Epilepsi mi? Lütfen Yardım

53 görüntüleme
N

Nurana S. ..

8 Mart 2026 13:14
Merhaba. Benim kızım şuan 13 aylık, 4 aylıktan beri ayaklarını gerdirme hareketi yapıyor. Bu hareketi yaparken ciddi efor harcıyor ve böylelikle sırılsıklam terliyor ve yoruluyor. Tek noktaya dalma yok, o an sevdiği şeyi verince keser ya da alıp tekrar devam eder, hatta o sirada yemek te yer. Yani algısı açık, bilinci açık oluyor. Benim kalbimde delik vardı, 3 ay önce açık ameliyat oldum ve kızımı sütten kesmek zorunda kaldım. Bir anda benden ayrıldı strese girdi, annem baktı hastahaneden gelene kadar. Bu süreçte ateşlenmiş kötü olmuş. Bu süreçten sonra daha da çoğaldı bu hareketler. Ben Türkmenistan'da yaşıyorum. Burda tıp çok gelişmiş değil. Birkaç doktora gösterdim, hepsinin cevabı "nöbet geçiriyor" oluyor ancak sebepleri her biri farklı söylüyor. Kimi kafatası basınç hastalığı nedeniyle, kimisi nörolojik, kimisi de hipokalsemi nedeniyle olduğunu söylüyor. Tedavi olarak hepsi de nöbet önleyici ilaç yazdı, ilk başta iyi geldi fakat sonra tekrar başladı ve bu sefer kızım aşırı huysuzlaştı. Sürekli kucakta olmak istiyor, ağlıyor, sanki ayağına basmak istemiyor ayakları acıyor gibi hareketler yapıyor. Geceleri uyku yok sürekli dönüp duruyor ve uyanıyor. Bu sefer bir ilaç daha eklediler, bugün ilaca başlayalı 3 gün oldu, hala devam ediyor ayak germe hareketi. Az önce yarim saatten fazla yaptı hareketi.

Ilk başlarda bunu bebeklik mastürbasyonu diye düşünmüştüm ancak yavaş yavaş hareketler artmaya başlayınca endişelendim ve doktor doktor gezmeye başladım. Şimdi de yanlış tedavi uygulamasından korkuyorum. Kullandığı ilaçlar uzun süre kullanılması gereken, bi anda bırakılamayan ilaçlar imiş. Saygıdeğer doktorlarımız inşallah bu formu görürsünüz. Lütfen yardımınıza ihtiyacım var. Bu durumu yaşayan ebeveyinlerimiz varsa da fikirlerinize ihtiyacım var. Benimle paylaşırsanız çok minnettar olucam.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Mart 2026 13:21
Dilerseniz konunuzla ilgili benzer bu konulara bakabilirsiniz:
1. Uyurken Ayak Vurma
2. Bebeğim Sürekli Adımlamak İstiyor
3. Epilepsi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir