istiyorum ben de.

Peki bu aşıların içeriklerinin değişme gibi bir durumu var mı yani bizim annelirimizin vurulduğu aşılar ile çocuklarımıza vurulan aşıların içeriklerinin aynı olduğuna emin miyiz bilgim olmadığı için soruyorum
Asu K.

Asu K.

9 Şubat 2026 23:19
Tam düşüncelerimi yazdınız Zahide hanım, doktorlardan duyuyorum aşının zararını, yararını da doktorlardan duyarak ve güvenerek yaptırdık, şimdi nasıl aksini iddia ederek bizim aklımızla oynuyorlar anlamıyorum
Asu K.

Asu K.

9 Şubat 2026 23:19

Zahide.

Peki bu aşıların içeriklerinin değişme gibi bir durumu var mı yani bizim annelirimizin vurulduğu aşılar ile çocuklarımıza vurulan aşıların içeriklerinin aynı olduğuna emin miyiz bilgim olmadığı için soruyorum

Aynı şeyi merak ediyorum
Tolga Ş.

Tolga Ş.

Yazılım Mühendisi

9 Şubat 2026 23:23
@Osman Gönülal hocam düşünceniz nedir bu konuda?
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

9 Şubat 2026 23:31
Ben tüm sağlık bakanlığı aşıları ve özel aşıları oğluma uyguladım. Yeni çıkan ve şüpheli olduğunu düşündüğüm aşıları ise önermiyorum ( covid 19 aşıları ). Ben şizofreni dünyasında yaşadığımızı ve gerçekler ile sanal fikirlerin karıştığını düşünüyorum. Bir canlı yayım yapalım isterseniz, genişçe konuşalım durumu.
Asu K.

Asu K.

9 Şubat 2026 23:48

Osman Gönülal

Ben tüm sağlık bakanlığı aşıları ve özel aşıları oğluma uyguladım. Yeni çıkan ve şüpheli olduğunu düşündüğüm aşıları ise önermiyorum ( covid 19 aşıları ). Ben şizofreni dünyasında yaşadığımızı ve gerçekler ile sanal fikirlerin karıştığını düşünüyorum. Bir canlı yayım yapalım isterseniz, genişçe konuşalım durumu.

Canlı yayın yaparsanız çok seviniriz hocam 🙏🏼
Z

Zahide.

10 Şubat 2026 19:23

Asu Kaan

Aynı şeyi merak ediyorum

Aynen bende merak ediyorum çünkü çok duyuyorum içerik eski dönemlerle aynı değil diye

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir